ترامپ از کشورهای عضو ناتو خواست «پول کلانی» بپردازند
رئیس جمهوری آمریکا در بروکسل: ۲۳ کشور از ۲۸ کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی کمتر از دو درصد درآمد سرانه ملیشان را برای بودجه دفاعیشان در نظر گرفتهاند، آنها بدهی کلانی دارند.
رئیس جمهوری آمریکا از کشورهای عضو ناتو خواست بودجه دفاعیشان را افزایش دهند. ترامپ در بروکسل گفت بسیاری از کشورهای همپیمان آمریکا در ناتو به تعهدات مالیشان عمل نمیکنند و این مسأله - به گفته رئیس جمهوری آمریکا - در برابر مالیاتدهندگان آمریکایی عادلانه نیست.
به گزارش خبرگزاری آلمان، رئیس جمهوری آمریکا در بروکسل در انتقاد از کشورهای عضو ناتو گفته است ۲۳ کشور از ۲۸ کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی کمتر از دو درصد درآمد سرانه ملیشان را برای بودجه دفاعیشان در نظر گرفتهاند و به همین جهت این کشورها پول کلانی از گذشته به ناتو بدهکارند.
دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتیاش بارها از ناتو انتقاد کرده بود و آینده پیمان آتلانتیک شمالی را به چالش کشیده بود. در بروکسل اما رئیس جمهوری آمریکا نظرات پیشیناش درباره ناتو را تکرار نکرد، بلکه تلاش کرد همپیمانان آمریکا را وادار به پرداخت سهم بیشتری از هزینههای ناتو کند.
این نخستین بار است که دونالد ترامپ در اجلاس ناتو شرکت میکند. ترامپ در مقر ناتو علاوه بر اینکه از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک درخواست پرداخت «پول کلان» کرد، از آنها خواست که در «مبارزه با تروریسم» هم مشارکت فعالانهتری داشته باشند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پیش از برگزاری اجلاس بروکسل گفته بود بودجه دفاعی کشورهای اروپایی عضو ناتو به میزان ۱.۴ میلیارد دلار افزایش یافته و این امر – به گفته او – نمایانگر تفاهم کشورهای اتحادیه اروپا با اهداف دفاعی رئیس جمهوری آمریکاست.
علاوه بر این در آستانه برگزاری اجلاس ناتو، کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام کرده بودند که به ائتلاف نظامی آمریکا علیه داعش میپیوندند. به گفته دبیرکل ناتو این امر هم نماینگر همسویی اتحادیه اروپا با سیاستهای ترامپ است.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اطمینان داده بود که اجلاس بروکسل نمایانگر «وحدت» بین کشورهای عضو ناتو و حامی «پیامی مؤثر» خواهد بود. نه از این وحدت نشانی بود و نه از آن پیام مؤثر اثری.
تنها دستاورد مشخص پیوستن کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ائتلاف ضد داعش است. به گفته دبیر کل ناتو، این اقدام بسیار فراتر از یک حرکت نمادین است. اتحادیه اروپا در فرماندهی و هماهنگی عملیات ضد داعش مشارکت فعالانهتری خواهد داشت و علاوه بر این هواپیماهای آواکساش را برای زیر نظر گرفتن کشورهای هدف در خاورمیانه در اختیار آمریکا قرار میدهد. تبادل اطلاعات به دست آمده از سازمانهای جاسوسی هم در این توافق پیشبینی شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.