واکنش دوباره ستاد انتخابات به سخنان احمد خاتمی
ستاد انتخابات کشور در اعلامیهای از سخنان امام جمعه موقت تهران انتقاد کرد و آن را مصداق «ایجاد شبهه» و «تشویش اذهان عمومی» دانست. این دومین اعتراض این ستاد به سخنان احمد خاتمی است.
ستاد انتخابات ایران در اعلامیهای نسبت به سخنان خطیب جمعه تهران واکنش داد. این ستاد پیشتر نیز با ارسال نامه به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه از سخنان احمد خاتمی انتقاد کردهبود.
ستاد انتخابات کشور، شنبه، ششم خردادماه در اتفاقی کمسابقه با صدور اعلامیهای از سخنان روز گذشته احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران انتقاد کرد و آن را مصداق «ایجاد شبهه» و «تشویش اذهان عمومی» دانست.
این ستاد در اعلامیه خود نوشت که «در خطبه های نماز جمعه پنجم خرداد ماه در تهران متاسفانه مطالب نادرست و بعضا خلاف واقع مطرح شد که به نوعی شیرینی حماسه بزرگ ۲۹ اردیبهشت ماه را در کام ملت به تلخی گرائید.»
احمد خاتمی، خطیب جمعه این هفته نماز جمعه تهران از حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران و پیروز انتخابات دوازدهم ریاستجمهوری در جمعه گذشته خواست که حرمت کسانی را که به او رأی ندادهاند نگه دارد. او آرای ۱۶ میلیونی ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی روحانی و نامزد اصولگرایان را ۱۷ میلیون اعلام کرد.
او حسن روحانی را به «تخریب رقبا» متهم کرد و گفت که «رأی حدود ۱۷ میلیون حجم کمی نیست و به این مجموعه تندرو و افراطی گفتن مناسب نخواهد بود.»
ستاد انتخابات کشور در بیانیه خود اما اظهارات خاتمی را «باعث ایحاد شکاف یا تفرقه در جامعه» توصیف کرد و آن را بر خلاف تأکیدات او «بر رعایت تقوی و وحدت و انسجام ملی به عنوان یکی از مبانی نظام جمهوری اسلامی» دانست.
احمد خاتمی همچون دیگر اصولگرایان در انتخابات حامی ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس و از اعضای «هیأت مرگ» در قتلعام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ بود. او با انتقاد از مناظرههای تلویزیونی و بدون نامبردن از روحانی و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری و نامزد کنارکشیده اصلاحطلبان در انتخابات گفت: «انتظار داشتیم در این مناظرات ادب، اخلاق و حرمت نظام حفظ شود و متأسفانه از سوی برخی از کاندیداها این اتفاق نیفتاد و برخی کاندیداها به گونهای حرف میزدند که اگر یک اپوزیسیون هم بود همان حرفها را میزد.»
او در ادامه تخلفات در انتخابات ریاستجمهوری را «گسترده» دانست و از شورای نگهبان خواستار رسیدگی عادلانه به آنها شد. اگر چه محتاط بود تا وجود تخلفی که اساس انتخابات را زیر سوال ببرد، در «نظام جمهوری اسلامی» رد کند. جنبش اعتراضی مردمی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ادعای چنین اتفاقی را داشت و به این دلیل شکل گرفت.
احمد خاتمی با اشاره به اینکه گروهی از رأیدهندگان موفق به رأیدادن نشدهاند، گفت: «وقتی یک مسوول می گوید چهار میلیون نفر، مسوول دیگر می گوید سه میلیون نفر و مسوول دیگری می گوید یک میلیون نفر سال ۱۲ شب به بعد نتوانستند رای دهند باید این را تحلیل کنید که چرا چنین اتفاقی افتاد؟ چون در برخی شعبه ها تعرفه ها نیامده است.» او خواستار محاکمه مقصران این اتفاق شد.
ستاد انتخابات کشور اما این اتهامات را در بیانیه خود بیاساس خوانده و تأکید کرده که «بنا به گزارشات مندرج در صوتجلسات تنظیمی ( از سوی مجریان و ناظران) در همه شعب رای گیری از ابتدای آغاز اخذ رای به اندازه کافی تعرفه وجود داشته است و آنچه به عنوان تاخیر در آغاز رای گیری نیز یاد شده ممکن است به دلیل ضرورت حضور تمامی عوامل پیش از آغاز اخذ رای که باید همگی با هم حضور داشته باشند ( عوامل صندوق، نماینده فرماندار، ناظرین شورای محترم نگهبان، محافظین صندوق، بازررسی و نماینده نامزدهای محترم)».
این بیانیه در انتها با اشاره به خاتمی این پرسش را مطرح میکند که «آیا اخلاق سیاسی و تقوای خطیب محترم جمعه حکم نمی کند که لااقل از مجریان سوالی می کردند و اگر مطالب قانع کننده نبود به آن می پرداختند؟!!»
ستاد انتخابات وزارت کشور روز گذشته، جمعه نیز در واکنش به گفتههای احمد خاتمی در نماز جمعه تهران، به ستاد سیاستگذاری ائمه جمعه تهران نامه نوشت و خطیب جمعه تهران را به «تفرقهافکنی» و اجحاف و ظلم در حق برگزارکنندگان انتخابات متهم کرد. در فرازی از این نامه آمده است: «از تریبون خطبههای نماز جمعه امروز مطالبی نادرست و بعضا کذب در راستای تفرقه و انشقاق در تجلی مردمسالاری دینی نسبت به عملکرد مجریان و ناظران انتخابات ۲۹ اردیبهشت مطرح شد که اجحاف و ظلم در حق تمامی برگزار کنندگان انتخابات است.»
در روزهای گذشته، دیگر اصولگرایان نیز به شیوه برگزاری انتخابات نقد وارد کرده و آرای کاندیدای محبوب خود، ابراهیم رئیسی را بیشتر از آنچه واقعاً شمرده شده، دانسته اند.
نظرها
ارمان
خودشون دقیقا دارن میگن که رای مردم اصلا مهم نیست چون خودشون تعیین میکنن چه کسی چقدر اراء دارد مثلا روحانی23 میلیون بدیم ریسی رو 17 .حالا ایشون موقع تعین ارا خواب بودن و تازه دارن چونه میزنن .اینها مردم همیشه در صحنه را میخواهند که مثل گوسفند وایسن تو صف.
naseem
چرا آماررای دهنده ها بتفکیک همه شهرها را (از جمله کردستان و بلوچستان و خوزستان ) اعلام نمیکنند تا مهندسی آرا ثابت شود؟
Farid
انتخات مهندسی شده جنتی و شرکا: ابوالحسن بنی صدر: « بنابر اطلاعی که از وزارت کشور رژیم رسیده است، پیش از اعلان نتایج رسمی، جلسه محرمانهای در وزارت کشور در حدود ساعت 3 بامداد روز شنبه 30 اردیبهشت با حضور رحماني فضلي وزير كشور، سردار وحيد حقاني نماينده خامنهاي، اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور و نماينده حسن روحاني، و محسن اسماعيلي از حقوقدانان شوراي نگهبان و نماينده اين شورا تشکیل میشود. هدف از تشکیل جلسه، توافق بر سر تغییر آراء بوده است. سرانجام، قرار بر افزودن 7 میلیون رأی به آرای رئیسی میشود، با این استدلال که تفاوت خیلی زیاد آرا، باعث واکنش شدید سپاه و بسیج و دستگاه قضائی و ... علیه حکومت روحانی خواهد شد، و باید فاصلهای متعادل ميان آراي حسن روحاني و سيد ابراهيم رييسي در نظر گرفته شود.» حالا امام جمعه ها چانه میزنند که ۳-۴ میلیون بیشتر بوده !
Farid
چرا آماررای دهنده ها بتفکیک همه شهرها را (از جمله کردستان و بلوچستان و خوزستان ) اعلام نمیکنند تا مهندسی آرا ثابت شود؟ ازقبل از شمارش میگفتند ۴۲ میلیون نفر رای داده اند! در اتاق “تجمیع آراء ”، که همان تاریکخانه وزارت کشور نظام باشد، هر طور که خواستهاند رقم سازی کردهاند“!فقط برای نمونه : به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران: آمار واجدين شرايط اخذ رأي شهرستان رباط کریم 130369 كل آراء مأخوذه 119764 درصد مشاركت ۹۱.۸۶!! این درصد بالا در تمام جهان بی نظیراست!!