بازرسی به شیوه سازمان تامین اجتماعی: کارفرمایان مسئول بازرسی از کارگاه خود
اتحادیه کارفرمایان نانواییها از سازمان تامین اجتماعی تشکر کرد، فعالان صنفی به اقدام شگفتانگیز سازمان تامین اجتماعی و مخفیانه نگه داشتن قرارداد معترضند.
سازمان تامین اجتماعی طی امضای تفاهمنامهای با اتحادیه صنف کارفرمایان نانواییهای کشور، بازرسی از نانواییها را به این اتحادیه واگذار کرده است. اتحادیه کارفرمایان نانواییها بابت امضای تفاهمنامه از سازمان تامین اجتماعی تشکر کرده است. هدف تفاهمنامه، حمایت از کارگران ۸۰ هزار نانوایی کشور اعلام شده اما فعالان صنفی به اقدام شگفتانگیز سازمان تامین اجتماعی و مخفیانه نگه داشتن قرارداد معترضند.
طبق قرارداد، جای بازرسیها را اطلاعات ارائه شده توسط اتحادیه کارفرمایان به تامین اجتماعی گرفت. این قرارداد تکمیل کننده قرارداد دیگری است که سال ۱۳۸۲میان این دو نهاد امضاء و طبق آن بازرسی از نانواییها متوقف شد.
«محسن موسوی» رئیس انجمن صنفی کارگران خباز استان تهران واگذاری بازرسی کار به اتحادیه کارفرمایان نانواییها را غیرقانونی خواند. او به خبرگزاری کار ایران(ایلنا) گفت:
«علنی کردن این توافق حداقل کاری است که سازمان تامین اجتماعی باید انجام دهد چرا که از همان ابتدا نیز عیان بود که این توافق دست کارفرمایان را برای تضییع حقوق کارگران باز میگذارد.»
متهم بر مسند قاضی
تفاهمنامه، روز ۲۶ اردیبهشت میان سازمان تامین اجتماعی و انجمن صنفی کارفرمایان خباز بسته شد. سید تقی نوربخش مدیرعامل تامین اجتماعی به هنگام امضای تفاهمنامه مدعی شد که این توافق به بهبود وضعیت کارگران نانواییها میانجامد. قاسم زراعت کار، رئیس صنف نانوایان کشور نیز به هنگام امضای تفاهمنامه از «توجه ویژه» سازمان تامین اجتماعی به اتحادیه کارفرمایان نانواییها تشکر کرده بود.
سال ۸۲ نیز سازمان تامین اجتماعی با اتحادیه کارفرمایان خباز توافق کرده بود از بازرسی سرزده نانواییها خودداری کند و در عوض از کارگرانی که نسبت به شرایط کار و عدم بیمه و غیره معترضند خواست راسا به سازمان تامین اجتماعی مراجعه و شکایت کنند.
فعالان کارگری و کارگران نانواییها تا کنون بارها به عدم بازرسی از کارگاههای نانوایی اعتراض کرده و تاکید کرده بودند که کارگران در صورت مراجعه مستقیم به تامین اجتماعی و شکایت از کارفرما اخراج خواهند شد.
کانون سراسری انجمنهای صنفی کارگران نانواییها در نامهای به سازمان تامین اجتماعی به این توافق اعتراض کرده و با اشاره به قرارداد سال ۸۲ میان سازمان تامین اجتماعی و اتحادیه کارفرمایان خباز نوشته است که توافق اخیر به مشکلاتی که آن توافق برای کارگران نانواییها ایجاد کرده بود، میافزاید.
غلامرضا توکلی دبیر کانون سراسری انجمنهای صنفی کارگران نانواییها به ایلنا گفت:
«در شرایطی که کارگران نانوای تهرانی همچنان از بابت تفاهمنامه دوجانبهای که در سال ۸۳ میان سازمان تامین اجتماعی و کارفرمایان نانوای تهرانی امضا شد ناراضی و عصبانی هستند دوباره شاهد به امضا رسیدن تفاهمنامهای مشابه در ابعاد کشوری هستیم.»
علاوه بر عدم بازرسی از شرایط کار کارگران نانواییها و مساله بیمه، آنان با مساله دیگری نیز روبرو هستند. این کارگران اغلب با مزد پائینتر از حداقل دستمزد کار میکنند. به گفته فعالان صنفی کارگران خباز، دستمزد کارگران نانواییها طبق یک قانون نانوشته تنها زمانی اضافه میشود که بهای نان بالا رفته باشد.
خبرهای کارگری زمانه:
نظرها
نظری وجود ندارد.