انفجاری مهیب محله دیپلماتهای کابل را لرزاند
هنگام وقوع انفجار صدها کارمند در حال رفتن به سر کارشان بودند. انفجار در نزدیکی مقر ناتو و سفارت آلمان اتفاق افتاد. وزارتخانهها هم در این محل قرار دارند.
بامداد چهارشنبه ۳۱ مه انفجار مهیبی در محله دیپلماتهای کابل در حوالی سفارت آلمان رخ داد. سفارت ایران هم که در نزدیکی محل انفجار قرار دارد، آسیب دیده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده که در این انفجار عدهای جان خود را از دست دادهاند و عدهای هم مجروح شدهاند.
خبرگزاری فرانسه تعداد کشتهشدگان را ۸۰ نفر اعلام کرده.
وزارت امور داخله افغانستان اعلام کرده که دستکم ۴۰ نفر در اثر این انفجار کشته شدهاند.
— Aüd™ (@CodeAud) 31. Mai 2017
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که انفجار صبح چهارشنبه در محله وزیر اکبر خان کابل اتفاق افتاده است. در این محله وزارتخانههای دولت افغانستان قرار دارند و از مراکز پرآمد و شد کابل است. هنگامی که انفجار رخ داد، عده زیادی از کارمندان در حال رفتن به سر کارشان بودند.
در این محله سفارتخانههای زیادی هم، از جمله سفارت آلمان، سفارت ایران و قرارگاه ناتو قرار دارد.
بصیر مجاهد، سخنگوی پلیس کابل به خبرگزاری رویترز گفته است:
«بمب را در یک خودرو در نزدیکی سفارت آلمان کار گذاشته بودند. اما علاوه بر سفارت آلمان، مراکز اداری مهمی در اطراف محل انفجار وجود دارد.»
سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان به رویترز گفته است که تاکنون دستکم ۶۷ نفر که در انفجار صبح امروز مجروح شدهاند، به بیمارستانهای کابل منتقل شدهاند.
خبرنگار ایسنا گزارش داده شیشههای سفارت ایران شکسته شده و حتی تعدادی از پنجرهها از جا کنده شده و ساختمان هم تا حدی آسیب دیده اما به هیچیک از دیپلماتها و اعضای سفارت ایران در کابل آسیبی نرسیده است.
— خبرگزاری تسنیم (@Tasnimnews_Fa) 31. Mai 2017
در شبکههای اجتماعی تصاویری منتشر شده که نشان میدهد بعد از انفجار غبار انبوهی آسمان را پوشانده است.
گفته میشود شدت انفجار به حدی بوده که خانههای مسکونی که در چند صد متری کانون انفجار واقع شدهاند آسیب دیدهاند.
ساعتی بعد از وقوع انفجار در محله دیپلماتهای کابل، دفتر رئیس جمهوری افغانستان با انتشار بیانیهای این حمله را محکوم کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «دشمنان افغانستان یک بار دیگر با انجام حمله تروریستی در یکی از محلات پرازدحام شهر کابل در منطقه وزیر محمد اکبر خان، آرامش مردم روزهدار را گرفتند و دست به جنایت بزرگ زدند. ما انتظار داریم که کشورهای جهان به خصوص کشورهای اسلامی علیه منابع، پایگاه و حامیان این گروههای تروریستی بیش از گذشته اِعمال فشار نموده و اجازه ندهند تا از تروریسم به حیث ابزار سیاسی علیه کشورها استفاده شود.»
از سال ۲۰۱۴ که آمریکا و ناتو تعداد زیادی از نیروهای نظامیاش را از افغانستان خارج کرده، طالبان به تدریج موفق شده کنترل بیش از ۴۰ درصد از خاک افغانستان را به دست بیاورد.
روزنانه واشنگتن پست گزارش داده بود که مشاوران بلندپایه وزارت خارجه آمریکا طرحی را برای تغییر رویکرد آمریکا در افغانستان با هدف مقابله مؤثرتر با طالبان به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تسلیم کردهاند. بر اساس این طرح، در آینده وزارت دفاع آمریکا به تنهایی و مستقل از کاخ سفید میتواند تعداد سربازان ارتش آمریکا در افغانستان را افزایش دهد و از اختیارات ویژهای هم برای بمباران مواضع طالبان در افغانستان برخوردار میشود.
در این طرح پیشبینی شده که آمریکا سه الی پنج هزار سرباز به افغانستان اعزام کند. اگر این طرح به تصویب برسد، تعداد نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان به ۱۰ هزار نفر میرسد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
h
احتمالن قراره ناتو فعالیت بیشتری در افغانستان و سوریه داشته باشد