ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روز جهانی کودک؛ «سرقت دوران کودکی» بیش از ۷۰۰ میلیون کودک در جهان

سازمان «نجات کودکان» آمار هشداردهنده‌ای داده است. یک‌چهارم کودکان جهان بیش از هر چیز بر اثر جنگ و فقر، دوران کودکی خود را از دست داده‌اند. شمار آن‌ها بیش از ۷۰۰ میلیون نفر است.

سازمان «نجات کودکان» در گزارشی با عنوان «سرقت دوران کودکی»، به‌مناسبت روز جهانی کودک (پنج‌شنبه یکم ژوئن / ۱۱ خرداد) وضعیت زندگی کودکان در ۱۷۲ کشور جهان را مقایسه کرده است.

به‌گفته این سازمان، جنگ، خشونت و فقر، دوران کودکی بیش از ۷۰۰ میلیون کودک در سراسر جهان را ربوده‌ است.

این گزارش گفته است که کار سخت، ازدواج زودهنگام، بارداری زودهنگام، بهداشت ضعیف و فقدان آموزش دلایل بدبختی بسیاری از کودکان جهان است.

سازمان «نجات کودکان» می‌گوید کودکان غرب و مرکز آفریقا بیشترین آسیب‌ها را در این زمینه‌ها می‌بینند.

کشور نیجر در انتهای این فهرست قرار دارد. پس از آن آنگولا، مالی، جمهوری آفریقای مرکزی و سومالی بدترین شرایط را برای کودکان دارند.

برخلاف کودکان این کشورها، در کشورهای اروپایی، به‌ویژه به‌ترتیب در نروژ، اسلوونی، فنلاند، هلند و سوئد کودکان بهترین وضعیت را دارند. آلمان در رده دهم، سوئیس و ژاپن در رتبه ۱۶ و آمریکا در رده ۳۶ این فهرست قرار دارند.

رده‌بندی کشورها بر اساس هشت شاخص صورت می‌گیرد، از جمله سوء تغذیه، آموزش و پرورش و کار کودکان.

بر اساس این گزارش، حدود یک‌چهارم کودکان زیر پنج سال از اختلال رشد ناشی از سوء تغذیه رنج می‌برند. ۱۶۸ میلیون کودک در سراسر جهان باید کار کنند که کار ۸۵ میلیون نفر از آن‌ها در شرایط خطرناک است.

بیژن نشاط، عضو هیأت مدیره سازمان «نجات کودکان» در آلمان، در این‌باره می‌گوید: «از این کودکان هر چه مربوط به دوران کودکی است ربوده شده و ما باید این وضعیت را تغییر دهیم و می‌توانیم چنین کنیم.»

این گزارش همچنین می‌گوید ازدواج کودکان به ویژه در خانواده‌های فقیر گسترده است. در ویتنام و فیلیپین ازدواج کودکان در خانواده‌های فقیر هفت برابر بیشتر از خانواده‌های ثروتمند است. بالاترین آمار ازدواج کودکان در کشورهای آفریقایی جنوب صحرا و در آسیای جنوبی است: در نیجر ۶۰ درصد دختران بین ۱۵ و ۱۹ ساله ازدواج می‌کنند؛ این آمار در بنگلادش ۴۴ درصد است.

بر اساس این گزارش همچنین بارداری زودهنگام دومین عامل اصلی مرگ و میر دختران بین ۱۵ و ۱۹ ساله است.

سازمان «نجات کودکان» همچنین می‌گوید یک‌ششم کودکان، یعنی ۲۶۳ میلیون کودک در سراسر جهان به مدرسه نمی‌روند، هشت میلیون کودک هر سال از بیماری‌های قابل پیشگیری می‌میرند و ۷۵ هزار دختر و پسر زیر ۲۰ سال در سال ۲۰۱۵ به قتل رسیده‌اند.

به‌گفته بیژن نشاط، این غیرقابل قبول است که در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۳۰ میلیون کودک، یعنی یک‌چهارم کودکان جهان، همچنان از حقوق خود برای حفاظت، یادگیری، رشد و بازی محروم باشند.

او می‌گوید تغییر زمانی ممکن است که در زمینه سلامت و رفاه کودکان سرمایه‌گذاری هدفمند صورت گیرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.