درگیریهای خونین «نیروهای دموکراتیک سوریه» و داعش در رقه
در دومین روز ورود «نیروهای دموکراتیک سوریه» به رقه در شمال سوریه، نبردها با شدت هر چه تمامتر ادامه دارد. داعش در شهر تونل ساخته و مینگذاری کرده است.
هفت ماه پس از آغاز حمله «نیروهای دموکراتیک سوریه» به سوی رقه که موجب بازپسگیری بخشهای بزرگی در اطراف این شهر شد، روز سهشنبه آنها موفق شدند وارد محله «مشلب» در شرق رقه شوند. دو روز پس از این پیشروی نبردها در این شهر بهشدت ادامه دارد.
یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه موفق شد چهارشنبه ۷ ژوئن / ۱۷ خرداد به مدت کوتاهی وارد محله مشلب در شرق رقه شود. او با افراد «نیروهای دموکراتیک سوریه» شاهد نبردهای خونین و شلیکهای مرگبار خمپارههای داعش بود.
بخشی از این محله به کنترل «نیروهای دموکراتیک سوریه» د آمده است. جنگندههای ائتلاف جهانی علیه داعش به رهبری آمریکا از این نیروها پشتیبانی میکنند.
بیشتر اعضای «نیروهای دموکراتیک سوریه» به سلاح سبک، از جمله کلاشنیکوف مسلح بودند و آنها نیز به مواضع داعش خمپاره شلیک کردند.
آنها تلاش میکردند تا خودروهای خود را از دید پهپادهای داعش پنهان سازند. داعش از این هواپیماهای بدون سرنشین برای بمباران استفاده میکند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه نیز نبردهای شدید در مشلب را تأیید کرده است. بهگفته این سازمان غیردولتی که مقر آن در بریتانیاست، «نیروهای دموکراتیک سوریه» تقریباً کنترل دو سوم این محله را در دست دارند و در ۴۰۰ متری الصنعا، محله مجاور مشلب قرار دارند.
بمباران مداوم
بهگفته دیدهبان حقوق بشر سوریه، داعش در محله مشلب رقه تکتیراندازهایی مستقر و محله را مینگذاری کرده است. پیش از آغاز حمله «نیروهای دموکراتیک سوریه» به این محله، داعشیها ساکنان آن را تخلیه کرده و حفرههای دفاعی و تونلهایی در آن ساختهاند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه با بیان اینکه نیروهای ویژه آمریکایی در چندین جبهه حضور داشتند افزوده است که نبردها در حاشیه غربی رقه نیز ادامه دارد.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه گزارش داده که روز چهارشنبه خودروهای زرهپوش «نیروهای دموکراتیک سوریه» را دیده است که پُر از سلاحهای سنگین بودند و زیر درختان زیتون در شرق بیابان رقه با برزنت استتار شده بودند.
فرماندهان زن و مردِ این نیروهای ائتلافی در حال شناسایی مواضع داعش بودند و در جاده با لاستیکهای خودروها، بهمنظور جلوگیری از ورود خودروهای بمبگذاریشده داعش، مانع ایجاد کرده بودند.
رقه در سال ۲۰۱۴ به تصرف داعش در آمد و از آن پس به نمادی از جنایتهای این گروه، اعدامهای در ملاء عام و مکانی برای آموزش عملیات تروریستی در خارج تبدیل شد.
یکی از فعالان جنبش «رقه در سکوت قتل عام شد» اعلام کرد که ساکنان رقه از بمباران بیوقفه در این شهر خبر دادهاند.
مرگ غیرنظامیان
بهگفته این فعال، افزون بر بمباران، با کمبود آب و برق شرایط زندگی در رقه بدتر شده است.
ساکنانی که موفق شدهاند از رقه بگریزند میگویند بههنگام فرار هدف گلولههای داعشیها قرار گرفتهاند.
از زمانی که «نیروهای دموکراتیک سوریه» حملات خود به رقه را آغاز کردهاند شمار غیرنظامیان کشتهشده در حملات هوایی ائتلاف جهانی نیز افزایش یافته است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه میگوید در یک حمله هوایی در روز سهشنبه هشت نفر از غیرنظامیان ساکن رقه، از جمله سه کودک کشته شدند. ۲۱ غیرنظامی نیز روز دوشنبه هنگام فرار جان خود را از دست دادند.
بر اساس آمار سازمان ملل در رقه هنوز ۱۶۰ هزار نفر زندگی میکنند. پیش از آغاز جنگ سوریه، در سال ۲۰۱۱، جمعیت رقه ۳۰۰ هزار نفر بود.
دیوید سوانسون، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید در جریان نبردهای رقه حدود ۱۰۰ هزار نفر «میتوانند به دام بیفتند».
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.