شمار مبتلایان به وبا در یمن از ۱۰۰ هزار نفر گذشت
شمار افراد مبتلا به وبا در ۱۹ استان یمن ممکن است تا ۳۰۰ هزار نفر هم افزایش یابد. ۱۹ میلیون یمنی نیازمند کمکهای بشردوستانهاند.
سازمان بهداشت جهانی(who) اعلام کرد شمار یمنیهایی که گمان میرود به وبا مبتلا شده باشند از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشته است.
به گزارش رویترز، مقامهای سازمان ملل میگویند این بیماری در حالی بهسرعت در ۱۹ استان از ۲۳ استان یمن گسترش یافته که دو سال جنگ داخلی و حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان امکان ارائه تسهیلات و خدمات بهداشتی را سد کرده است.
وبا از اواخر آوریل سال ۲۰۱۷ در یمن شایع شد.
بنابر آخرین اعلان سازمان بهداشت جهانی، ۷۸۹ تن در ۱۹ استان یمن، بر اثر ابتلا به وبا جانشان را از دست دادند. همچنین شمار افراد مشکوک به ابتلا به وبا ۱۰۱ هزار و ۸۰۲ نفر عنوان شده.
سازمان بهداشت جهانی تخمین زده که شمار افراد مبتلا ممکن است تا ۳۰۰ هزار تن افزایش یابد.
یک مقام ارشد دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید شدت فراگیرشدن وبا در یمن بیسابقه است.
به گفته این مقام «کودکان و زنان دچار سوءتغذیه، افردا مبتلا به بیماریهای مزمن و خانوادههایی که غذای کافی در اختیار ندارند، به طور جدی با خطر مرگ مواجهاند. همزمان درگیری، قحطی و وبا "سهگانه"ای است که آنها را تهدید میکند».
در حال حاضر ۱۹ میلیون نفر از ۲۸ میلیون جمعیت یمن نیازمند به کمکهای بشردوستانهاند. شمار زیادی از این افراد نیز در آستانه قحطی به سر میبرند.
این دومین موج وبای فراگیر در یمن است. موج نخست در اکتبر ۲۰۱۶ آغاز و در دسامبر همان سال کاهش یافت. با این حال این بیماری هرگز تحت کنترل قرار نگرفت.
موسسه کمکهای بشردوستانه «آکسفام» طرفین را به «آتشبس برای وبا» فراخوانده تا به امدادرسانان و تیمهای پزشکی فرصت پرداختن به آن و جلوگیری از گسترش این بیماری داده شود. این سازمان همچنین اضافه کرد که ممکن است آمار منتشرشده در خصوص شیوع این بیماری «دستکم» انگاشته شده باشد.
مجری آکسفام در یمن نیز گفته «یمن در لبه مغاک ایستاده و زندگی در آنجا به مویی بند است». سجاد محمد ساجد میگوید درمان و پیشگیری وبا ساده است اما جنگ آن را دشوار کرده.
هضم و بلع غذا و آب آلوده به مدفوع دلیل اصلی ابتلا به وبا و ورود این باکتری به بدن است. وبا با اسهال ناگهانی و حاد آشکار میشود و ظرف چند ساعت بیمار را از پا در میآورد. اگرچه علائم وبا در سهچهارم مبتلایان به این بیماری ظاهر نمیشود.
به سبب کوتاه بودن دوره نهفتگی (ریشهدواندن) این بیماری، به ویژه در مکانهایی که آب سالم و سیستم تخلیه فاضلاب در آن وجود ندارد، وبا به سرعت گسترش مییابد.
یمن در حالی با این فاجعه فراگیر مواجه شده که حقوق امدادرسانان و کارکنان بخش بهداشت نزدیک شش ماه است پرداخت نشده، و تنها ۳۰ درصد از امکانات پزشکی مورد نیاز وارد کشور شده، جمعآوری پسماندها بهصورت نامنظم انجام میشود و بیش از هشت میلیون نفر به آب سالم دسترسی ندارند.
بنابر اعلام صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در یمن حدود هفت میلیون نفر نمیدانند وعده غذایی بعدی خود را چگونه بهدست خواهند آورد و حدود ۲,۲ میلیون کودک دچار سوء تغذیه هستند. همچنین ۵۰۰ هزار کودک یمنی از سوء تغذیه و گرسنگی رنج میکشند.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، دو سال جنگ در یمن، از زمان مداخله ائتلاف عربی تاکنون هفت هزار و ۷۰۰ نفر کشته که بیشتر آنها غیرنظامیان بودند، و ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر زخمی داشته است.
بر اساس این آمار ، هر ۱۰ دقیقه یک کودک در یمن میمیرد. عربستان به عنوان فرمانده ائتلاف در جنگ با حوثیهای مورد حمایت ایران به عنوان یکی از عامل اصلی این کشتار معرفی میشود چرا که امکان ارسال کمکهای غذایی و دارویی را از بین برده است.
در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون نفر در چهار کشور یمن، سودان جنوبی، سومالی و نیجریه با خطر قحطی و «گرسنگی شدید تا حد مرگ» سر میکنند.
سه ماه پیش سازمان ملل متحد اعلام کرد قحطی کنونی در جهان، بزرگترین بحران انسانیای است که این سازمان از زمان تأسیس در سال ۱۹۴۵ تا امروز با آن رویارو شدهاست.
سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای غذایی اصطلاح «قحطی» را در مورد وضعیتی تعریف میکنند که در آن بیش از ۳۰ درصد کودکان زیر پنج سال از سوء تغذیه حاد رنج ببرند و نرخ مرگومیر روزانه برابر با یا بیش از دو تن در هر ۱۰ هزار تن باشد.
نظرها
نظری وجود ندارد.