ایران سهم خود از بازار نفت اروپا را از عربستان پس گرفت
میزان صدور نفت ایران به کشورهای اتحادیه اروپا در ماه مه ۲۰۱۷ به بالاترین میزان خود در دوران بعد از برجام رسید. ایران روزانه ۲میلیون و ۹۰۰هزار بشکه نفت تولید میکند.
میزان صدور نفت ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه مه ۲۰۱۷ به بالاترین میزان خود از زمان لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران در سال گذشته رسیده و تقریباً معادل میزان صدور نفت ایران به کشورهای آسیاییست.
ایران که زمانی در میان کشورهای عضو اوپک دومین کشور بزرگ صادرکننده نفت بود، بعد از برجام و لغو تحریمهای اقتصادی اتحادیه اروپا به تدریج صدور نفت خود را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش داد و اکنون به گزارش خبرگزاری رویترز موفق شده سهمی را که در بازار نفت اروپا داشت از عربستان سعودی و عراق پس بگیرد.
در دوران تحریمهای اقتصادی غرب علیه ایران، کشورهای آسیایی همچنان خریدار نفت ایران بودند، اما اتحادیه اروپا از خرید نفت ایران خودداری کرده بود و به این ترتیب صدور نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده بود.
در ماه گذشته، ایران موفق شد ۱.۱ میلیون بشکه نفت به کشورهای اروپایی و به ترکیه صادر کند و به این ترتیب میزان صدور نفت ایران به اروپا با میزان صدور نفت این کشور به آسیا ( ۱.۲ میلیون بشکه) تقریباً برابر شد و در مجموع به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسید.
از فوریه سال ۲۰۱۶ تاکنون میزان صدور نفت ایران به کشورهای آسیایی به پایینترین حد خود رسیده است.
هند تصمیم گرفته است تا مارس ۲۰۱۸ واردات نفت ایران را به میزان یک پنجم کاهش دهد. علاوه بر ژاپن و کره که نفت خود را از بازارهای دیگری غیر از ایران تهیه میکنند، تصمیم هندوستان نیز در کاهش میزان صدور نفت ایران به کشورهای آسیایی تأثیر گذاشته است.
بعد از لغو تحریمهای اقتصادی اتحادیه اروپا علیه ایران، وزارت نفت با شرکتهایی مانند لیتاسکو، لوتوس، توتال، انی، توپراس، رپسول، سپسا و هلینیک پترولیوم قراردهای نفتی منعقد کرد.
به گزارش رویترز و به نقل از یک مقام آگاه در وزارت نفت، تولید نفت خام در ایران به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
تراز تجاری ایران و اروپا بعد از برجام
کمیسیون اروپا دو ماه پیش آماری از حجم معاملات کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ایران را منتشر کرده بود.
۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، سال گذشته در پرتو برجام و لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران، در مجموع کالاهایی به ارزش ۸ میلیارد و ۲۵۰ میلیون یورو به ایران صادر کردهاند. این رقم در سال ۲۰۱۵ حدود ۶.۵ میلیارد یورو بود. واردات اروپا از ایران نیز حدود ۵.۵ میلیارد یورو بوده است، در حالی که این رقم پیش از برجام از یک میلیارد و ۲۴۰ میلیون یور تجاوز نمیکرد.
در میان شرکای اروپایی ایران، آلمان با ۲.۶ میلیارد دلار بزرگترین صادرکننده کالا به ایران بوده است. اما ایتالیا دومین شریک تجاری ایران در اروپا، صادرات به ایران را به همان میزان کاهش داده و به ۱.۵ میلیارد دلار رسانده است.
جمهوری مالت با افزایش شش برابری صدور کالا به ایران، حجم فروش کالا به ایران را به بالای یک میلیارد دلار رسانده است. در مقابل، صدور کالا از لوکزامبورگ به ایران بیش از چهار برابر کاهش یافته و به ۳۵۲ میلیون دلار سقوط کرده است.
فرانسه با ۱.۳۵ میلیارد دلار واردات کالا از ایران در صدر فهرست ۲۸ عضو اتحادیه اروپا است. صدور کالا از ایران به فرانسه در سال گذشته نسبت به سال قبل آن ۴۴ برابر شده است. از سرگیری صدور نفت ایران به اتحادیه اروپا و همکاری ایران با شرکت توتال فرانسه که در حال حاضر بزرگترین مشتری نفت و میعانات گازی ایران است، در این افزایش بی تأثیر نبوده است.
ایتالیا و اسپانیا به عنوان مشتریان دیگر نفتی ایران، به ترتیب دومین و سومین واردکننده نفت و کالا از ایران بودهاند که هر کدام ورود کالا از ایران را بیش از دو برابر افزایش دادهاند. ایتالیا طی سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار و اسپانیا نیز ۸۷۰ میلیون دلار کالا از ایران خریده است.
بر اساس آمارهای اتحادیه اروپا قبل از تحریمها تراز تجاری دو جانبه اروپا با ایران با اختلاف بالای هفت میلیارد دلار به سود ایران بود، اما اکنون در دوران بعد از برجام صدور کالا از اتحادیه اروپا به ایران حدود سه میلیارد دلار بیشتر از واردات کالا از ایران است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
آرمان
تازگی با پادرمیانی (؟!) خالد مشعل و قاسم سلیمانی باید پرداخت ماهی 25000 دلار به دولت غزه (دولت خالد مشعل و اسماعیل هنیه) از کیسه مردم فتنه گر ایران از سر گرفته شود. با افزایش بودجه نهادها و بنیادهای آخوندی و هزینه های کربلا و نجف و سامرا و ... و هزینه های بازسازی سوریه و در پی موافقت( ؟!) بشار اسد برای پرداخت حقوق و هزینه های نیروهای شبه نظامی سوریه نیاز به پول بیشتری است .
Xander
کدام ایران ؟ ایران یا نظام ولایی مطلقه؟ امروزه مزد کارمندان و بودجه عمرانی از مالیات تامین می شود. در واقع دیگر هیچ توجیهی این غارت ثروت میل ندارد. تنها 28 % بودجه از نفت است. بقیه درامد نفتی می رود به حساب غارت و ذخایر ارزی نظام. دولت بودجه جاری اش (935 هزار میلیارد تومان) از محل مالیات های گسترده و عوارض و گمرک و غیره به دست میاورد (148 هزار میلیارد تومان). این که پول نفت خرج مردم می شود دروغ است. کل بودجه عمرانی سال گذشته 15 هزار میلیارد تومان بوده از 73 هزار میلیارد تومان درامد حاصل هدف مندی یارانه (گران کردن حامل های انرزی...) 33 هزار میلیارد تومان یارنه نقدی بود. بقیه خرج امر دیگر شده است. امسال تخمین 85 هزار میلیار د تومان است. دولت قصد دارد از بنزین 30% مالیات بر ارزش افزوده (کلاه برداری و باج گیری!) بگیرد. میانیگن 75 میلیون لیتر در روز / یعنی 300 تومان از 1300 قیمت بنزین می شود 22,500,000,000 تومان در روز (سالانه 8,212,500,000,000) درامد اضافی دولت! این حربه جدید است. مالیات 30 درصدی ترفند جدیدی است تا درامد حاصل از گران کردن بنزین به حساب یارانه ها نیاید. برای چندمین بار تاکید می کنم مردم ایران واقعا بین نماد جلادی و شیادی نظام، اجبارا شیاد انخاب کردندو شیاد در نهیت دارد به نفع نظام کار می کند. این هم جواب کسانی که گفتند اگر نرویم به شیاد رای بدهیم ان جلاد میاید! نکته اینجاست نفت خام 50 دلار باشد متوسط 40 دلار سود خالص است! این 40 دلار همان حق مردم از ثروت ملی است. در ایران عملا دارند ثروت ملت به پالایشگاه می دهند و تبدیل به فراورده می شود. این سزای مردم خرافی اخوند پرست است با نقلاب متحجرانه و این انحطاط اخلاقی شان.
مجتبی
وای چقدر خوشحالم، چه خبر خوبی! دوباره اروپا از ما نفت می خره!!! .... .... در دورانی که بعضی کشورها روی چاهای نفتشون کپ گذاشتن و نیازهای نفتی شان را از بازار تهیه می کنند، ما بعد از یک دوره ده ساله اقتصاد مقاومتی و برکتی!! تازه از شعف اجازه فروش نفتمان باید جشن بگیریم !! بخداوندی خدا سوگند که ما ایرانیان از بی لیاقت ترین مردمان دنیا هستیم.
امید
این بی دین ها ! مردمی که مهر علی در دل دارند ، مردمی که ولایت مدار هستند ، مردمی که از برکت وجود ولی امر مسلمین جهان بهره مند هستند نفت لجن و بد بو را میخواهند چکار ؟ بگذارید استکبار جهانی ببرد اینها را !
Iran yek
طی 4 سال آینده - دست کم-سالانه 80 هزار میلیارد تومان درامد حاصل هدفمندی یارانه است یعنی 300 هزار میلیارد تومان. اگر تمام این بودجه 4 ساله را اقدام به خرید اقساطی سهام شرکت ها یا پروزه های مساکن خالی موجود کنند، ضمن آزادشدن نقدینگی کشور، باپرداخت وام هیا قفل شده در بخش صنعت و مسکن، یک سبد سهام 15 میلون تومان به خانواده 4 نفره میرسدو اگر این را 8 ساله در نظر بگیریم، میشود 30 میلیون تومان. خب این سهام را سرپرست خانواده میتواند به عنوان سرمایه اورده در نزد مشارکت بانک ها بگذارد و با وام اقدام به خرید خانه کند. یا سرمایه گذاری کند یا بفروشد. این دادن یارانه قطره چکانی فاقد تاثیر مثبت در قدرت خرید مردم است. در هر صورت 15 یا 30 میلیون تومان تحولی بزرگی در قدرت خرید میکند. ازانجا که سهام مولد است تورم زا نیست. واقعا این یارانه میتواند اقتصاد ایران متحول کند یک موضع برد-برد برای همه است از نظام ودولت تا مردم و بخش خصوصی. منتها این دولت اشرافی زده است. هر چه بیشتر میگذرد این نظریه تقویت میشود اساسا این نظام نمیخواهد فقر در ایران ریشه کن شود. از سرکوب مزدی بگیر تا گرانی ها.