صادق لاریجانی: دولت دنبال شریک جرم نباشد
رئیس قوه قضائیه از خود اعلام برائت کرد. او میگوید از جزئیات مصوبه دولت درباره سند ۲۰۳۰ یونسکو بیاطلاع بود و مسئولیت این مصوبه صرفاً با رئیس جمهوری اسلامیست.
صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هر هفته با مسئولان بلندپایه قضایی جلسهای برگزار میکند. مدتهاست که این جلسات به محلی برای رویارویی قوه قضائیه با دولت حسن روحانی تبدیل شده است. اینبار، آملی لاریجانی، ادعای رئیس جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه قوه قضائیه از سند ۲۰۳۰ یونسکو اطلاع داشته را به چالش کشید. علاوه بر این رئیس قوه قضائیه تلاش کرد از فرمان «آتش به اختیار» علی خامنهای به «افسران جنگ نرم» ابهامزدایی کند.
دو روز پیش حسن روحانی در صفحه اینستاگرام خود تصویری از مصوبه دولت درباره سند ۲۰۳۰ یونسکو را منتشر کرده بود که نشان میداد رونوشت این مصوبه شهریور ۹۵، ۶ ماه پیش از آنکه اصولگرایان مخالفت خود را با این سند آغاز کنند، به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی فرستاده شده و در روزنامه رسمی کشور هم انتشار پبدا کرده. به یک معنا همگان از مصوبه دولت درباره سند یونسکو مطلع بودند و این ادعای رهبر جمهوری اسلامی که گفته بود دولت بیسر و صدا سند یونسکو را پذیرفته صحت ندارد.
صادق لاریجانی، در دیدار با سران قوه قضائیه درباره ارسال مصوبه دولت درباره سند ۲۰۳۰ به قوه قضائیه گفت:
« گاهی انسان از نحوه بیان و مغالطه در برخی موضوعات تعجب میکند. آنچه در مورد سند ۲۰۳۰ برای قوه قضاییه آن هم استحضاراً و صرفاً جهت اطلاع ارسال شد، مصوبه هیأت وزیران مبنی بر تشکیل کارگروه ملی آموزش ۲۰۳۰ پس از امضای این سند بود و بر این اساس قوه قضاییه هیچ دخالت و اطلاعی پیرامون جزئیات و محتوای این سند نداشته است.»
سند آموزشی یونسکو با عنوان «دگرگونساختن جهان ما: دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار» هدف خود را چنین بیان میکند: «تضمین آموزش با کیفیت برابر و فراگیر و ترویج فرصتهای یادگیری مادامالعمر برای همه و اهداف وابسته به آن.» این سند در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۵ در نیویورک به تصویب کشورهای عضو یونسکو رسید و دولت ایران هم آن را به طور مشروط پذیرفت. در این سند از مسائلی مانند ایجاد امکانات آموزشی برابر برای همه کودکان و جوانان و به ویژه رفع تبعیض جنسیتی سخن میرود. رسانههای امنیتی و متعلق به طیف راست و رهبر جمهوری اسلامی اما در حین برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران این سند را به عنوان نشانهای از گرایش دولت به غرب تخطئه کردند. این تهاجم همچنان ادامه دارد.
رئیس قوه قضاییه اطلاع داشتن دستگاه قضایی از جزئیات این سند را به استناد آنچه که حسن روحانی در شبکههای اجتماعی منتشر کرده، «دروغ محض» دانست. آملی لاریجانی به دولت توصیه کرد:
«انتظار میرود که دولت محترم با خودداری از تبلیغات رسانهای و بیان حرفهای مغالطهآمیز، مسئولیت کار خود را در این زمینه به عهده گیرد و بهدنبال پیدا کردن شریک جرم نباشد.»
در شهریور ۱۳۹۵ بر اساس مصوبه هیأت وزیران «کارگروه ملی آموزش ۲۰۳۰» برای به اجرا درآمدن سند یونسکو تشکیل شد. این مصوبه اما بعد از سخنرانی علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در انتقاد از سند یونسکو متوقف شد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۴ خرداد از «توطئه ۲۰۳۰» سخن گفته بود و اعلام کرده بود که تا آخر دولت دوازدهم این موضوع را دنبال میکند.
تلاش برای ابهامزدایی از فرمان «آتش به اختیار» خامنهای
چهارشنبه ۱۷ خرداد بعد از آنکه گروه دولت اسلامی (داعش) به مجلس شورای اسلامی و مقبره آیتالله خمینی حمله کرد، رهبر جمهوری اسلامی با گروهی دستچین شده از دانشجویان دیدار و گفتوگو کرد. خامنهای در بخشی از سخنانش به دانشجویان توصیه کرد که هرگاه اخلالی در دستگاههای فرهنگی دیدند، میتوانند مانند زمانی که در جنگ اخلال به وجود میآید، به هر شکلی که مایلاند و بدون در نظر گرفتن قانون عمل کنند.
«در جنگ هم اگر اخلال در قرارگاه مرکزی پیش بیاید نیروها آتش به اختیار میشوند. اینکه در وضعیتی که ما اینهمه مسائل مهم فرهنگی در کشور داریم، حالا فرض کنیم فلان آهنگ قبل از افطار پخش بشود یا نشود، این میشود مسئله اصلی، نامهنگاری میکنند. پیداست که این دستگاه اختلال پیدا کرده، مسئله اصلی را از فرعی تشخیص نمیدهند. وقتی اینجوری دستگاههای مرکزی اختلال دارند، آن وقت اینجا شما آتش به اختیارید.»
صادق لاریجانی به عنوان رئیس قوه قضائیه که مهمترین وظیفه آن مجازات متخلفان از قانون میبایست باشد، در بخش دیگری از سخنانش در جلسه با مقامات بلندپایه قضائی ایران در صدد توضیح تعبیر پرابهام «آتش به اختیار» برآمد:
«این تعبیر برای جوانان مؤمن بسیار پرمعنا است. آتش به اختیار در عرصه فرهنگی یعنی دلسوزان انقلاب خصوصاً جوانان نباید بهدلیل کمکاری احتمالی برخی مسئولان، کارهای فرهنگی را بر زمین بگذارند بلکه باید همانند مجاهدین در مقابل قاعدین، در صف اول جهاد انقلابی حضور داشته باشند و در مسیر تحقق اهداف فرهنگی انقلاب و ارزش های آن بکوشند.»
قاعدین در تاریخ اسلام دو فرقه بودند حلیسیه و معتزله. حلیسیه بر این باور بودند که در زمان «فتنه» باید منفعل بود و در خانه پناه برد. معتزله هم عقل و خرد را مبنای درک اسلام میدانستند و نه الزاماً احادیثی که پیامبر و صحابه او نقل میشد.
رئیس قوه قضاییه محدودیتی هم برای مفهوم «آتش به اختیار» مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران قائل شد:
«البته اجرای فرمان آتش به اختیار، متوقف بر تشخیص درست موضوعات و فهم صحیح مسائل است.»
رهبر جمهوری اسلامی فرمان «آتش به اختیار» را در دیدار با گروهی از «افسران جنگ نرم» صادر کرده بود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
sarbaz
آ شیخ صادق که اومد ابهام زدایی کنه بدتر مبهمترش هم کرد "تشخیص درست موضوعات و فهم صحیح مسائل ؟؟"
روزبه
یعنی هر چرند و پرندی گفتید نمیخواهید دولت جواب بده و تو رهبرتوون ضایع کنه؟
جمشید
دولت چکاره است که ولی امر مسلمین جهان شریکش بشود ! دولت باید در جرمها و جنایتها و خیانتها اجراکننده دستورهای ایشان باشد نه شریک !