اسرائیل سوخت تنها نیروگاه غزه را کاهش داد
اینبار به خواست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با این هدف که حماس در انتخابات شورای ملی و ریاست تشکیلات حودگردان از او حمایت کند.
اسرائیل تصمیم گرفته است سوخت تنها نیروگاه برق غزه را به اندازه بدهیهای حماس کاهش بدهد. کاهش سوخت تنها نیروگاه برق غزه به این معناست که دو میلیون نفر از اهالی غزه به جای چهار ساعت، فقط سه ساعت در روز میتوانند از برق استفاده کنند.
تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری، حماس را متهم میکند که از عهده مدیریت غزه برنمیآید. پیش از این کشورهای قطر و ترکیه به غزه سه ماه سوخت تنها نیروگاه برق غزه را هدیه داده بودند. هنگامی که مه سال جاری، این توافق سه ماهه به سر رسید، جدال سیاسی بین حماس و فتح بر سر این نیروگاه نیز بالا گرفت.
حماس از تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته که هزینه مالیات برق را کاهش دهد اما مقامات فلسطینی گفته بودند اگر حماس بخواهد کماکان در غزه بماند باید هزینه کامل برق را بپردازد، مگر اینکه قدرت را به تشکیلات خوگردان فلسطین واگذار کند. حالا هم بعد از مصوبه کابینه امنیتی اسرائیل، فتح، حماس را تحت فشار قرار داده که اگر مایل است تشکیلات خودگردان فلسطین، سوخت نیروگاه غزه را تأمین کند، میبایست از محمود عباس در انتخابات شورای ملی و ریاست تشکیلات خودگردان و پارلمان حمایت کند.
خلیل حیه، عضو دفتر سیاسی حماس آوریل سال جاری سه شرط را برای دیدار و گفتوگو با مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین و از سرگیری مذاکرات تعیین کرده بود: لغو مالیاتهای اعمال شده بر سوخت نیروگاه برق غزه، پرداخت حقوقهای به تعویق افتاده کارمندان فلسطینی در غزه و پرداخت مستمری بازماندگان کشتهشدگان فلسظینی.
طارق رشماوی، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین، بعد از اعلام مصوبه کابینه امنیتی نتانیاهو، به خبرگزاری رویترز گفته است:
«ما یک بار دیگر از حماس میخواهیم همه مسئولیتهای اجرایی و همه ادارات غزه را به تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری واگذار کند تا ما بتوانیم به ساکنان غزه بهترین خدمات را ارائه دهیم.»
فوزی برهوم، سخنگوی حماس اما اعلام کرده است که مسئولیت پایین آمدن کیفیت زندگی اهالی غزه در اثر کمبود برق، به ویژه مشکلاتی که بیمارستانهای غزه با آن مواجه میشوند صرفاً با تشکیلات خودگردان فلسطین است.
سخنگوی اداره بهداشت غزه به خبرگزاری رویترز گفته است که بیمارستانهای غزه در حال حاضر با ژنراتورهایی که بسیاری از آنها فرسودهاند و به تعمیرات نیاز دارند کار میکنند. چنانچه این ژنراتورها هم از کار بیفتند، نظام درمان در غزه کاملاً مختل خواهد شد.
اسرائیل سوخت تنها نیروگاه غزه را به ازای ۱۱ میلیون دلار در ماه تأمین میکند. تشکیلات خودگردان فلسطین هم مالیاتی برای سوخت نیروگاه غزه تعیین کرده است که تأمین سوخت را دشوارتر میکند.
گیلاد اردان، وزیر امنیت داخلی اسرائیل به رادیوی ارتش اسرائیل گفته است تأمین سوخت غزه برای دولت اسرائیل به آسانی میسر است:
«اما این تصمیم محمود عباس است. اینکه انتظار داشته باشند اسرائیل پول سوخت نیروگاه غزه را بدهد، امریست نشدنی.»
نیروهای امنیتی اسرائیل از این واهمه دارند که افزایش نارضایتیها در میان اهالی غزه، به جنگ و خونریزی مجدد بینجامد.
شرقالاوسط گزارش داده بود که ایران و حماس روابط دیپلماتیکشان را در سطح پیش از جنگ داخلی سوریه از سر میگیرند. برای این منظور اسماعیل هنیه نیز در آیندهای نه چندان دور به تهران سفر میکند. مقامات ایرانی هم در مقابل پذیرفتهاند که حماس همچنان روابطش با عربستان سعودی را حفظ کند. گفته میشود که ایران متعهد شده ماهانه ۲۵ میلیون دلار به غزه کمک کند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.