تحریم شرکت هواپیمایی «ماهان ایر» در دستور کار سنای آمریکا
جان کورنین، سناتور ارشد از ایالت تگزاس میگوید حجم تردد هواپیماهای ماهان ایر دو برابر شده و این موضوع امنیت فرودگاههای مقصد را به خطر انداخته است.
جان کورنین، سناتور ارشد از ایالت تگزاس و دومین مقام عالی اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنای ایالات متحده آمریکا متممی را برای اضافه شدن به تحریمهای ایران پیشنهاد داده است. بر اساس این متمم، تردد هواپیماهای شرکت «ماهان ایر» امنیت فرودگاههای مقصد را به خطر میاندازند.
«واشنگتن اگزمینر» گزارش داده است که سنای آمریکا به پیشنهاد جان کورنین تحریمهای تازهای را علیه شرکت هواپیمایی ماهان در هفته جاری به بحث میگذارد.
هواپیمایی ماهان، از شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران ایران است و دومین شرکت بزرگ هواپیمایی ایران به شمار میرود. مؤسسه «مولیالموحدین» در سال ۱۳۶۶ شرکت هواپیمایی ماهان را به ثبت رسانده است. این مؤسسه که به سپاه تعلق دارد، در ایجاد، راهاندازی یا اداره شماری از بزرگترین مناطق تجاری، هتلها و نیز کارخانههای خودروسازی در ایران هم دست دارد.
کورنین در سخنرانیاش در سنای آمریکا گفت که پیشنهاد او وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا را ملزم میکند فهرستی از فرودگاههایی که شرکت هواپیمایی ماهانایر به آنها پرواز دارد، تهیه کند و تمهیدات امنیتی برای آمریکاییهایی که به این فرودگاهها سفر میکنند را افزایش دهد.
به گفته کورنین، در ماههای گذشته «حجم نقل و انتقال تروریستها و سلاحهای آنان» از طریق هواپیماهای مسافربری شرکت هواپیمایی ماهان به «سراسر خاورمیانه» دو برابر شده است.
پیش از این وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا اعلام کرده بود که شرکت ماهان همکاری بسیار نزدیکی با سپاه پاسداران و سپاه قدس دارد و تسلیحات مورد نیاز شبهنظامیان شیعه طرفدار ایران و حزبالله لبنان را به سوریه و لبنان انتقال میدهد. ماهانایر از سال ۱۳۹۰ در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته، اما اکنون بحث بر سر گسترش این تحریمهاست.
جان کورنین در بخش دیگری از سخنانش در سنای آمریکا اعلام کرد که پروازهای ماهانایر افزایش پیدا کرده و اکنون فرودگاههای اروپا را هم دربرمیگیرد:
«این به معنای یک تهدید آشکار و تهدید انسانهاییست که در فرودگاههای [مقصد ماهان ایر] رفت و آمد میکنند.»
قرار است در هفته جاری سنای آمریکا متمم پیشنهادی جان کورنین را به بحث بگذارد. تصویب این متمم به این معناست که چنانچه هواپیماهای مسافربری هواپیمایی ماهان در فرودگاههای ۱۰ کشور اروپایی به زمین بنشینند، امنیت آن فرودگاه در معرض خطر قرار میگیرد.
پنج سال پیش در دولت باراک اوباما برای اولین بار ۱۱۷ هواپیمای مسافربری ایرانی که به شرکتهای «ماهان ایر»، «ایران ایر» و «یاس ایر» تعلق داشتند در مظان حمل سلاح و نیروهای نظامی ایرانی در پوشش «کمکهای بشردوستانه» به سوریه قرار گرفتند و تحریم شدند. دولت اوباما در آن زمان دولت عراق را تحت فشار قرار داده بود که به این هواپیماها اجازه تردد در آسمان عراق را ندهد، اما موفقیت چندانی به دست نیاورد و پروازها ادامه پیدا کرد.
عبور هواپیماهای شرکت «ماهانایر» از آسمان عربستان سعودی ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.