تجمع شبانه دانشجویان دختر خوابگاه دانشگاه چمران
سیستم خنککننده کارایی ندارد، رئیس دانشگاه میگوید نمیشود آن را خاموش کرد.
دانشجویان در اعتراض به عدم کارایی سیستم خنککننده، بیرون خوابگاه تجمع کردند. حراست در را قفل کرد تا سایر دانشجویان نتوانند به اجتماع بپیوندند .
شامگاه چهارشنبه ۲۴ خرداد دانشجویان دختر خوابگاه «معصومه» دانشگاه چمران اهواز، در اعتراض به عدم کارایی سیستم خنککننده خوابگاه، بیرون خوابگاه تجمع کردند. حراست خوابگاه در را به روی دانشجویانی که قصد خروج از خوابگاه و پیوستن به اجتماع را داشتند قفل کرد. رئیس دانشگاه اهواز میگوید سیستم تهویه پس از پایان امتحانات اصلاح خواهد شد.
ماه رمضان است و امتحانات نزدیک. سیستم خنککننده خوابگاه دختران دانشگاه اهواز توان خنک کردن این خوابگاه را ندارد. دانشجویان بارها به مسئولان گزارش دادهاند اما گوش شنوایی نیافتهاند. دو روز پیش معاون دانشگاه از طریق رسانهها از دانشجویان خواست صبر داشته باشند. دانشجویان شامگاه گذشته دست به اعتراض زدند. آنها از خوابگاه خارج شدند. مقابل ساختمان تجمع کردند و شعار میدادند: سیستم سرمایشی حق مسلم ماست. مسئول بیلیاقت، استعفاء، استعفاء.
حراست در اتاقها را قفل کرد تا از پیوستن دانشجویان داخل ساختمان به معترضان بیرون جلوگیری کند.
خبرگزاری تسنیم به نقل از یکی از دانشجویان معترض نوشت: «دیروز عصر حدود ساعت یک ربع به هشت بود که بچهها در خوابگاه تجمع، با مسئول خوابگاه (خانم شریفی) صحبت و اعتراضات خود را به وضع موجود اعلام کردند.
اما باز خانم شریفی مثل همیشه شروع به توجیه یکسری امر کردند. دانشجویان به سمت اتاق کنترل رفتند که حراست و کارکنان خوابگاه دربهای ورودی و خروجی را قفل کردند و اجازه خروج به کسی ندادند».
این دانشجو افزوده است که آنها به جای پاسخ گرفتن، تهدید شدهاند به کمیته انضباطی ارجاع داده خواهند شد. دکتر محمدیان مدیر امور خوابگاهها نیز در محل حاضر شده اما گفته است کاری از دستش ساخته نیست.
او گفته است که دوستانش در اثر گرمای زیاد به خونریزی بینی و افت فشار خون دچار شدهاند.
دعوت به صبر و تحمل
سهشنبه ۲۳ خرداد محمدرضا علم معاون دانشگاه چمران در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) درباره مشکل این دانشجویان از آنان عذرخواهی کرد. او اما از آنان خواست صبرو تحمل داشته باشند و «کمک کنند تا بتوانیم این دوره سخت را پشت سر بگذاریم.»
معاون دانشگاه چمران در آن گفتگو از خرید روزانه یک میلیون تومان یخ برای جبران عدم کارایی سیستم تهویه خوابگاه دختران خبر داده بود.
شورای صنفی دانشجویان در کانال تلگرامی خود در واکنش به سخنان معاون دانشگاه چمران نوشت خرید یخ تنها دوبار صورت گرفته، دانشجویان بارها با آغاز فصل گرما این مشکل را به مسئولان گزارش دادهاند اما مسئولان از پاسخ دادن سرباز میزنند.
به نوشته شورا، دانشجویان دختر درپی اعتراضات چهارشنبه شب، با برخوردهای نامناسب مسئولان روبرو شدهاند. درها در ساعت غیرمجاز به روی دختران قفل شده تا صدای اعتراض آنان به بیرون نرسد. چند تن از دختران به حراست فراخوانده شدهاند.
رئیس دانشگاه: سیستم خراب است ولی نمیتوان آن را خاموش کرد
امروز نوبت رئیس دانشگاه اهواز بود که از طریق رسانهها به وضعیت طاقتفرسای دانشجویان دختر دانشگاه چمران در خوابگاه واکنش نشان دهد. او گفت برای تعدادی از دانشجویان در خوابگاههای دیگر ظرفیت اسکان وجود دارد اما مشکل این خوابگاه پپس از امتحانات حل خواهد شد.
غلامحسین خواجه به ایسنا گفت دانشگاه پیشبینی نمیکرده که امسال «گرمای هوای اهواز به این میزان افزایش پیدا کند و سیستمها نتوانند بهخوبی عمل کنند.» او پس از ارائه اطلاعات تکنیکی درباره سیستم سرمایش خوابگاهها، افزود اکنون نمیتوان سیستم را خاموش و اصلاح کرد زیرا خاموش کردن آن همه خوابگاهها را با مشکل روبرو میکند.
او وعده داد پس از پایان امتحانات دانشجویان، مشکل دانشجویان «به صورت ۱۰۰ درصدی حل خواهد شد». به گفته خواجه، «برای آنهایی که مشکل جدی در بحث تهویه و سرمایش اتاقها دارند، خوابگاهی در سطح شهر در نظر گرفته شده است که برای حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان ظرفیت اسکان دارد.»
شورای صنفی دانشجویان به نقل از گزارش فعالان صنفی دانشجویی نوشته است دانشگاه چمران دو تا از خوابگاههای دانشگاه را فروخته و یک ساختمان دیگر را تعطیل کرده و کولرهای آن فروخته یا انبار شدهاند.
ایسنا تعداد دانشجویان شرکتکننده در اعتراض را حدود ۱۵۰ تن اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
کرماشانی
شایان ذکر است که هم اکنون 96درصد دانشجویان ایران بابت تحصیل خود شهریه پرداخت می کنند و برای استفاده از خدمات خوابگاه و غذا و هزار چیز دیگر هم مدام از دانشجویان پول اخاذی می شود، و نقش دولت در نظام آموزشی به سیاستگذاری برای برنامۀ درسی ارتجاعی دانشگاه ها و نیز سرکوب اعتراضات و ایجاد سیستم نظارتی و کنترلی محدود شده است. چه توجیهی دارد که در شهری مانند اهواز، پیشبینی گرمای هوا نشده باشد؟ از هزاران سال پیش دمای هوای آن منطقه در این فصل از 45 تا 50 درجه کمتر نبوده است. نیازی به پیشبینی نیست که در این فصل دمای هوای استان آذربایجان غربی و شرقی بین 8 تا 12 درجۀ سانتیگراد و درجۀ هوای استان خوزستان و بوشهر و هرمزگان بین 40 تا 50 درجۀ سانتیگراد است. آقایان آنقدر دروغ گفته اند که دیگر به خودشان هم دروغ می گویند. به جای ین خزئبلات و توهین ها بفرمایید این شهریۀ میلیونی در کجا هزینه می شود؟ این فرجان طرخ خودگردانی و استقلال دانشگاه هاست که به صورت انتزاعی می خواست دانشگاه ها «استقلال مالی» داشته باشند (بخوانید: دانشجویان را بچاپند) و از سوی دیگر برنامۀ آن ها و سیاست های انظباطیشان را همچنان نهادهای امنیتی و ایدئولوژیک مانند وزارت اطلاعات و شورای عالی ضدانقلاب ضدفرهنگی تأمین کند. بفرمایید جناب مصطفی معین، تحویل بگیرید. در زمان خاتمی میزان دانشجویان پولی از کمتر از 30 درصد به 70 درصد رسید. در دورۀ احمدی نژاد با رشد غیرانتفاعی ها تا 85 درصد رفت و اکنون در ردولت روحانی به 96 درصد رسیده است. اکنون ما برای گذراندن همان محتوای ارتجاعی عقب مانده و ناکارآمدی که قبلاً رایگان بود باید پول بپردازیم و فضای دانشگاه ها هم صدچندان امنیتی تر شده است.