ایران به سازمان ملل شکایت کرد
سفیر ایران در سازمان ملل از اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره ضرورت تغییر مسالمتآمیز حکومت ایران شکایت کرده است. کاردار سوئیس در تهران نیز احضار شده بود.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان، از اظهارت رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا درباره ضرورت تغییر مسالمتآمیز حکومت ایران شکایت کرده است.
به گزارش رسانههای داخلی، غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در سازمان ملل در نامهای به آنتونیو گوترش همصدا با سخنگوی وزارت خارجه ایران سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران را «مداخلهجویانه و گستاخانه» خوانده است.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، چهارشنبه، ۲۴ خرداد، در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفته بود که سیاست ایالات متحده در قبال ایران پشتیبانی از «عناصری در داخل ایران، است که به انتقال مسالمتآمیز قدرت در کشور منجر شود.»
او ایران را عامل «بیثباتی» در منطقه خوانده و گفته بود «آمریکا علیه هژمونی ایران اقدام کرده است.»
رکس تیلرسون در نامهاش به دبیرکل سازمان ملل با تکیه بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران و همچنین با اشاره به اسناد وزارت خارجه آمریکا درباره کودتای ۲۸ مرداد، رئوس سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران را محکوم کرده و نوشته است:
«ایران از همه دولت ها انتظار دارد، چنین سیاستهای پوچ و ناشایستی را محکوم کرده و از دولت امریکا بخواهند مسئولانه عمل کند و به اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل پایبندی نشان دهد.»
سفیر ایران در سازمان ملل خواهان درج نامه شکوه آمیز ایران به عنوان سندی در شورای امنیت سازمان ملل و توزیع آن در میان اعضا این شورا شده است.
وزیر خارجه آمریکا گفته بود سیاست خارجی آمریکا در مورد ایران هنوز شکل نگرفته و به رئیس جمهوری آمریکا ابلاغ نشده. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اما در سفرش به اسرائیل با صراحت ایران را عامل بیثباتی در منطقه خاورمیانه خوانده بود.
احضار کاردار سوئیس در تهران
پیش از طرح شکایت ایران از آمریکا در سازمان ملل متحد، وزارت خارجه ایران دوشنبه ۲۹ خرداد کاردار سوئیس در تهران را به عنوان حافظ منافع آمریکا احضار کرد.
محمد کشاورززاده، مدیرکل آمریکای وزارت خارجه در دیدار با کاردار سوئیس سخنان رکس تیلرسون درباره ضرورت تغییر مسالمتآمیز حکومت ایران را «مغایر با قواعد آمره حقوق بینالملل و تعهدات بینالمللی دولت آمریکا از جمله منشور ملل متحد و نیز معاهدات دو جانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران» دانست و خواهان مسئولیتپذیری دولت آمریکا شد.
مدیرکل آمریکای وزارت خارجه ایران در گفتوگو با کاردار سوئیس درتهران به «معاهده مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی» استناد کرده است که دو سال بعد از کودتای ۲۸ مرداد در دوران پهلوی دوم بین ایران و آمریکا به امضا رسیده و همچنان معتبر است و در محاکم بینالمللی به آن استناد میشود. در مقدمه این معاهده تأکید شده که ایران و آمریکا مناسبات دوستانهای با هم دارند.
پیش از این علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی همزمان با حمله موشکی سپاه پاسداران به دیرالزور در شرق سوریه، به سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران اشاره کرد و مقامات کاخ سفید در دولت ترامپ را «بیتجربه و تازهکار» خواند. او تأکید کرد: «این افراد بیتجربه، ملت و مسئولان ایران را نشناختهاند و هنگامی که تودهنی بخورند، آن زمان متوجه خواهند شد حساب و کتاب چیست.»
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هم در نشست هفتگیاش با مسئولان عالی قضایی، با اشاره به سخنان رکس تیلرسون در سنای آمریکا درباره ضرورت تغییر حکومت ایران با استفاده از عناصر داخلی، اعلام کرد که کسانی که از داخل به آمریکا سیگنال میفرستند، محارب و مفسد فیالارضاند. او از وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران خواست این اشخاص را شناسایی کند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
امیرحسین
حکومت ایران همان چیزی نیست که میگوید ما جمهوری ولایت مطلقه فقیه داریم.نه جمهوری اسلامی.مردم نقشی در سیاست هاندارند