ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شیرین عبادی: حملات تروریستی تهران دستاویز سرکوب اقوام ایرانی و منتقدان مدنی شده است

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات تروریستی اخیر در تهران دستاویزی شده برای سرکوب اقوام ایرانی و ساکت کردن صدای هر منتقد مدنی در ایران.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات تروریستی اخیر در تهران دستاویزی شده برای سرکوب اقوام ایرانی و ساکت کردن صدای هر منتقد مدنی در ایران.

شیرین عبادی گفته است که احزاب کُرد پیش از این نسبت به فعالیت داعش در کردستان هشدار داده بودند.

شیرین عبادی در این بیانیه ضمن اشاره به آن‌که حملات تروریستی به ساختمان مجلس و آرامگاه آیت‌الله خمینی توسط گروه «دولت اسلامی» (داعش) صورت گرفت و حمله‌کنندگان غالباً کرد بوده و همگی کشته شدند، گفته است که در پی این حمله تروریستی «تعدادی از کردهای ایرانی به بهانه همکاری با داعش دستگیر شدند. در شرق ایران هم تعدادی از بلوچ‌های ایرانی دستگیر و یا هنگام درگیری با مأموران به قتل رسیدند».

خانم عبادی افزوده است: «همه این‌ها باعث تنش بیشتر، امنیتی‌تر شدن ایران خصوصاً در شهرهایی که اکثر ساکنان آن گروه‌های اتنیکی هستند شده است».

روز چهارشنبه ۱۷ خرداد در حملات افراد وابسته به داعش به ساختمان اداری مجلس و مقبره آیت‌الله خمینی ۱۷ نفر کشته و ۵۲  نفر زخمی شدند. در پی این حملات، ویدئویی از سوی داعش منتشر شد که در آن مسئولانی از این گروه به‌زبان کُردی از اهداف این حمله با عاملان آن سخن می‌گفتند. این نخستین بار بود که داعش ویدئویی به زبان کردی از فرماندهان و عاملان حملات خود منتشر می‌کرد.

شیرین عبادی در بیانیه خود گفته است: «احزاب کردی، فعالین مدنی و سیاسی کُرد قبلاً چندین مرتبه خطر نفوذ داعش را در مناطق کردنشین گوشزد کرده و به حکومت ایران هشدار داده بودند.»

به‌گفته برنده جایزه صلح نوبل، از جمله در سوم دسامبر ۲۰۱۴ (۲۱ آذر ۱۳۹۳) وب‌سایت مرکزی حزب دمکرات کردستان («کورد و کوردستان») در گزارشی نوشته بود که «در شهر پاوه افرادی اقدام به اعزام جوانان و تشویق جوانان برای پیوستن به گروه داعش کرده‌اند. رژیم هم کاری به آن‌ها ندارد و به صورت علنی از جلسات آن‌ها که در مساجد برگزار می‌شوند جلوگیری نمی‌کنند.»

در این گزارش نام تعدادی از این افراد از جمله «سریاس صادقی، نهادی ویسی، حافظ ویسی» و چند نفر دیگر ذکر شده بود «اما مأموران امنیتی به هشدارها بی‌توجه بودند و حتی تعدادی از تروریست‌ها را هم که دستگیر کرده بودند بعد از مدتی آزاد کردند. سریاس صادقی که نامش در گزارش آمده بود یکی از پنج نفری است که در حملات تهران شرکت داشته و در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شد.»

شیرین عبادی تأکید کرده است که «حوادث ناگواری که پیش آمده نباید دستاویزی برای حمله به اقوام ایرانی شده و منجر به ایجاد نفرت و تفرقه در سطح ملی شود.»

او گفته است که «ادامه چنین وضعیتی به نفع هیچ کس نیست و مقامات امنیتی، دادسرا و دادگاه‌های انقلاب به جای مقابله با فعالان مدنی می‌بایستی ضمن اعتراف به سهل‌انگاری خود در حفظ امنیت ملی، بیشتر و قبل از وقوع حوادث ناگوار دیگری به هشدارهای دلسوزانه توجه کنند.»

پیش از این نیز سازمان حقوق بشر ایران در تاریخ ۲۲ خرداد ضمن محکوم کردن حملات تروریستی تهران نسبت به «هرگونه اعمال غیرقانونی از جمله شکنجه، اعتراف‌گیری اجباری و اعدام» هشدار داده و خواستار محاکمه افراد متهم به تروریسم در دادگاه‌هایی عادلانه و علنی شده بود.

در روزهای گذشته بازداشت گسترده شهروندان سنی مذهب به‌ویژه در مهاباد بر نگرانی‌ها در مورد احتمال سرکوب شدید در مناطق کردنشین به دنبال حمله‌های تروریستی تهران افزوده است. به‌گفته مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران این بازداشت‌ها بعضاً فعالان و مبلغان مذهبی و شهروندان عادی سنی مذهب را شامل شده است.

بیشتر بخوایند:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.