ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نخست‌وزیر عراق بعد از دیدار با پادشاه سعودی وارد تهران شد

عربستان و عراق با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کرده‌اند روابط فی‌مابین را گسترش می‌دهند. میانجیگری بین ایران و عربستان یکی دیگر از اهداف نخست وزیر عراق است.

نخست‌وزیر عراق برای بهبود و گسترش روابط فی‌مابین به عربستان سعودی سفر کرد. عبادی سه‌شنبه ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن از ریاض عازم تهران شد. یکی دیگر از اهداف سفر او بهبود روابط بین اهل سنت و شیعیان در خاورمیانه است که در سیاست داخلی عراق هم بی‌تأثیر نیست.

دیدار موفقیت‌آمیز نخست‌وزیر عراق و پادشاه سعودی

حیدر عبادی، نخست وزیر عراق و ملک سلمان، پادشاه سعودی در دیدار و گفت‌وگو با یکدیگر بر سر تأسیس یک شورای هماهنگی برای بهبود و گسترش روابط فی مابین توافق کردند.

ریاض نخستن مقصد سفر حیدر عبادی در خاورمیانه بود. روز گذشته نخست‌وزیر عراق وارد ریاض شد و به دیدار پادشاه عربستان سعودی شتافت. عبادی و ملک سلمان دستاورد این سفر را با انتشار بیانیه مشترکی تأیید کرده‌اند:

«دو کشور توافق کرده‌اند یک شورای هماهنگی تشکیل دهند با این هدف که روابط استراتژیک فی‌مابین را بهبود بخشند و افق وسیع‌تری از همکاری در عرصه‌های مختلف فراروی خود قرار دهند.»

بیانیه مشترک نخست‌وزیر عراق و پادشاه سعودی در خبرگزاری رسمی عربستان منتشر شده است.

در این بیانیه همچنین تصریح شده که در دیدار نخست وزیر عراق با پادشاه سعودی، روابط بین عراق و عربستان یک گام بسیار بزرگ ارتقا پیدا کرده است. قرار است که دیدارها و گفت‌وگوهای فی‌مابین ادامه پیدا کند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ بعد از ۲۵ سال سفارتش در عراق را بازگشایی کرد و در فوریه سال جاری عادل الجبیر، وزیر خارجه سعودی به بغداد سفر کرد.

سفر به تهران

حیدر عبادی، سه‌شنبه ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن از ریاض وارد تهران شد.

— Haider Al-Abadi (@HaiderAlAbadi) 20. Juni 2017

عبادی در شرایطی وارد تهران می‌شود که رابطه ایران و عربستان در روزهای گذشته پرتنش‌تر شده است.

بعد از حمله ۱۷ خرداد گروه دولت اسلامی (داعش) به مجلس شورای اسلامی و مقبره آیت‌الله خمینی، سپاه پاسداران و نهادهای اطلاعاتی هم‌صدا با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و وزارت خارجه ایران، عربستان سعودی را متهم کردند که از گروه‌های سنی مسلح از جمله از داعش برای حمله به ایران حمایت می‌کند. ریاض اما هرگونه مشارکت در این حملات را تکذیب کرده است.

ایران  عربستان سعودی یکدیگر را متهم می‌کنند که ثبات خاورمیانه را به خطر انداخته‌اند.  جنگ سوریه، عراق و یمن، جنگ نیابتی بین این دو کشور تلقی می‌شود.

روز گذشته وزارت اطلاعات عربستان سعودی اعلام کرد که سه پاسدار ایرانی را که با قایق در حال حرکت به سوی میدان نفتی مرجان بودند، بازداشت کرده است. وزارت کشور و محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی بازداشت سه شهروند ایرانی را تأیید کرده‌اند، اما گفته‌اند آن‌ها عضو سپاه نبودند، بلکه ماهیگیرانی بوشهری بودند که در اثر امواج دریا به آب‌های سرزمینی عربستان بیش از حد نزدیک شده‌اند.

جابر انصاری، معاون وزیر خارجه ایران پیش از ورود حیدر عبادی به تهران به خبرگزاری‌های داخلی گفته بود تشکیل دفتر حافظ منافع بین ایران و عربستان منوط به نیاز و توافق دو طرف است. این نخستین گام برای تنش‌زدایی بین ایران و عربستان به شمار می‌آید.

مقصد بعدی نخست‌وزیر عراق، کویت است. حیدر عبادی سفرش به کشورهای خاورمیانه را به خاطر بحران قطر به تأخیر انداخته بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.