ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایجاد شکاف در آخرین سنگرهای داعش در موصل

نیروهای ارتش عراق به پیشروی‌های خود در بخش قدیمی موصل به دشواری ادامه می‌دهند. آن‌ها امیدوارند که تا پایان ماه رمضان کل موصل را به تصرف خود در آورند.

نیروهای عراقی که در نبردها برای بازپس‌گیری موصل شرکت دارند به پیشروی دشوار خود به سمت قلب بخش قدیمی شهر ادامه می‌دهند. در این بخش از موصل آخرین نیروهای داعش مقاومت می‌کنند.

نبردها در بخش قدیمی موصل متمرکز شده است.

به‌گزارش رویترز، پیشروی‌های ارتش عراق در روز جمعه ۲۳ ژوئن / ۲ تیر ادامه داشت. نقشه‌ای که از سوی فرماندهی نیروهای عراقی منتشر شده پیشروی‌ها را در دو محور اصلی نشان می‌دهد. یکی خیابان نینوا که از ساحل غربی رود دجله، شرق را به غرب متصل می‌کند، و دیگری خیابان فاروق در محور شمال به جنوب.

هنگامی که نیروهای عراقی به تقاطع این محورها در مرکز بخش قدیمی موصل برسند، آخرین افراد گروه «دولت اسلامی» (داعش) که در شهر مانده‌اند به چهار گروه مجزا تقسیم خواهند شد.

سخنگوی ارتش عراق به رویترز گفته است: «هدف گشودن راه‌هایی برای نجات غیرنظامیان است. همین‌که این اقدام صورت گرفت ما مردم را با بلندگو هدایت می‌کنیم.»

به‌گفته سازمان ملل متحد بیش از ۱۰۰ هزار نفر از ساکنان موصل همچنان در این شهر گرفتارند. آن‌ها در خرابه‌های خانه‌های خود بدون آب و مواد غذایی و دارو مانده‌اند.

به‌گفته فرماندهی نیروهای عراقی بخش تحت کنترل داعش در حال حاضر تنها مساحتی به وسعت حدود دو کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد و بغداد امیدوار است که تا پیش از عید فطر در پایان ماه رمضان کل شهر را به تصرف خود در آورد.

صبح جمعه در یک انفجار انتحاری در بین مردم غیرنظامی موصل که قصد ترک شهر را داشتند دست‌کم ۱۲ نفر کشته و بیش از ۲۰ زخمی شدند. داعش تلاش می‌کند تا نگذارد مردم از این منطقه بگریزند.

داعش همچنین متهم شده است که در روز چهارشنبه ۲۱ ژوئن / ۳۱ خرداد مسجد النوری موصل را منفجر کرده و الحدباء، مناره کج آن هم، که با برج پیزا مقایسه می‌شد، از بین برده است. مسجد جامع النوری همان جایی است که ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، دو سال پیش، در تابستان ۲۰۱۴، ضمن ایراد خطابه‌ای در آن تشکیل «خلافت اسلامی عراق و شام» را اعلام کرد.

ناظران نظامی می‌گویند تخریب مسجد تاریخی النوری که قدمتی ۸۵۰ ساله داشت پیشروی نیروهای دولتی عراق را آسان‌تر می‌کند چرا که آن‌ها دیگر نگرانی‌ای بابت حفظ این میراث تاریخی ندارند.

همزمان سرنوشت ابوبکر بغدادی نیز در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

در مسکو، ویکتور اُزِروف، رئیس کمیته دفاع شورای فدراسیون، مجلس علیای پارلمان روسیه صبح روز جمعه اعلام کرد که احتمال این‌که رهبر داعش کشته شده باشد نزدیک به ۱۰۰ درصد است.

روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۲ ژوئن / یکم تیر وزارت خارجه روسیه «با درجه بالایی از اطمینان» گفته بود که بغدادی مرده است.

اما هیچ منبع خارجی مرگ رهبر داعش را تأیید نکرده است. خبر مرگ ابوبکر بغدادی و یا زخمی شدن او از زمان تصرف موصل توسط داعش در سال ۲۰۱۴، چندین بار منتشر شده است.

با این حال آن‌چه به‌نظر مسلم می‌رسد آن است که بغدادی از مدت‌ها پیش از موصل گریخته و فرماندهی نظامی را به معاونان خود واگذار کرده است. احتمال می‌رود که او در منطقه کویری مرز عراق و سوریه پنهان شده است.

وزارت دفاع روسیه یک هفته پیش اعلام کرد که جنگنده‌های این کشور در روزهای پایانی ماه مه جلسه مسئولان داعش در منطقه رقه را بمباران کردند و در این حمله ابوبکر بغدادی کشته شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.