ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه کشتار کولبران: دو کشته و زخمی در تیراندازی مرزبانان ارومیه

کولبر جان‌باخته از اهالی روستای «انبی» ارومیه و پدر سه فرزند بود. او پس از اصابت گلوله خود را به داخل خاک ترکیه رساند، اما آنجا درگذشت. کولبر مجروح‌شده هم در ترکیه بستری است.

کشتار کولبران هنوز ادامه دارد. دو کولبر در مرز ارومیه با ترکیه هدف گلوله نیروهای انتظامی قرار گرفتند که یکی از آنها جان باخت.

کولبران راه معاش دیگری ندارند - عکس آرشیوی

به گزارش گروه‌های حقوق بشری کرد، نیروهای انتظامی پنج‌شنبه شب، اول تیرماه به کاروانی از کولبران عازم ترکیه در منطقه مرزی «وارگه‌نم» ارومیه تیراندازی کردند و «مراد عربی»، کولبری ۳۴ ساله را کشتند. کولبر دیگری با نام «کاردین عرب‌پور» نیز به شدت زخمی شده است.

نیروهای انتظامی در این تیراندازی دست‌کم ۱۵ اسب کولبران را نیز کشتند.

مراد عربی، کولبر جان‌باخته از اهالی روستای «انبی» ارومیه و پدر سه فرزند بود. او پس از اصابت گلوله مجروح شد و خود را به داخل خاک ترکیه رساند، اما آنجا بر اثر شدت جراحت‌ها درگذشت. مأموران مرزی ترکیه پیکر بی‌جان او را به پاسگاه مرزی ایران منتقل کردند و پس از چند ساعت پیکر او برای خاکسپاری در روستای زادگاهش به خانواده تحویل داده شد.

عرب‌پور که زخمی شده بود، هنوز در بیمارستانی در ترکیه بستری است.

بنابر این گزارش‌ها، بار کولبران توتون بوده است.

خبرگزاری کار ایران («ایلنا») نیز خبر جان‌باختن و مجروحیت کولبران ارومیه را بازنشر کرده، اما علت آن را بدون اشاره به مأموران نیروی انتظامی، «حادثه غیرطبیعی» اعلام کرده است. به گزارش ایلنا، حادثه در دره کندالوک در مرز ارومیه رخ داده است.

اخیراً دو کولبر دیگر نیز در پیرانشهر و بیتوش سردشت کشته شده بودند.

چندروز پیش ۲۵۰ تن از کنشگران مدنی در ایران با انتشار نامه‌ای به اعمال خشونت از سوی نیروی انتظامی نسبت به کولبران در غرب ایران اعتراض کردند. آن‌ها در این نامه خواهان پایان سکوت مردم، فعالان مدنی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده‌اند.

«کولبر» اصطلاحی محلی است و به کسانی گفته می‌شود که حمل و نقل کالا از مرزها را با استفاده از «کول» خود و بدون هرگونه وسیله‌ای انجام می‌دهند. اکثر کارگران کولبر را افراد فقیری تشکیل می‌دهند که فقط برای امرار معاش روزانه‌شان به این شغل خطرناک روی آورده‌اند.

در مناطق مختلف استان‌های آذربایجان غربی و کردستان هشت تا ۱۰ هزار نفر برای تأمین معاش خود به عنوان کولبر کار می‌کنند. فرماندار سردشت اما از آن‌ها که بدون مجوز کولبری می‌کنند، به عنوان «قاچاقچی» یاد می‌کند و همین موضوع سبب شده تا هر سال شمار قابل توجهی از کولبران بر اثر اصابت گلوله نیروی انتظامی ایران مجروح یا کشته شوند.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • علی

      تو دانشگاه یک همکلاسی داشتیم که بعد از یک سال متوجه شدیم پدرش کادر نیروی انتظامی بوده. یادمه که چند روز بعدش بچه ها یه سؤالاتی در مورد پدرش با احتیاط می پرسیدن ازش و بعد از یه مدت دیگه کلا تنها شد. نیروی انتظامی باید خواسش و جمع کنه که این اخبار روی اعتبارش تأثیر مثبتی نداره. یه جماعتی هستند که بانکهای خارجی شون پر از پوله مثل امثال خاوری چفیه به دوش و ولایت مدار، ولی شما از همین مردم هستید و باید فرزندان شما و شما در این مملکت زندگی کنید، همه چیزتان را به استبداد نفروشید.

    • علیرضا از تهران

      مطمئن باشید مسلسل و نارنجک و کمربند انتحاری را نه از طریق فرودگاه می‌شود وارد کشور کرد و نه با خودرو از مرزهای رسمی. بنده اگر تروریست باشم، ترجیح می‌دهم سلاح‌های قاچاق را از مرزهای نامتعارف و با کمک کولبرها وارد کنم. قانون پلیس مرزبانی این است که پیش از شلیک، فرمانِ ایست بدهد. البته ممکن است پلیسی از قانون تخلف کرده باشد که حتما باید رسیدگی کرد، اما به طور کلی، اینطور نیست که افسران پلیس لب مرز نشسته باشند و به هر جنبنده‌ای شلیک کنند! گاهی همین کولبرها گروهی حرکت می‌کنند، مسلح هستند و به فرمان پلیس هم اهمیت نمی‌دهند. به نظرم، راه حل منطقی این است که: الف – دولت خود را موظف به اشتغال‌زایی برای شهروندان مناطق مرزی بداند تا افرادی که زمینۀ بزهکاری ندارند، بتوانند وارد بازار کار رسمی بشوند. ب – برخورد با بزهکار قطعا باید ادامه یابد. روا نیست برای آسایش شغلیِ قاچاقچیانی که معلوم نیست چه چیزی بر پشت دارند، امنیت یک ملت تهدید شود.