ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر خارجه امارات: اگر قطر به خواسته‌ها عمل نکند، راهمان را جدا می‌کنیم

قرقاش مدعی شد که «انتشار عمومی» فهرست خواسته‌ها تلاش‌های میانجیگرانه کویت و عمان را دشوارتر کرده‌است. سفیر ایران در کویت نیز گفت تهران طرف کسی را نگرفته و موضعی «بشردوستانه» دارد.

وزیر خارجه امارات متحده عربی گفته است که اگر قطر تا ضرب‌الاجل تعیین‌شده به خواسته‌های همسایگان خود تن ندهد، راهشان را جدا خواهند کرد.

انور قرقاش، وزیر خارجه امارات - عکس: AFP

انور قرقاش، شنبه، ۲۴ ژوئن در جمع خبرنگاران گفت که اگر دوحه به خواسته‌های مطرح‌شده از سوی همسایگانش توجه نکند، «راهمان را از قطر جدا می‌کنیم. چرا که برایمان سخت است در یک گروه باقی بمانیم.»

با اینکه مرزهای قطر هم‌اکنون از سوی عربستان، امارات و بحرین بسته شده‌است، قرقاش شنبه تهدید کرد که اگر دوحه در مهلت ده‌روزه تعیین‌شده این خواسته‌ها را نپذیرد، این کشور منزوی خواهد شد. او مشخص نکرد که انزوای بیشتر قطر از وضعیت فعلی که در رسانه‌ها «محاصره» خوانده می‌شود، چگونه در پیش گرفته خواهد شد.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین دوشنبه پنجم ژوئن در یک اقدام کاملاً غافلگیرکننده روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و مرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی این کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس بستند.

پس از آن بود که عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان و انور قرقاش، وزیر خارجه امارات متحده عربی در سخنانی جداگانه به ارسال فهرستی از «نارضایتی‌ها» به قطر خبر دادند. قرقاش گفته بود که اگر دوحه به این خواسته‌ها توجهی نشان ندهد، انزوای این کور «می‌تواند سال‌ها به طور بینجامد.»

اکنون این چهار کشور فهرستی از ۱۳ خواسته خود را ارائه داده‌اند که شامل کاهش روابط با ایران، بستن پایگاه نظامی مشترک با ترکیه، بستن شبکه خبری الجزیره، و پایان‌دادن به تمام روابط با گروه‌های اخوان‌المسلمین، «دولت اسلامی» (داعش)، القاعده، حزب‌الله و جبهه فتح‌الشام (شاخه سابق القاعده در سوریه) می‌شود.

قطر خواسته‌های مطرح‌شده را «غیرواقع‌گرایانه» خوانده و همواره اتهام حمایت از تروریسم را رد کرده است. سیف آل ثانی، مدیر دفتر ارتباطات دولت قطر در بیانیه‌ای که برای خبرگزاری «رویترز» ارسال کرده، گفته است که این خواسته‌ها با معیار طرح‌شده از سوی رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه ایالات متحده برای «منطقی و قابل اجرا» بودن آنها سازگار نیست.

ترکیه نیز گفته که درخواست چهار کشور عربی برای پایان دادن به حضور نظامی خود در قطر را نمی‌پذیرد و داشتن پایگاه نظامی در قطر را به سود امنیت منطقه دانسته است.

همه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به محاصره قطر نپیوسته‌اند و عمان و کویت سعی در ایفای نقش میانجیگری دارند.

وزیر امور خارجه امارات که پیشتر گفته بود «میانجیگری کویت قطعاً بسیار کارساز است» شنبه مدعی شد که «انتشار عمومی» فهرست خواسته‌ها تلاش‌ها برای میانجیگری را دشوارتر کرده‌است.

او گفت که «توانایی میانجی‌گرها برای رفت‌و‌آمد بین طرفین و تلاش برای دستیابی به زمینه مشترک به خاطر افشای فهرست تضعیف شده است. موفقیت آنها بستگی زیادی به توانایی‌شان در تحرک دارد، اما نه تحرک در فضای عمومی.»

«موضع ایران صرفاً بشردوستانه است»

ایران نیز در بحران قطر به حمایت از این کشور پرداخته‌است.

با این حال، علیرضا عنایتی، سفیر ایران در کویت شنبه به خبرنگاران گفت که «کمک‌های ایران به قطر هیچ تأثیری بر آینده گفت‌و‌گو ایرانی ـ عربی نخواهد گذاشت و این موضع جمهوری اسلامی [در حمایت از قطر] تنها یک موضع بشردوستانه است.»

او مدعی شد که ایران تنها «به دنبال راست‌و‌ریس کردن امور و از بین بردن مشکلات» است و در منازعه رخ‌داده طرف کشوری را نگرفته است.

ایران پس از بسته‌شدن مرزهای هوایی همسایگان قطر آسمان خود را به روی پروازهای قطری گشود و نیز محصولات خوراکی و دیگر کالاهای مورد نیاز قطر را از طریق هوایی و دریایی به این کشور ارسال کرد.

ایران در موضع رسمی خود خواستار حل این موضوع از طریق دیپلماتیک شده است.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.