ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

● دیدگاه

حسن روحانی راه آزادی را دنبال خواهد کرد یا راه سرکوب را؟

اکبر گنجی − حسن روحانی باید محل نزاع را اینجا قرار دهد: حمایت از آزادی و حقوق ملت.

سید محمد خاتمی در زمان ریاست جمهوری شعار "درود بر مخالف من" را مطرح کرد و وقتی در دانشگاه تهران در برابر اعتراض‌های چند تن از دانشجویان درباره دستاوردهای خود قرار گرفت، از آنان سه بار درخواست کرد که پرسش خود را تکرار کنند و سپس در پاسخ گفت: دستاورد من این بود که شما بدون هراس به رئیس جمهور کشور اعتراض کنید.

اکبر گنجی

کلیپ "دوباره ایران" تجمع انتخاباتی حسن روحانی که در استادیوم آزادی با حضور بیش از ۲۰ هزار نفر برگزار شد، تأثیر چشمگیری بر همه بینندگان ایرانی در سراسر کشور و بیرون از کشور داشت. اولاً: حضور آن همه دختر و پسر جوان که یک صدا با هم می‌خواندند، همه جا را سبز کرده بودند، مطالبه آزادی کلیه زندانیان سیاسی، رفع حصر و ممنوع التصویری محمد خاتمی را مطرح کردند؛ ثانیاً: آن سخن به یاد ماندنی حسن روحانی که گفت :"یاشاسین ایران. ما مخالف تحریمم، ما مخالف حصر ایرانیم، ما راهمان را انتخاب کرده ایم. راه ما آزادی است".

سخنان شجاعانه باران کوثری در همان تجمع درباره آزادی کلیه زندانیان سیاسی هم انعکاس وسیعی در شبکه‌های مجازی داشت.

روحانی در تجمع انتخاباتی همدان هم که کل جوانان یک صدا فریاد می‌زدند:"یا حسین، میرحسینگفت: "در اردیبهشت ۹۶ هم یک بار دیگر مردم ما اعلام خواهند کرد آنهایی که در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند"، ما شما را نمی‌خواهیم.

در تجمع بزرگ ارومیه هم که شعارهای سبزها همه جا را گرفته بود، به رقبای سرکوبگرش گفت: "از آزادی بیان و انتقاد سخن می‌گویند. یادتان رفته است؟ آنها که زبان‌ها را بریدند و دهان‌ها را دوختند، ممنوعیت قلم، ممنوعیت تصویر، لطفاً شما دم از آزادی نزنید که آزادی خجالت می‌کشد."

حسن روحانی گفت که آنان قصد داشتند فضای مجازی را ببندند و ما در ۴ سال گذشته در برابر آنان ایستادیم. ما فضای مجازی را چنان گسترش خواهیم داد تا همه شهروندان قدرت رقابت با باندهای خواهان تک صدایی را داشته باشند. در تجمع بزرگ زنجان روحانی گفت :"صدا و سیما...گرفتار یک باند سیاسی شده است...جوانها شما نظارت کنید. جوانها دولت یازدهم قدم اول را برای زیرساخت ارتباطی برداشت. دولت دوازدهم زیرساختی را ایجاد خواهد کرد، باندهایی را به وجود خواهد آورد، که هر کدام شما با قوای تان صدا و سیما باشید."

حسن روحانی و سیدعلی خامنه‌ای − آیت الله خامنه‌ای از فردای انتخابات شخصاً وارد گود شد و رهبری مخالفان روحانی را بر عده گرفت.
حسن روحانی و سیدعلی خامنه‌ای − آیت الله خامنه‌ای از فردای انتخابات شخصاً وارد گود شد و رهبری مخالفان روحانی را بر عده گرفت.

وقتی روحانی با آرای ۲۴ میلیونی مردم انتخاب شد، در خرداد ماه هم به سخنان و نقدهای کوبنده نهادهای نظامی و انتصابی رانت خوار و آیت الله خامنه‌ای ادامه داد. آیت الله خامنه‌ای هم از فردای انتخابات شخصاً وارد گود شد و رهبری مخالفان روحانی را بر عده گرفت. استراتژی "عزل روحانی" و تاکتیک "آتش به اختیارها" را طراحی کرد و نهادهای انتصابی و به اصطلاح خودسرها را به جان حسن روحانی انداخت (رجوع شود به مقاله‌های "تقابل قدرت سپاه با دولت روحانی در عملیات موشکی و ضد تروریستی"، "محسنی اژه ای: حسن روحانی به دنبال نفرت زدایی از بلاهای صد ساله آمریکاست"، "خامنه‌ای روز قدس را با "آتش به اختیار"هایش به روز حسن روحانی تبدیل کرد").

محل نزاع را باید کجا قرار داد؟

عده بسیاری پس از شعارهای روز قدس علیه حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، علی مطهری و حمله به حسن روحانی، خواستار مجازات "آتش به اختیار"‌های آیت الله خامنه‌ای شده‌اند. این مطالبه‌ای نابه جا و منحرف کردن اذهان از موضوع اصلی است.

یکم- تظاهرات و اعتراض علیه بالاترین مقامات حکومتی حق شهروندان است. شعار دادن علیه رئیس جمهور حق شهروندان و رکنی از آزادی بیان است. نه تنها نباید با این حق مخالفت ورزید، بلکه باید از گسترش آن به همه مقامات دفاع کرد. چند روز پیش، استفان والت- استاد برجسته دانشگاه هاروارد و نویسنده ثابت فارن پالیسی، در صفحه توئیتر خود نوشت: "«دونالد ترامپ احمق» واقعا فکر کرده چین منافعش را نادیده می‌گیرد و کره شمالی را مجبورمی کند تا آنچه را که «دونالد ترامپ احمق»می خواهد، اجرا کند. فراتر از تاسف! ". دونالد ترامپ شخص اول نظام سیاسی آمریکا و معادل آیت الله خامنه‌ای است. حسن روحانی پس از رهبری، مقام دوم نظام به شمار می‌رود. جمهوری اسلامی که به ادعای آیت الله خامنه‌ای آزادتر از آمریکاست و مردم سالاریش پیشرفته تر از دموکراسی قلابی آمریکاست، شهروندانش باید مجاز به انتقاد از آیت الله خامنه‌ای و تظاهرات علیه او باشند تا مدعای رهبری تأیید شود.

دوم- مجازات افرادی که علیه رئیس جمهور شعار سر دادند، مخالف با کلیه وعده‌های حسن روحانی است. حسن روحانی باید با صدور بیانیه ای، ضمن حمایت از آزادی بیان و اجتماع مخالفان، منتقدان و رقبا؛ با هرگونه برخورد قضایی با حمله کنندگان روز قدس مخالفت کند.

سوم- همه می‌دانند که به معنای واقعی کلمه در ایران نیروهای "خودسر"ی که به طور "خودجوش" فعالیت کنند، وجود خارجی ندارد. آنان اعضای سپاه، بسیج و حزب اللهی‌های سازماندهی شده‌اند. شواهد و قرائن فراوانی برای این مدعا وجود دارد که ما به ذکر دو شاهد اکتفأ می‌کنیم:

اولاً: این گروه‌ها فقط و فقط در طول ۳۹ سال گذشته به مخالفان، منتقدان و رقبا حمله کرده و می‌کنند. آنان تاکنون حتی یک بار به آیت الله خامنه‌ای و نهادهای انتصابی تحت امر او حمله نبرده‌اند. هرگز شاهد آن نبوده ایم که حمله‌ای به روسای قوه قضائیه و سرکوبگرانی چون ابراهیم رئیسی، محسنی اژه ای، محمدی ری شهری، قاضی صلواتی، و...صورت گیرد.

ثانیاً: حفاظت شخصیت‌های نظام در دست حفاظت سپاه پاسداران است. آنان به "آتش به اختیار"‌های سازماندهی شده خبر داده‌اند که حسن روحانی دقیقاً رأس چه ساعتی، در کدام نقطه در تظاهرات روز قدس حضور خواهد یافت.

پس مسئله اصلی در مورد "آتش به "اختیار" ها، آمران آنان است، نه به اصطلاح "نیروهای خودسر". کما این که "اعضای خودسر" وزارت اطلاعات در پروژه قتل‌های زنجیره ای، دگراندیشان را با حکم شرعی فقیهان به قتل می‌رساندند.

چهارم- مجلس باید قانونی به تصویب برساند که افرادی که مانع برگزاری اجتماعات قانونی می‌شوند مجازات شوند. آنان حق دارند مخالفت شان را ابراز کنند و تجمعات خاص خود را داشته باشند، اما حق ندارند مانع برگزاری تجمعات مخالفان، منتقدان و رقبا شوند.

در استان خراسان آیت الله علم الهدای و دامادش، ابراهیم رئیسی، چنان در برابر کنسرت‌های قانونی ایستادند که اینک دادستان آن استان هم اعلام کرده است که برگزاری کنسرت در این استان خوب نیست. آیت الله خامنه‌ای عربستان سعودی را "نظام قبیلگی منحط" می‌خواند، اما خود نظام قبائلی به راه انداخته و قبیله علم الهدی و رئیسی مانع فعالیت‌های هنری قانونی در خراسان می‌شوند و قصد دارند آن را به همه ایران تعمیم دهند.

پنجم- مطابق اصل یکصد و سیزدهم قانون اساسی، "پس‏ از مقام‏ رهبری‏ رئیس‏ جمهور عالیترین‏ مقام‏ رسمی‏ کشور است‏ و مسئولیت‏ اجرای‏ قانون‏ اساسی‏ و ریاست‏ قوه‏ مجریه‏ را جز در اموری‏ که‏ مستقیماً به‏ رهبری‏ مربوط می‌شود، بر عهده‏ دارد". مطابق اصل‏ یکصد و بیست و یکم او در مراسم تحلیف سوگند می‌خورد که "از هر گونه‏ خودکامگی‏ بپرهیزم‏ و از آزادی‏ و حرمت‏ اشخاص‏ و حقوقی‏ که‏ قانون‏ اساسی‏ برای‏ ملت‏ شناخته‏ است‏ حمایت‏ کنم‏".

حسن روحانی باید محل نزاع را دقیقاً اینجا قرار دهد: حمایت از آزادی و حقوق ملت. آزادی کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی، رفع حصر، رفع ممنوع التصویری، آزادی اجتماعات، آزادی مخالفان، و دیگر حقوق شهروندی. مردم باید بدون تبعیض حق داشته باشند از همه مسئولان انتقاد کنند. در دموکراسی قلابی آمریکا، وقتی دادگاه‌ها به سود پلیس سفید پوست رأی می‌دهند، مردم در سراسر کشور به حمایت از سیاه پوستان، علیه پلیس و دادگاه‌ها تظاهرات برپا می‌کنند.

آیت الله خامنه‌ای مدافع انتقاد کردن از مسئولان انتخابی است. اما این انتقاد باید به همه مقامات و نهادهای انتخابی و انتصابی بسط یابد. حسن روحانی مخالف فعالیت اقتصادی "دولت تفنگ دار سپاه" است. این خواست اکثریت مردم ایران است. وزارت کشور اجازه تظاهرات بدون هرگونه شعاری را صادر کند، تا میلیون‌ها ایرانی با شرکت خود نشان دهند که مخالف فعالیت سیاسی و اقتصادی سپاه و بسیج هستند.

مردم به حسن روحانی رأی دادند تا مانع "سوریه‌ای شدن ایران" شود. به او رأی دادند تا ایران را قدرتمند و آبرومند سازد. ایران از طریق یک نظام دموکراتیک ملتزم به آزادی و حقوق بشر قدرتمند و آبرومند می‌شود. راه ایران قدرتمند، "راه آزادی" است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • tribun

    آقای گنجی و بسیاری شماها مخالفان و منتقدان نظام ولایی، داریدشاید ندانسته آدرس غلط به حسن روحانی میدهید. انتخابات تمام شد و تا دو سالدیگر هم انتخابت مهمیدر کارنیست. هر رحفی بود توی مناظرات زدند و نزدند دیگر زدنش الان جز فرصت سوزی نیتس. طرف دنبال بهانه برای عزل وی است. سپاه مزدور ضد ایرانی ادمکش منتر اغتشاش است تا کودتا کند. من فرض میگیرم آقای حسن روحانی و اکثر اطرافیانش (منهای اشراف و فرصت طلبان لاشخورهای فاسد رانتخوار که هرچ ه زودتر باید از دولت بیرون بیندازندشان) قصدشان خدمت به ملت ایران است. من راه سعادت و آزادی ملت ایران را در بی توجهی به جفنگویی خامنه ای ادسیمی میدانم محلش ندهند این مردکروانی سادیسم ضد ایرانی را بگذار اینقدر زر بزند تا *** بخورد دهن یاو گویش. این نیست که شما میگویید که دهن به دهن این ابله سادیسمی مریض مالیخولیلی حقیر عقده ای. محال مکن است کار سیاسی براندازی کرد مگر خود خامنه ای معجزه شود خدا شافیش دهد از مرض سادیسم و پانویا! و یا با مرگ هم اکنون وی و جاشینی شبیه گرباچف بیاد چنین ایده های شما را پیاده سازی کند. تاکید میکنم تنها راه فقط و فقط اصلاحات اقتصادی در جهت توانمند سازی مالی اکثریت قاطع مردم فقیر ایران است.

  • tribun

    بیش از 70 درصد مردم ایران در زیر خط فقر هستند. خط فقر در ایران معادل درامد سرانه ماهانه سه میلیون تومان است؛ د رحالیکه یک خانواده چهارنفره کارگری ماهی 250 هزار تومان درامد دارد هر نفر! میفهمی این شکاف یعنی چه؟! جمعیت فقیر 70 درصدی حال و نای ندارد. دولت حسن روحانی 150 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد . این چیزهایی است اعلام شده و گآن 500 میلیارد دزدی دوره احمدی نژاد که هنوز معلوم نیست کجا مخفی کرده اند را بگیرد بیشتر هم میشود. کل سرمایه شرکتهای دولتی بالغ بر بیش از صد میلیارد دلار است. خدود 40 هزار میلیارد دلار ارزش ذخایر انرزی فسیلی ایران است که به هر کشور وشرکت خارجی وفقط 10 دردصش وثیقه بدهند میتواند 4 تریلیون دلار وام بگیرد!! تنها سازمان گسترش 50 میلیارد دلار سرمایه سودده دارد. بماند ثروت نهادهای رهبری که بیش از 150 میلیارد دلار است. سالی حداقل 85 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانه، اگر پیش خرید سهام شرکتها و امول طی ده سال کند هم اکون در سال 1396 میتواند به هر ایرانی ده میلیون تومان سهام بده یعنی یک خانواده 5 نفره صاحب 50 میلیون تومان ثروت میوشد. با یک حساب سرانگشتی اگر حسن روحانی یک جو عرق ملی و وطن پرستی داسته باشد د رهمین سال 1396 همه این ثروتها را به صورت سهام مولد بدون تورم زایی، مساوی میان همه- اعم غنی و فقیر- توزیع کند، آن وقت یک ملت توانمند خواهد بود بریا هر نوع اصلاح طلبی و تعییر بنیادی و دیگر غصه شک گشنه ندارد! آن وقت این ملت برای یک لقمه نان نمیاید به جلادی مثل رئیسی رای دهد. حسن روحانی فقط بیاد از اختیارت موجود و امکانات قانونی اش در جهت توانمندسازی اقتصادی ملت در همین سال 1396 اقدام کند و نه 4 سال دیگر بیاد بگوید نگذاشتن!!! من اگر این برای هم حسنروحانی و هم حامیان اعتدالی و اصلاح طلبش میگیوم، باز مثلامسال نیایند بگویند نگذاشتند! باز نیایند بی عرضگی هایشان را! اگر این بار هم توجیه تراشی کنند و بگویند نگذاشتند قطع یقین خودشان عامل دیکتاتوری هستند. سه ماه دیگر معلوم میشود حسن ر وحانی با مردم است و یا خیانتکار به مردم. او لااقل 300 میلیارد دلار ثروت در اختیار اکنون دارد برای نجات مردم از فقر. نه نیاز به کلک کل با خامنه ای سادیسمی ضد بشری دارد و نه حرافی و شعار.

  • امیرحسین

    اقای گنجی بگذار از اقتصاد شروع کنیم.تظاهرات برای حمایت از اقتصاد مردمی کنیم.سیاست کشور ما راه حلش بنیادی است.فقط به دخالت سپاه ربط ندارد.اگر هم دارد.راه حل خیلی سختی میدهید.

  • امیرحسین

    اسلام گرایان سنتی باید شکست را قبول کنند.نمیشود با بسته کردن فضا سیاسی و اقتصادی کشور حکومت کرد.جلوی پیشرفت میگیرد.باید با اندیشه حکومت میکردند.ان زمان که با بنزهای گران قیمت به اندیشکده میرفتند ناهار و نماز بعد به خانه میرفتند.فکر امروزو میکردند

  • ما

    پایان انتخابات و شروع کار دوباره دولت، مبارک باد. همه با هم برای فردای بهتر. خدا در کنار ماست.

  • یکی از ملت ایران

    آقای جسن روحانی، توطئه ای است که باز مثل این 38 سال ایران دربحران و تحرمی و جنگ نگه دارند و نسل سوزی و اتلاف فرصت برای توسعه! آقای روحانی خرفهای رهبری و کسانی که این پیرمرد را تحریک میکنند گوش نکنید. به ظاهر احتارمش نکه دارید. به اقتصاد به پردازید در سخنان tribun نکات مهمی است. بهترین راه مبارزه با تندورها و دشمنان ملت ایران، همان اجرای پیشنهادهایی مثل جناب tribun است. ملت ایران از فقر نجات دهید. .ادر بازی ها و جنگ لفظی با تندروها و کاسبات تحریم و جنگ نشوید. از این اشراف دورو و ضد ملی دور یکیند. از دولت خود از افاراد پاک دست و باتجربه و وطن پرست استافده کنید و زالو صفتان فرصت طلب از سیستم دولتی بیرون بیندازدی. شما عمری ازتان گذشته. بیاید برای خود و فرزندان این ملت یک نام نیک همچو بزرگمهر، امیرکبیر و محمد مصدق بجا بگذارید. شما اشتباهات امیرکبیر و محمدمصدق نکنید (آن دو بیخودی با سلطان کشور درافتادند و امیدشان به چاپلوسان اشرافی و مدخان مفت خور ناجوانمرد وطن فروش بستند. شما اشتباه محمد مصدق نکند. سادگی امیرکبیر انجام نده). اعتماد رهبری جلب کنید و لاقل حرمت او در انظار نگه داردیو خامنه ای پیرمردی احساسی و تنها است. نیازی نیست به این آتش بیار های معرکه عمل کنید. رسانه های اجنبی دلسوز ملت ایران نیستند. همان رسانه ها که شما تحریک میکنند تا در برابررهبری ایران جسارت کنید کانون تجزیه طلبان و دمشنان قسم خورده ایرانند و هر روز در صد برافروختن جنگ داخلی و تجزیه در ایران هستند. به ندای مظلومیت و عدالت خواهی ایران گوش کنید. مردم فقیر ومحرومند. کارگران یک سوم معاشان مزد میگرندو 20 ملیون بیکار هستند. ثرئت ملی ایرانیان به ایرانند برگردان. این بزرگرتین ضربه به دشمنان ملت ایران و مستبدان و اراذل تندور است. هیچ چیز سوزاننده تر از این نیست که ثروت ملی را به آخاد مردم برسانی. این کار میتوانی.

  • بهرنگ

    آقای گنجی عزیز! من دو نکته برای گفتن دارم. 1. آنچه استفان والت گفته دارای ایراد و اشکال نیست. گفتن این که «دونالد ترامپ احمق» است حرف بسیار مقبول، مسئولانه و هم "خدا پسندانه" است. این آخری را به خاطر شما گفتم که مسلمانید. خدای عزّ و جلّ در قرآن کریم می فرماید: ای مردم! "آنچه را که امکان زیست و زندگانی شماست در اختیار آدم های احمق (یا الدنگ) قرار ندهید." بگذار عین متن را به عربی بیاورم: قال الله تعالی و قوله حق: یا ایهاالناس "لا تؤتواالسفها اموالکم التی جعل الله لکم قیاماً" (سوره نساء آیه 5) در ترجمه شهری [و نه قبایلی] به فارسی می شود: ای مردم! اداره امور سیاسی و اجتماعی تان را به سُفها واگذار مکنید! 2. گفتن این که "شعار دادن علیه رئیس جمهور حق شهروندان و رکنی از آزادی بیان است." بنیاداً نادرست و اساساً بر علیه آزادی و دمکراسی و یک جرم سیاسی است. درست این است که بگوییم "شعار دادن علیه سیاست های رئیس جمهور حق شهروندان و رکنی از آزادی بیان است." "شعار دادن علیه رئیس جمهور" همان کاری است که شعبان بی مخ کرد. اگر جامعه ما در زمانی که این جرم سیاسی رویداد زنده و دارای حیات و حرکت سیاسی بود و پس گردنی لازم را به شعبان بی مخ و شعبان بی مخها می زد ما امروز گرفتار خمینی و خامنه ای و ناصر مکارم و احمد جنتی و این قبیل سُفها نبودیم. کسانی که حرف و عملشان مصداق "یستهزؤون دین الله است." با احترام بهرنگ

  • صدای ملت

    اعتراض مسالمت امیز به مسئولان باید در کشور رواج پیدا کند.باید مسئولان از مردم بترسند.نه مردم از مسئولان

  • faryad

    روحانی امروز صبح 5تیر 96 درجلسه‌یی که خامنه‌ای با جمعی تحت عنوان مردم و سفرای کشورهای اسلامی به‌مناسبت عید فطر داشت، صحبت کرد روحانی به‌رغم تحقیر صبح امروز مداح خامنه‌ای در مراسم نماز عید، به تجلیل از سپاه پاسداران پرداخت و گفت: «.. همچنین باید تشکر کنیم از آنهاییکه سلاحهای راهبردی کشور را می‌سازند و از آنهایی که از آنها به‌خوبی استفاده می‌کنند!!

  • farid

    بیانیه مطبوعاتی ۲۶۵ تن از نمایندگان پارلمان اروپا -۲۶ ژوئن ۲۰۱۷ اخیراً رژیم ایران یک انتخابات ریاست‌جمهوری را برگزار کرد. از نظر ما این یک انتخابات قلابی بود چون هیچ کاندیدایی از اپوزیسیون وجود نداشت و مردم فقط می‌توانستند از بین چند آخوند یا سرکرده رژیم، انتخاب کنند. حسن روحانی که دومین دوره خود را شروع می‌کند، میانه‌رو یا اصلاح‌طلب نیست. در طول اول دوره ۴ساله وی، رژیم ایران به نسبت جمعیت از بابت شمار اعدامها در جهان شماره یک بود. وزیر دادگستری روحانی، به اعتراف خودش یک قاتل است. او عضو کمیسیون مرگی بود که در سال ۱۹۸۸ حکم اعدام بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی را که اغلب آنها از سازمان مجاهدین بودند صادر کرد. ما در این بیانیه از کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل و شورای حقوق‌بشر خواسته‌ایم تا یک کمیسیون تحقیق برای قتل‌عام ۱۹۸۸ زندانیان سیاسی در ایران تشکیل بدهد. ما از دولتهای اروپایی خودمان خواسته‌ایم تا روابط خود با ایران را به توقف اعدامها و یک پیشرفت روشنی در حقوق‌بشر و حقوق زنان مشروط کنند. ما همچنین بسیار نگران نقش تخریب کننده رژیم ایران در منطقه هستیم. سپاه پاسداران به‌طور عمده در سوریه و عراق فعال است و باید در لیستهای سیاه بین‌المللی قرار بگیرد. سپاه پاسداران همچنین بیشتر اقتصاد ایران را در دست دارد. لذا کمپانیهای اروپایی که می‌خواهند قراردادهای اقتصادی با رژیم ایران امضا کنند، با ریسک بالایی دارند به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم با سپاه پاسداران که در واقع یک سازمان تروریستی است، قرار داد می‌بندند.

  • اکبری

    تمام دیکتاتورهادر اواخر عمرشان،مبتلا به جنون میشوند! حال خامنه ای خوش نیست،بنظر میرسد،لحظه آموعود،تدریجا فرا میرسد میشود!

  • صدای ملت

    با منبر و دستور نمیشود کشور هدایت کرد.منظورم نگاهشان به مدیریت کشور است.

  • امیرحسین

    وزارت امنیت و اطلاعات کشور باید حامی حدکثر منافع مردم باشد.نه یه نفر

  • امیرحسین

    وطن فروشی فقط امتیاز دادن بیجا به دولت های خارجی نیست.وطن فروشی میتواند اصرار بر افکار عقب مانده خود به ضرر مردم است.وطنت را به افکارت نفروش

  • شاهد

    محل نزاع در درون حکومت اسلامی از اغاز بر سر ازادی نبوده است . حکومتی که "حوزه خصوصی " را به رسمیت نمی شناسد و مدام در زندگی مردم دخالت می کند زنان را به جرم پوشش تحقیر ودستگیر و جوانان را به جرم گرد امدن برای شادی شلاق می زند اساسا نمی تواند در" حوزه عمومی " مدعی آزادی باشد و انرا به پیش برد . تاکید بر اینکه حسن روحانی می خواهد یا می تواند ازادی سیاسی ایجاد کند و "حوزه عمومی " را گسترده سازد به معنای تسلیم شدن به کاریکاتور آزادی است که از سوی هواداران جناح عادی ساز حکومت تبلیغ می شود تا دعوای بین دو بخش جنبشی و عادی ساز حکومت را دعوا بر سر "آزادی " بنامند وازادی را تحقیر کنند و تخفیف دهند . محل نزاع از اغاز برامدن حکومت بین رهبری جنبش شبه توتالیتر شیعی بوده است که کوشیده شرایط در جامعه و جهان را "جنبش وار" نگه دارد و از انسو نیرو هایی در درون و بیرون حکومت بوده اند که می کوشیده اند شرایط را "قانونی و عادی" سازند . حجاریان در گفتگوی اخیر خود بر همین نزاع تاکید می کند "عادی سازی " شرایط اقتصاد و سیاست و جامعه مهمترین درگیری بین خامنه ای و حسن روحانی بین همه سازمان های ایده لوژیک نظامی و دستگاه بورکرراتیک و بخش مهمی از مردم است که دیر زمانی خود را جادوی سیاه ایده لوژی شبه توتالیتر اسلامی ازاد کرده اند . بنظر می رسد اعضای جنبش شبه توتالیتر شیعی در حکومت بهتر از کنشگران سیاسی محل نزاع را درک می کنند . علی سعیدی نماینده خامنه ای در سپاه با مقایسه وضعیت کننونی حکومت اسلامی و اتحاد شوروری در زمان خروشچف عادی سازی سیاست خارجی کوتاه کردن دست نهاد های ایده لوژیک از اقتصاد و زدودن روحیه انقلابی گری از ر فرهنگ و اجتماع و .... را عواملی می داند که موجب استحاله و فروریزی اتحاد شوروی شد واز "حلقه نیاوران" را که درون حکومت اسلامی جا خوش کرده اند انتقاد می کند که می کوشند استحاله مشابهی درون حکومت اسلامی ایجاد کنند .

  • امیرحسین

    ازادی زمانی معنای ازادی میدهد که مردم ان را ازادانه تعریف کنند.نه انکه ازادی را اهل قم برایمان تعریف کنند/

  • امیرحسین

    در دموکراسی قلابی آمریکا، وقتی دادگاه‌ها به سود پلیس سفید پوست رأی می‌دهند، مردم در سراسر کشور به حمایت از سیاه پوستان، علیه پلیس و دادگاه‌ها تظاهرات برپا می‌کنند.(تظاهراتها نباید نمایشی شوند.فقط مردم احساس ازادی کنند واحساساتشان تخلیه شودبلکه اعتراض به چنین ظلم های عمیقی باید عمیق هم باشدو تظاهرات ظاهر ان باشد)