ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادگاه لاهه دولت هلند را به‌دلیل نقش‌اش در کشتار سربرنیتسا مسئول شناخت

بر اساس رأی دادگاه لاهه، هلند در کشتار ۳۵۰ نفر در سال ۱۹۹۵ در سربرنیتسای بوسنی و هرزگوین همدست شناخته شد.

بر اساس رأی دادگاه لاهه، هلند در کشتار ۳۵۰ نفر در سال ۱۹۹۵ در سربرنیتسای بوسنی و هرزگوین همدست شناخته شد.

بنای یابود برای قربانیان کشتار سربرنیتسا در روستای دونیی پوتوچاری واقع در بوسنی و هرزگوین

دادگاه عالی تجدیدنظر لاهه، روز سه‌شنبه ۲۷ ژوئن / ۶ تیر، حکم بدوی دادگاه منطقه‌ای درباره مقصر شناختن هلند در جنایات جنگی شهر سربرنیتسا را تأیید کرد و گفت دولت هلند در بخشی از این کشتار مقصر است.

در جریان جنگ بوسنی، نیروهای صرب در ژوئیه ۱۹۹۵ وارد سربرنیتسا شدند و در مجموع هشت هزار جوان و مرد مسلمان را کشتند. این در حالی بود که این شهر کوچک جزو مناطق امن و تحت حفاظت سازمان ملل قرار داشت.

دادگاه لاهه بر این نظر است که نیروهای هلندی که در آن زمان به‌عنوان صلح‌بانان سازمان ملل در سربرنیتسا مستقر بودند در حفظ جان شهروندان سهل‌انگاری کردند.

پیشینه ماجرا به ۱۳ ژوئیه سال ۱۹۹۵ برمی‌گردد. کشته‌شدگان در اردوگاهی تحت حفاظت سربازان کلاه آبی هلند (صلح‌بانان سازمان ملل) به‌سر می‌بردند. اتهام واحدهای هلندی آن است که مسلمانان بوسنی را مجبور به ترک این اردوگاه کرده‌اند.

در حکم دادگاه قید شده که سربازان هلندی باید می‌دانستند که خروج این افراد از اردوگاه به معنای مرگ آن‌هاست.

براساس حکم دادگاه لاهه، دولت هلند موظف است ۳۰ درصد از غرامت درخواست‌شده از سوی خانواده‌های قربانیان این رویداد را پرداخت کند.

انجمن مادران سربرنیتسا ابتدا در سال ۲۰۰۷ علیه دولت هلند شکایت کرد و سپس دادگاه منطقه‌ای لاهه در سال ۲۰۱۴ حکم بدوی خود را در این‌باره صادر کرد.

کشتار سربرنیتسا به‌عنوان بدترین جنایت جنگی در اروپا، از زمان پایان یافتن جنگ جهانی دوم تا کنون شناخته شده و همچنین به‌عنوان نسل‌کشی طبقه‌بندی شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.