حمایت سازمان ملل و گزارشگران بدون مرز از شبکه الجزیره
این دو سازمان جهانی از عربستان سعودی و متحدانش خواستهاند که به جای آنکه در پی در محاق قرار دادن یک شبکه معتبر تلویزیونی باشند، برای ایجاد تنوع رسانهای بکوشند.
عربستان سعودی و متحدانش برای رفع حصر قطر و از سرگیری روابط دیپلماتیک با این کشور ۱۳ شرط مقرر کردهاند. یکی از این شرطها تعطیلی شبکه الجزیره است. سازمان ملل و گزارشگران بدون مرز اعتراض کردهاند. آنها میگویند بهتر است به جای اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس در پی در محاق قرار دادن یک رسانه حرفهای باشند، برای ایجاد تنوع رسانهای در جهان عرب بکوشند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل برای آزادی بیان و آزادی رسانهای با صدور بیانیهای اعلام کرده که تعطیلی شبکه الجزیره ضربهای است به تنوع رسانهای در خاورمیانه:
«درخواست عربستان سعودی و متحدانش آزادی رسانهای در خاورمیانه را به طور جدی تهدید میکند.»
در بیانیه سازمان ملل ازجامعه جهانی خواسته شده از عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی و مصر بخواهند که مانع از ادامه فعالیت شبکه الجزیره نشوند. سازمان ملل همچنین از جامعه جهانی خواسته است مانع از تداوم سانسور رسانهای در کشورهای خلیج فارس شود و برای آزادی و تنوع رسانهها در خاورمیانه کوشش بیشتری کند.
عربستان و متحدانش شبکه الجزیره را متهم کردهاند که در امور داخلی آنها دخالت میکند و با تهیه گزارشهایی تحریکآمیز به ناآرامیهای سیاسی و اجتماعی در خاورمیانه دامن میزند.
گزارشگران بدون مرز نیز با صدور بیانیه جداگانهای از اقدامات عربستان سعودی و متحدانش برای تعطیل کردن شبکه الجزیره به عنوان «یک اخاذی و باجخواهی غیر قابل پذیرش» یاد کرده است:
«اعمال فشار و اخاذی از شبکه الجزیره افشاگر اراده برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای سانسور رسانهایست و معنایی ندارد جز تهاجم به آزادی رسانهها و تنوع رسانهای و نقض حقوق شهروندان برای دسترسی آزادانه به اطلاعات.»
گزارشگران بدون مرز در این بیانیه یادآوری کرده است که رسانهها میبایست آزادانه وظیفه اطلاعرسانیشان را انجام دهند، نه اینکه وابسته به سیاستهای کشورهایی باشند که به آزادی رسانهای کمترین اعتقاد را ندارند.
— ReporterohneGrenzen (@ReporterOG) June 28, 2017
شبکه الجزیره اعلام کرده است که قصد دارد بیتوجه به اعمال فشار از سوی عربستان سعودی و متحدانش همچنان به شکل حرفهای به وظیفه اطلاع رسانهایش عمل کند.
شبکه الجزیره در سال ۱۹۹۶ توسط امیر پیشین قطر، حامد بن خلیفه الثانی در دوحه بنیان گذاشته شد. در این مدت شبکه الجزیره وسعت پیدا کرده و در ۸۰ نقطه جهان دفتر دارد و به ۳۱۰ میلیون خانوار دسترسی پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۶ الجزیره انگلیسزبان هم راهاندازی شد که در سطح جهان نام شبکه الجزیره را به عنوان یک رسانه حرفهای پرآوازه کرد. گزارشهای شبکه الجزیره از جنگ غزه هنوز در یادها باقی مانده. میزگردهای این شبکه تلویزیونی نیز به شکلگیری فرهنگ گفتوگو در کشورهای خاورمیانه کمک کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.