روابط عمومی مخابرات کارکنان معترض را به اخراج تهدید کرد
کارکنان پیمانی مخابرات راه دور: تهدید به اخراج و تعدیل نیرو تاکنون حربهای بوده برای عدم اجرای قانون و پرداخت مطالبات و جلوگیری از خواستههای بر حق پرسنل خصوصی
روابط عمومی شرکت مخابرات در یازدهمین روز از تجمعات کارگران و کارکنان پیمانی مخابرات راه دور، طی بیانیهای معترضان را «گروه معدودی» خواند که توسط «گروهها و جناحهای سیاسی» تحریک شدهاند و آنها را به اخراج تهدید کرد. اعتصابکنندگان میگویند مسئولان فرافکنی میکنند. آنها تاکید کردهاند به اعتراضات صنفی خود ادامه میدهند.
بیانیه روابط عمومی شرکت مخابرات روز یکشنبه ۱۱ تیر منتشر شده و واکنشی است به تداوم تجمع و اعتصاب و گسترش آن. امروز ۱۲ تیر نیز اخباری از ادامه اعتصاب از جمله در مخابرات خرمآباد، در فضای مجازی منتشر شده است.
دور جدید اعتراضات کارگران و کارکنان پیمانی شرکت مخابرات راه دور، ۳۰ خرداد با خواست: عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، در مشهد آغاز شد و به چند شهر دیگر گسترش یافت.
معترضان در مشهد که تعداد آنها ۳۰۰ تن اعلام شده است، ابتدا مقابل ساختمان مخابرات مرکزی استان خراسان رضوی اجتماع کردند و روز چهارشنبه هفتم تیر مقابل اداره کار مشهد اجتماع کردند. خواست آنها این بود که وزارت کار شرکت مخابرات را وادار به اجرای قانون کند.
روز شنبه اعتراضات به چند شهر دیگر گسترش یافت. به گزارش خبرگزاری کار ایران(ایلنا) در این روز، کارکنان پیمانی مخابرات در مشهد، همدان، شیراز، کوهدشت، پلدختر، خرم آباد و دیگر شهرهای لرستان، از جمله مقابل ساختمانهای اداره مخابرات و یا در فضاهای سرپوشیده اجتماع کردند.
در اهواز معترضان مقابل دفتر علی ساری نماینده مجلس اجتماع کردند و هدف خود را همراهی با کارکنان شرکتی مخابرات سایر شهرها اعلام کردند.
در بیانیه شرکت مخابرات اما از معترضان به عنوان «گروه معدودی از کارکنان یکی از شرکتهای پیمانکاری خدمات عمومی و فنی در استان خراسان رضوی و استان لرستان» یاد شده که تحت تأثیر تبلیغات «گروهها و جناحهای سیاسی» هستند. در این بیانیه آمده است:
«طی چند سال اخیر گروهها و جناحهای سیاسی هر از چند گاه به تحریک کارکنان به نفع منافع خود و با عدم لحاظ موازین حقوقی و قانونی و مصالح ملی، تجمعهایی را سازماندهی مینمایند که موجب بهرهبرداری عوامل ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور میگردد. اما علی رغم این موارد، هیچ اختلالی در خدمترسانی به مردم ایجاد نشده است.»
در این بیانیه در توضیح وضعیت کارکنان پیمانی گفته شده که در سال ۸۸ و پس از واگذاری شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی، نیروهای دائمی، قراردادی و همچنین نیروهای شرکتهای پیمانکاری به بخش غیر دولتی واگذار شدهاند.
روابط عمومی شرکت مخابرات در بیانیه خود معترضان را تهدید کرده که در صورت ادامه تجمعات، اخراج خواهند شد:
«اگر این روند ادامه پیدا کند و حمایت تعدادی از جریانهای سیاسی به تقویت آن منجر شود، این شرکت علی رغم میل خود مجبور شود جمع زیادی از این پرسنل را تعدیل کند.»
اعتراض کارگران پیمانی و وعدههای عملی نشده مسئولان
در گزارشی که خبرگزاری فارس از تجمع کارکنان مخابرات همدان منتشر کرده، تعداد کارکنان پیمانی مخابرات در همدان ۶۰۰ تن، و در سراسر کشور ۲۳ هزار تن ذکر شده که ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند.
یکی از اعتصابکنندگان همدان درباره تفاوت وضعیت نیروهای پیمانی با استخدامی گفته است: «یک نیروی رسمی شرکت ۴ میلیون تومان میگیرد اما نیروی شرکتی همان کار را انجام میدهد و یک تا یک و نیم میلیون تومان دریافت میکند.»
او افزوده است در حال حاضر ۸۰ درصد از کارکنان مخابرات پیمانی هستند.
کارکنان پیمانی مخابرات راه دور سال گذشته تجمع بزرگی مقابل مجلس برگزار کردند. روز ۹ آبان ۱۳۹۵ بیش از هزار تن از کارکنان شرکتی مخابرات ایران از نقاط مختلف ایران از جمله سیستان و بلوچستان در تهران گرد هم آمدند و مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. نمایندگان اهواز و همدان در مجلس به میان معترضان آمدند و به آنها وعده همکاری دادند.
در پی این تجمع، جلسهای در مجلس با حضور نمایندگان کارکنان، مدیران مخابرات و نمایندگان مجلس برگزار و قرار شد شرکت مخابرات به درخواست معترضان توجه کند. اما در عمل اقدامی صورت نگرفت.
سلمان خدادادی، رئیس پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس، درباره خواستهای کارگران و کارکنان پیمانی مخابرات و وعدههای عملی نشده مسئولان به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است کارکنان پیمانی در اثر دیدن تبعیض بیانگیزه شدهاند:
«خیلی از نیروهای شرکتی و قراردادیِ دولت بیش از ۱۵ یا ۲۰ سال سابقه کاردارند و در شرایط فعلی، طبیعی است که بیانگیزه شده باشند.»
خدادای افزوده مشکل کارکنان پیمانی دولت، منحصر به شرکت مخابرات نیست، بلکه تبعیض در ارگانهای دولتی نهادینه شده و «باید هرچه زودتر بساط آن برچیده شود.»
او افزوده است: «بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، قرار بود دولت تا شهریور ۹۵، کارکنان شرکتی خود را تعیین تکلیف کند که در نهایت پس از مذاکرات، یک سال برای انجام این کار وقت گرفت.»
در واکنش به بیانیه روابط عمومی شرکت مخابرات که معترضان را تخریک شده خوانده و آنها را به اخراج تهدید کرده، دو نامه مجزا از سوی گروهی از اعتصابکنندگان منتشر شده است. نویسندگان نامهها، مفاد بیانیه روابط عمومی مخابرات را اتهام خوانده و بر صنفی بودن خواستهای خود تاکید، و وعدههای عملی نشده مسئولان را به آنان یادآوری کردهاند. آنها نوشتهاند:
«نیروهای شرکتی مخابرات ایران در حضور نمایندگان کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی در طول سال ۹۵ و ۹۶ بارها با مدیران مخابرات نشست و مذاکرە داشته و هر بار شرکت مخابرات خلف وعده کرده است.»
در این نامه نوشته شده که مخابرات به جای عمل به وعدهها، به تهدید متوسل شده است:
«تهدید به اخراج و تعدیل نیرو تا کنون حربهای بوده برای عدم اجرای قانون و پرداخت مطالبات و جلوگیری از خواستههای بر حق پرسنل خصوصی، تاکنون بارها مذاکره کردیم و هر بار مدیران زمان را به تعویق انداخته و فقط به وعده اکتفا نمودهاند.»
کارکنان پیمانی مخابرات راه دور گفتهاند مرعوب نخواهند شد و به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
بیتشر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.