محمدجواد لاریجانی: در ایران عنوان زندانی سیاسی نداریم
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه آزادی بیان و آزادی اجتماعی را از «برکات انقلاب اسلامی» دانسته و گفته است باید در عمل از این آزادی پاسداری کرد، چارچوب آن را شناخت و به آن عمل کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران گفته است در جمهوری اسلامی عنوان زندانی سیاسی وجود ندارد. محمدجواد لاریجانی در طول سالهای گذشته همواره چنین ادعایی را مطرح کرده. در همان حال مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان جرم سیاسی را تعریف کرده و به رسمیت شناختهاند.
قوه قضاییه در ایران زندانیان سیاسی را با عنوان متهمان و مجرمان امنیتی محاکمه و محکوم میکند. با اینحال دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در یک نشست خبری که سهشنبه ۱۳ تیر برگزار شد تاکید کرد که در ایران «عنوان» زندانی سیاسی نداریم:
«ما در کشور عنوان زندانی سیاسی نداریم و اگر جرم سیاسی نهایی شود ممکن است این اتهام مطرح شود.»
به گفته محمد جواد لاریجانی اصطلاح جرم سیاسی درست نیست و غربیها آن را به کار میبرند تا به تخلف قانونی تقدس بدهند:
«متهمان زیادی به ستاد حقوق بشر میآیند و با معاونان ما دیدار دارند. از اقلیتهای قومی و مذهبی مختلف میآیند.»
محمد جواد لاریجانی درباره محرومیت نرگس محمدی از دیدار با فرزندش و اعتراض برخی زندانیان سیاسی به اتهاماتشان که در برخی موارد مانند هنگامه شهیدی دست به اعتصاب غذا زدهاند، بدون آنکه از این زندانیان نام ببرد گفته است:
«تا جایی که میدانم زندانیان دیدار مکرری با فرزندان خود داشتهاند. حقوق متهم برای ما محور است و اگر کسی به ما مراجعه کند رسیدگی میکنیم. چون جز وظایف ماست. متهم دارای حقوق مسلمی است. ما نگاهمان به شهروندان این گونه است که تگ اتهام نمیخورد.»
محمدجواد لاریجانی در حالی وجود زندانیان سیاسی در ایران را انکار میکند که شورای نگهبان، تعریف جرم سیاسی را تأیید کرده است. کلیات طرح جرم سیاسی، ۲۹ دی ۹۴ با موافقت ۱۲۰ نماینده مجلس ایران تصویب شده بود.
مسئولان قضایی جمهوری اسلامی همواره تاکید داشتهاند که فعالان سیاسی و مطبوعاتی تنها به خاطر ارتکاب جرایم عمومی و امنیتی به زندان میروند و جریمه میشوند.
تفکیک زندانیان سیاسی از زندانیان دیگر نیز از موضوعاتی بود که در نشست خبری دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه مطرح شد. لاریجانی گفت:
«ما برای آزار دهی متهمان را در کنار کسی قرار نمیدهیم. این اتهام بدی است که به قوه قضاییه میزنند.»
در سال ۱۳۸۶ قوه قضائیه آئیننامهای را به سازمان زندانها ابلاغ کرد که بر اساس آن زندانیان میبایست با توجه به شرایط جشمانی و نوع جرم آنها تفکیک و طبقهبندی شوند. اما این آییننامه درباره برخی از زندانیان سیاسی اجرا نمیشود.
محمدجواد لاریجانی در نشست خبری خود از «دستگاه امنیتی» هم تشکر کرده است که نهایت همکاری را با قوه قضاییه دارند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه همچنین «آزادی بیان» و «آزادی اجتماعی» را از «برکات انقلاب اسلامی» دانسته و گفته است: «ما در عمل باید از این آزادی پاسداری کنیم. باید چارچوب آزادی را بشناسیم به آن عمل کنیم.»
- در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.