ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رهبر حزب اپوزیسیون ترکیه: حکومت اردوغان به سوی حکومت تک‌حزبی پیش می‌رود

کمال قلیچ دار اوغلو، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه، بزرگترین حزب اپوزیسیون این کشور گفت علیه همه‌پرسی قانون اساسی به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت برده است.

کمال قلیچ دار اوغلو، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه، بزرگترین حزب اپوزیسیون این کشور، علیه نتایج همه‌پرسی ۱۶ آوریل این کشور درباره تغییر قانون اساسی به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کرد. او می‌گوید حکومت اردوغان به سوی حکومت تک‌حزبی پیش می‌رود.

کمال قلیچ دار اوغلو، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه

به‌گزارش رویترز، کمال قلیچ دار اوغلو سه‌شنبه ۴ ژوئیه / ۱۳ تیر در ایزمیت، حدود ۱۰۰ کیلومتری شرق استانبول، پیش از آغاز بیستمین روز راهپیمایی اعتراضی علیه حکم ۲۵ سال زندان برای انیس بربراوغلو، معاون حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه، خبر شکایت به دادگاه حقوق بشر اروپا را اعلام کرد.

این راهپیمایی اعتراضی به مسافت ۴۲۵ کیلومتر بین آنکارا و استانبول انجام می‌شود. جرم بربراوغلو، جاسوسی عنوان شده است.

رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه این موضوع را که کمیسیون انتخابات ترکیه در همه‌پرسی قانون اساسی برگه‌های رأی فاقد مهر رسمی را پذیرفته است رد کرد. او گفت: «تصمیم کمیسیون انتخابات ترکیه همه‌پرسی را غیرمشروع کرد و ما این موضوع را به دادگاه حقوق بشر اروپا ارجاع دادیم.»

در همه‌پرسی ماه آوریل که در وضعیت فوق‌العاده حاکم بر ترکیه برگزار شد تغییرات قانون اساسی با ۵۱,۴ درصد آرا رأی آورد. در این تغییرات به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه قدرت بیشتری داده شد.

کمال قلیچ دار اوغلو ۶۸ ساله به روزنامه‌نگارانی که او را همراهی می‌کردند گفت برای عدالت مبارزه می‌کند. او دولت ترکیه را متهم کرد که از زمان کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ در پی ساختن حکومتی تک‌حزبی است.

او گفت: «ترکیه به‌سرعت در حال تبدیل شدن به یک حکومت تک‌حزبی است. در عمل تمامی نهادهای دولتی تابع یک حزب سیاسی شده‌‌اند و این موضوع عمیقاً به سیستم پارلمانی و دموکراتیک ما لطمه می‌زند.»

راهپیمایی اعتراضی مخالفان از روز ۱۵ ژوئن / ۲۵ خرداد آغاز شده و صدها نفر در آن شرکت دارند. حزب دموکراتیک خلق‌ها که سومین قدرت پارلمانی پس از حزب حاکم «عدالت و توسعه» و حزب جمهوری‌خواه خلق است، روز دوشنبه به این جنبش پیوست، هنگامی که راهپیمایان از مقابل زندانی عبور می‌کردند که فیگن یوکسکداغ، یکی از رهبران حزب دموکراتیک خلق‌ها در آن زندانی است.

یوکسکداغ در پیامی از سلول خود احزاب اپوزیسیون را خطاب قرار داد و آن‌ها را به وحدت و مبارزه برای بازسازی سیستم قضایی فراخواند که به‌گفته او با زندانی کردن ۱۱ نماینده مجلس و صدها شهردار عضو حزب دموکراتیک خلق‌ها به‌شدت خدشه‌دار شده است.

این حزب که به همکاری با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) متهم شده این اتهامات را رد می‌کند.

رجب طیب اردوغان روز شنبه یکم ژوئیه / ۱۰ تیر اعلام کرد که حزب جمهوری‌خواه خلق دیگر همچون یک حزب اپوزیسیون رفتار نمی‌کند. او در جریان یک نشست حزب حاکم «عدالت و توسعه» گفت: «می‌توان دید که آن‌ها به مرحله‌ای رسیده‌اند که با گروه‌های تروریست هم‌آوا شده‌اند.»

اردوغان همچنین خطاب به حزب جمهوری‌خواه خلق افزود: «راهی که شما برگزیده‌اید راه قندیل و پنسیلوانیا است.» اشاره او به کوهستان‌های قندیل در شمال عراق که نیروهای پ‌ک‌ک در آن مستقر هستند و پنسیلوانیا در آمریکاست که فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی مخالف او به‌سر می‌برد.

از کودتای نافرجام ژوئیه سال گذشته در ترکیه بیش از ۵۰ هزار نفر در انتظار محاکمه در زندان‌های این کشور به‌سر می‌برند و ۱۵۰ هزار نفر نیز یا از کار اخراج شده و یا شغل‌شان معلق شده است.

آنکارا همچنین ۱۳۰ نهاد رسانه‌ای و مطبوعاتی را بسته و براساس آمار سندیکاها ۱۶۰ روزنامه‌نگار را زندانی کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.