ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اجلاس گروه ۲۰: ادامه اعتراضات، بحث بر سر مسئله چالش‌برانگیز محیط زیست

در حالی‌که معترضان به تظاهرات خود در هامبورگ ادامه می‌دهند اجلاس گروه ۲۰ که موضوع تروریسم آغاز شده بود، در ادامه به مسائل محیط زیست می‌پردازد. اختلاف اصلی در این زمینه با آمریکاست.

بعد از درگیری‌های شامگاه گذشته بین مخالفان سیاست‌های ۲۰ کشور صنعتی جهان در شهر هامبورگ با پلیس آلمان، بامداد جمعه ۷ ژوئن آرامش به این شهر بازگشت. اما این آرامش دوامی نیافت. اعتراضات ادامه دارد و سران گروه ۲۰ که بر سر تروریسم جهانی گفت‌وگو کردند قرار است درباره مسائل محیط زیست و تغییرات آب و هوایی صحبت کنند، موضوعی چالشی با آمریکا.

تظاهرات گروه «بلوک جی ۲۰» در صبح جمعه روز آغاز اجلاس گروه ۲۰ در هامبورگ
  • موضوعات نشست‌های جمعه گروه ۲۰

اجلاس گروه ۲۰ صبح جمعه با مذاکرات درباره تروریسم جهانی آغاز شد. شرکت‌کنندگان موضوع تروریسم جهانی را مسئله مشترک خود می‌دانند.

بعد از ظهر جمعه صحبت‌ها بر سر مسائل محیط زیست است. برخی از کشورهای شرکت‌کننده از جمله بریتانیا اظهار امیدواری کرده‌اند که در این اجلاس بتوانند آمریکا را قانع کنند تا به پیمان اقلیمی پاریس بازگردد. اختلاف اصلی در این زمینه با آمریکاست.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا نیز می‌خواهد در اجلاس گروه ۲۰ با دونالد ترامپ درباره نکات مورد اختلاف بر سر تغییرات آب و هوایی صحبت کند.

ترودو گفت: «ما درباره این‌که نقش پیشگام داشتن در زمینه تغییرات آب و هوایی و ظهور مهم است گفت‌وگو خواهیم کرد.»

آمریکا پیش از این خروج خود از توافقنامه اقلیمی پاریس را اعلام کرده.

  • نخستین دیدار ترامپ و پوتین
نخستین دیدار رسمی پوتین و ترامپ در اجلاس گروه ۲۰

در روز نخست نشست گروه ۲۰ دیدارهای دو جانبه بیشترین توجه‌ها را به خود جلب کردند. یکی از آن‌ها نخستین دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بود.

آن‌ها در پایان صبح جمعه دست یکدیگر را فشردند و چند کلمه‌ای با هم صحبت کردند.

ترامپ روز گذشته در لهستان گفته بود روسیه در بی‌ثباتی شرق اروپا نقش دارد.

  • بازداشت ۵۷ نفر

پلیس آلمان ظهر جمعه اعلام کرد که در جریان برگزاری اجلاس گروه ۲۰ در هامبورگ تاکنون ۱۵۹ مأمور پلیس زخمی شده‌اند. همچنین ۴۵ بازداشت و ۱۲ نفر بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفتند.

  • آغاز درگیری‌های تازه در صبح جمعه

سایت روزنامه «دی‌ تسایت» آلمان از درگیری‌های تازه در صبح جمعه ۷ ژوئیه / ۱۶ تیر خبر داده است. بر اساس این گزارش در نقاط مختلف هامبورگ تظاهرات خشونت‌باری برپا شده است.

در ایستگاه قطار آلتونا معترضان دست به آتش زدن لاستیک ماشین‌ها زده‌اند. در خیابان اِلبشوسه هامبورگ خودروها به آتش کشیده شده‌اند. پلیس از شمار خودروهای سوخته اطلاعی نداده است.

پلیس بر روی صفحه توئیتر خود نوشته است که مأموران پلیس منطقه هامبورگ ـ آلتونا مورد هجوم قرار گرفته‌اند و از مردم خواسته شده که از هرج و مرج و درگیری‌ها فاصله بگیرند.

در ایستگاه تراموای فِدِل هم مأموران پلیس وارد عملیات شده‌اند.

گروه «بلوک جی ۲۰ ـ رنگ منطقه قرمز» از گروه‌های مخالف نشست گروه ۲۰ از دو منطقه هامبورگ به راه افتاد تا برگزاری نشست را مختل کند. پلیس با باطوم به آن‌ها حمله کرده است. در نزدیکی کلیسای سنت میشائل، پلیس یک گروه از آن‌ها را محاصره کرد. حدود ۲۰۰ نفر عضو گروه «بلوک جی ۲۰» هستند.

بر اساس گزارش پلیس در داخل شهر در چهارراه‌های مختلف راه‌بندان‌هایی صورت گرفته. از تظاهرکنندگان خواسته شده که آرام پراکنده شوند.

  • درگیری‌های شامگاه گذشته

روز گذشته بیش از ۱۲ هزار نفر از مخالفان و معترضان به سیاست‌های ۲۰ کشور صنعتی جهان در شهر هامبورگ راهپیمایی کردند. در میان آن‌ها حدود هزار نفر با نقاب حضور داشتند. پلیس که با حضور نقابداران مخالف بود، تلاش کرد تظاهرکنندگان را از ادامه راهپیمایی منع کند. تظاهرکنندگان اما تمکین نکردند و کار به درگیری کشید.

تظاهرکنندگان با پرتاب بطری و مواد آتش‌زا با پلیس مقابله کردند و پلیس آلمان هم موفق نشد نقابداران را از باقی تظاهرکنندگان جدا کند. سرانجام برگزارکنندگان این تظاهرات، اعلام کردند که به راهپمایی اعتراضی‌شان خاتمه می‌دهند.

گزارش‌های منتشرشده حاکی از آن است که حدود ۱۰۰ نفر از تظاهرکنندگان و به همین تعداد از مأموران پلیس زخمی شدند. پلیس چندین نفر را هم بازداشت کرده است.

از شامگاه گذشته تا بامداد امروز معترضان به برگزاری اجلاس گروه ۲۰ در هامبورگ با آتش زدن سطل‌های زباله مخالفتشان را نشان دادند. آتش‌نشانی شهر هامبورگ اعلام کرده که بیش از ۶۰ بار به مأموریت‌هایی برای اطفای حریق اعزام شده است.

  • دیدار مرکل و اردوغان
دیدار مرکل و اردوغان؛ پس از ماه‌ها تیرگی روابط

در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در هامبورگ، پنج‌شنبه شب ۶ ژوئیه / ۱۵ تیر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار و گفت‌وگو کردند.

این دیدار در پی ماه‌ها روابط سرد بین دو کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

به‌گفته منابع دولتی آلمان، مرکل و اردوغان در کنار مسائل مربوط به اجلاس گروه ۲۰، درباره توافق‌نامه اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر مسائل پناهجویان و روابط دو کشور گفت‌وگو کرده‌اند.

  • دیدار مرکل و ترامپ
رابطه پرتنش مرکل با ترامپ

غروب پنجشنبه ۶ ژوئیه / ۱۵ تیر آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ وارد هامبورگ شده با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

یکی از سخنگویان دولت آلمان به رسانه‌های خبری اطلاع داده که در دیدار یک ساعته مرکل با ترامپ، بحران شبه‌جزیره کره، بحران اوکراین، و بحران خاورمیانه به بحث گذاشته شد.

در این گفت‌وگو رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان، ایوانکا ترامپ و همسر او، جرد کوشنر هم حضور داشتند.

توافق‌نامه اقلیمی پاریس که ایالات متحده آمریکا بدان پایبند نیست و همچنین تجارت جهانی که آمریکا با اتخاذ سیاست‌های حمایتگرانه اقتصادی مبتنی بر تقدم صنایع آمریکا قواعد آن را نقض می‌کند، از مهم‌ترین چالش‌های آلمان با آمریکاست. این مضووعات در اجلاس گروه ۲۰ به بحث گذاشته می‌شود.

در اجلاس گروه ۲۰ همچنین برای نخستین بار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهور آمریکا و روسیه با هم دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

گزارش شده که احتمالاً پوتین و ترامپ در کارگروه اقلیمی اجلاس ۲۰ شرکت نمی‌کنند: نشانه‌ای از عدم پایبندی این دو کشور بزرگ جهان به توافق‌نامه اقلیمی پاریس برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و توقف گرمایش زمین.

این گزارش با آخرین تحولات و خبرهای اجلاس گروه ۲۰ در هامبورگ به روز می‌شود

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.