تشدید اعتراضها در هامبورگ؛ پلیس درخواست نیروی کمکی کرد
پلیس از بازداشت موقت ۸۳ تن در خیابانها خبر داده و گفته که دست کم ۱۹۶ مأمور آن در درگیریها زخمی شدهاند. بیش از صدهزار تن در اعتراضات هامبورگ شرکت دارند.
اعتراضها پس از پایانگرفتن نخستین روز اجلاس سران ۲۰ کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه ۲۰ در هامبورگ شدت گرفت. اعتراضهای شدید توانست تا اختلالاتی در برخی برنامههای این اجلاس پدید آورد. پلیس آلمان از بازداشت دهها تن و درخواست نیروی کمکی خبر داده است.
مرکز قدیمی شهر هامبورگ جمعه شب، ۷ ژوئیه، پس از پایان نخستین روز اجلاس سران گروه ۲۰ به علت اعتراضها در آتش و دود فرو رفت. درست زمانی که رهبران ۲۰ کشور صنعتی جهان در ضیافت شام مجلل آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به اجرای سمفونی ۹ بتهوون گوش سپرده بودند.
نخستین موضوع مورد بحث سران کشورهای صنعتی در روز جمعه مبارزه علیه تروریسم جهانی بود. این کشورها به بررسی راهی برای همکاری مشترک در زمینه تبادل اطلاعات و قطع راههای دسترسی گروههای تندرو به منابع مالی پرداختند.
یکی از مهمترین نتایج نخستین روز برگزاری اجلاس گروه ۲۰ توافق رؤسای جمهور آمریکا و روسیه بر سر برقراری آتشبس در جنوب غربی سوریه بود.
بعد از ظهر جمعه نیز موضوع بحث اقتصاد جهانی، تجارت و در نهایت حفاظت از محیط زیست در دستور کار قرار داشت. گزارش کامل درباره مذاکرات نخستین روز از اجلاس رهبران گروه ۲۰ را در اینجا بخوانید.
اما بسیاری از اختلافهای پیشین در این زمینهها هنوز پابرجا است. اختلافهایی که در زمینههای مربوط به محیط زیست و مهاجرت، اعتراضهای فعالان ضدسرمایهداری را امسال در هامبورگ شدیدتر از پیش کرده است.
جیمی هندریکس در برابر بتهوون
معترضان ضدسرمایهداری جمعهشب در هامبورگ چندین خودرو و کامیون کوچک را سوزاندند و با استفاده از انواع ترقه آتشبازی کردند.
آنها همچنین در واکنش به پخش بتهوون از سالن کنسرت البفیلارمونی در کناره رود البه، یکی از بزرگترین سالنها در جهان که میزبان رهبران قدرتهای صنعتی جهان بود، از بلندگوهایشان جیمی هندریکس، خواننده سیاهپوست موسیقی راک و یکی از چهرههای الهامبخش اعتراضهای دهه ۱۹۶۰ در غرب را پخش کردند.
پلیس آلمان ادعا کرده که دست کم ۱۹۶ مأمور آن در درگیری با معترضان زخمی شدهاند. پلیس همچنین از بازداشت موقت ۸۳ تن در خیابانها خبر داده که ۱۹ تن از آنها آزاد نشدهاند و کماکان در بازداشت به سر میبرند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، شدت اعتراضها به حدی بود که میهمانی شام آنگلا مرکل تحت تأثیر آن قرار گرفت. مرکل در واکنش به این اعتراضها گفته که «من راهپیماییهای مسالمتآمیز را همهجوره میفهمم، اما راهپیماییهای خشن زندگی آدمها را به خطر میاندازد.»
بر اثر آتشهای افروخته در مرکز شهر هامبورگ ستونی از دود در آسمان بلند شده بود. چندین بالگرد پلیس دائماً بر فراز محل اعتراضها در پرواز بودند. در آن قسمت یک سوپرمارکت نیز هدف حمله معترضان قرار گرفت و یک خودپرداز بانک به آتش کشیده شد.
اختلالهای به وجود آمده
معترضان ضدسرمایهداری به اجلاس گروه ۲۰ کهگاه رسانهها از آنها با نام «بلوک سیاه» یاد میکنند، توانستند تا در راستای اهدافشان برخی از برنامههای پیشبینیشده این اجلاس را مختل نند.
ولفگانگ شویبله وزیر دارایی آلمان مجبور شد تا یک دیدار جمعه صبح خود در مرکز شهر هامبورگ را به دلایل امنیتی لغو کند.
همچنین پلیس مانع گردش ملانیا ترامپ، همسر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده در بندر تاریخی شهر هامبورگ شد. پلیس اجازه نداد که ملانیا ترامپ از هتل محل اقامت خارج شود.
ملانیا ترامپ پس از این اتفاق توئیت کرد که «به فکر کسانیام که در هامبورگ آسیب دیدهاند. امیدوارم همه در امنوامان باشند.»
همچنین پلیس ۲۲ غواص را دستگیر کرد که قصد داشتند از طریق رود خود را به سالن کنسرت برسانند. آنها فعالان محیطزیستی از گروه گرینپیس (به معنای صلح سبز) بودند.
رالف مارتین مییر، رئیس پلیس هامبورگ در جمع خبرنگاران گفت که از دیگر نقاط آلمان تقاضای یک هزار تن نیروی کمکی کرده است.
بیش از صدهزار تن در اعتراضات هامبورگ شرکت دارند. پلیس از خودروهای آبپاش برای پراکندن آنها استفاده کرده است.
معترضان و فعالان حقوق بشر نسبت به استفاده از روشهای خشونتآمیز از سوی پلیس اعتراض کردهاند.
اجلاس گروه ۲۰ امروز شنبه ۸ ژوئیه / ۱۷ تیر پایان خواهد یافت.
نظرها
نظری وجود ندارد.