ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سقوط قیمت نفت قطعی است

نفت برنت آمریکا بازار را اشباع کرده. تلاش اوپک هم برای کاهش تولید نفت خام بی‌ثمر مانده. قیمت نفت ممکن است تا آخر سال به ۲۰دلار در هر بشکه برسد.

کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان نفت سنگین تلاش می‌کنند با پایین نگه داشتن میزان تولید نفت خام، مانع از سقوط بیشتر قیمت نفت در بازارها شوند. اما ایالات متحده آمریکا با تولید هر چه بیشتر نفت برنت بازار را اشباع می‌کند و به این ترتیب تلاش تولیدکنندگان اوپک به جایی نمی‌رسد: سقوط قیمت نفت قطعی است.

استخراج نفت برنت در آمریکا، تولیدکنندگان نفت سنگین را تحت فشار قرار داده

قیمت نفت خام و نفت برنت آمریکا از چند هفته پیش تاکنون به زیر ۵۰ دلار به ازای هر بشکه رسیده و از آغاز سال ۲۰۱۶ در مجموع یک پنجم ارزش خود را از دست داده است. سه سال پیش در بازارها هر بشکه نفت خام به ۱۰۰ دلار معامله می‌شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، گلدمن ساکس،- شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکداری - پنجشنبه ۱۳ ژوئیه هشدار داده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا تولید نفت برنت را کاهش ندهد و کشورهای عضو اوپک نتوانند چاره‌ای برای مازاد نفت در ذخایر جهانی بیابند قیمت نفت خام باز هم کاهش بیشتری پیدا می‌کند و به ۴۰ دلار به ازای هر بشکه تنزل می‌یابد. برخی ناظران پیش‌بینی کرده‌اند که تا پایان سال جاری ممکن است قیمت نفت خام به ۲۰ دلار و حتی کمتر از آن برسد.

کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان نفت خام با اقتصاد نفتی تحت فشار قرار دارند. آن‌ها ناگزیرند با کاهش قیمت نفت، بر تولید نفت خام بیفزایند تا کسری بودجه خود را جبران کنند. انتظار نمی‌رود که در آینده نزدیک تحولی در این دور باطل پدید آید.

از گزارش‌های ماهانه‌ای که کارتل‌های نفتی درباره ذخایر نفت خام در جهان منتشر می‌کنند چنین برمی‌آید که اوپک به هدف خود دست نیافته است.

کشورهای عضو اوپک متعهد شده‌اند تولید نفت خام را تا اوایل سال آینده کاهش دهند با این هدف که مقدار اضافی ذخایر نفت در جهان مصرف شود و قیمت نفت ثابت بماند. با این‌حال ذخایر نفت خام در ۶ ماه گذشته نه تنها کاهش پیدا نکرده، بلکه از میانگین پنج سال گذشته هم فراتر رفته است.

عامل اصلی افزایش ذخایر نفت خام در جهان کشورهای نیجریه و لیبی هستند. این دو کشور همراه با ایران از کاهش تولید نفت معاف‌اند. اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت به ایران اجازه دادند تا میانگین تولید روزانه‌اش را تا ۳ میلیون و ۷۴۷ بشکه افزایش دهد.

اوپک وعده داده بود که تولید نفت خام را به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهد. اما تولید نفت آمریکا که به توافق اوپک پایبند نیست، در همان حال ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۷ تولید نفت خام در این کشور در مجموع به ۴۶۰ هزار بشکه در روز می رسد که ۸۰ هزار بشکه بیشتر از تولید نفت خام در آمریکا تا دسامبر ۲۰۱۶ است.

گروه پیرا که در زمینه سیاست‌های انرژی تحقیق می‌کند اعلام کرده که ایالات متحده آمریکا تا سال ۲۰۲۰ جزو ۱۰ کشور صادرکننده نفت در جهان خواهد شد. تا سه سال آینده تولید نفت برنت در آمریکا به میزان سه برابر سال ۲۰۱۶ افزایش پیدا می‌کند و میزان صادرات نفت آمریکا با میزان صادرات نفت در کویت و امارات متحده عربی برابری می‌کند.

عربستان سعودی که زمانی در سایه اقتصاد نفتی درآمد سرشاری از فروش نفت به دست می‌آورد، در سال گذشته با کسری بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری مواجه شد و ناگزیر برای جبران کسری بودجه‌اش از ذخایر ارزی‌اش استفاده کرد. اقتصاد کشورهای روسیه و ونزوئلا و نیجریه نیز از کاهش قیمت نفت آسیب می‌بیند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جمشید

    از دستاوردهای دو حاکم ایران و عربستان در کشمکش دو کشور. بیچاره مردم ! تازه نظام مقدس در برابر حزب اله لبنان و حاکمان غزه و حکومت بعثی سوریه و برادران روس و برای ساخت و ساز در سامرا و کربلا و نجف به حکومت عراق تعهد اسلامی داریم ! تازه با پادرمیانی (!) برادران اسماعیل هنیه و خالد مشعل و فرمانده سپاه قدس سران غزه موافقت کردند که از ما پول قبول کنند ! این همه بنیادهای آخوندی و نهادهای رهبری نیاز به ارز دارند ! برنامه های سفری اروپا و امریکای آیت اله مصباح چه میشود ؟ تکلیف چیست ؟

  • doot man

    20 دلار! نه گمان نکنم مگر باز عربستان سعودی بخواهد کار اشتباه چند سال پیسش بکند مثلا ایران تحت فشار بگذارد و یا ادعای توهمی خارج کردن نفت شیل که در نهایت صدها میلیارد دلار خسارت نصیب خود سایر همقطاران نفتی اش کرد. چون نفت شیل تا جایی من اطلاع دارم قیمت تمام شده اش بالای سی دلار است و اصلا منطقی نیست. اما به هر حال در چند سال آینده دیگر خبری سودهای چند برابری نفت نیست و با این وجود هرگز نفت شیل نمیتواند تا پایان شدن ذخایر نفت خام سنتی رقبت کامل کند چون در کشورهای مثل ایارن، عراق و لیبی میتوان حتی با 7 دلار در بشکه نفت تولدی کرد و محل ممکن است نفت شیل به چنین قیمت رقابت کند/ می ماند آیا نفت سنیت ها حاضرند به بجای سود چهارصدی به سود پنجاه درصد (نفت بشکه 15 تا 20 دلار) رضایت بدهند یا نه؟! به عبارت دیگر نفت شیل تا صد سال دیگر هم نمیتواند جایگزین نفت سنی شود. منتها انچه باز نفت اعم سنتی و نامتعارف تهدی میکند روند سریع جایگزینی وسائل نقیله برقی است چون 75% نفت خام برای تهیه سوخت این وسائل نقلیه است و در نتیجه شاید نفت خام و شیل هر دو در نهایت بازار به برق ببازند!

  • فسردگی

    اگر در دوسال پیش دیدی نفت به حدود 27 دلار هم رسید، دلیلش سیاسی بود. دولت سعودی عامدا نفت مازاد وارد بازار راکد حتی زمانی که تولیدکنندگان شیل آمریکا دست برداشتند از تولید. نفت شیل، مولود کارتل اوپک و امثالهم است که برخلاف نظام بازار عرضه و تقاضا، 40 سال گران فروشی کردند و در خواب خوش رانت نفت و دیکتاتوری های رانتی، سیستمشان را وابسته، عقب مانده و فاسد کردند! نفت از 1970 یک ابزار سیاسی شده برای اعراب. از مانی کشورهای غربی تحریم کردند در جنگ اعراب-اسرائیل تاکنون.وگرنه اساس نفت مثل کالا خامی نباید تا 4 الی 10 ابرابر قیمت تمام شده عرضه شود. اسساا اوپک یک کاترل است برای بالانگه داشتن قیمت نفت، این فرصت بعد از 1973 بوجود آمد کارتل اوپک نفت با چند ابرابر قیمت تمام شده بفروشد! شاید در جهان هیچ محصول خامی در جهان نباشد که علی رغم مازاد نیاز بتوان تولید کرد ولی عامدا آن را کم عرضه میکنند توسط کارتل تولیدکنندگان تا چند برابر قیت بفروشند. البته توجیه کشورهای صادرکننده اینست که نفت ارزش افزوده بالایی دارد و در واقع از یک بشکه تا 1200 دلار ارزش افزوده بدست میاید! در حالی روزگاری صدارکننده نفت فقط 20 درصد سود نصیبش میشد. این تقصیر تولیدکنندگان و یا ضعفشان است که این ارزش افزوده در کشورشان ایجاد نکرده و همچنان صادرکننده ماده خام هستند. حتی طی 40 سال اخیر هم همچنان عمدتا به رانت صدور نفت گران پرداختند و بیخودی فرصتها را با بحران سازی و دیکتاتوری و جنگ میان خود و خرید تسلیحات به باد دادند. نمونه اش کشورهای خاورمیانه که اغلب استبدادی و ایدئولوژیک زده هستند. ولی مصرف کنندگان عمدتا صنعتی و غربی این گران فورشی تبدیل به فرصت کردند، در اینده نه چندان دور با کاربست وسیع سیستم وسائل نقلیه برقی، نفت به یک کالای معمولی میشود و دیگر رانت نفتی در کرا نیست. شاید 10 الی 15 سال بیشتر وقت نداشته باشند این کشورهای رانتی نفت گران فروش! در ایران از سال 1357 تاکنون بیش از 1300 میلیارد دلار نفت صدار شد ولی چند درصدش صرف ایجاد صنایع تبدیلی نفت و گاز شد تا ارزش افزوده ایجاد شود؟ نفت شیل تا جایی من میدانم اساس زیر سی دلار قادر به رقابت با نفت کشورهایی نظیر ایران و عراق نیست که قادرند با هر بشکه نفت 7 الی 10 دلار نفت خام تولید کنند! اگر نفت 20 دلار برسد قطعا باز سیاسی خواهد بود. سیاست احمقانه از سوی دیکتاتوری غیر ملی که ارزشی برای منافع ملی کشورهای تحت سلطه شان قائل نیستند!

  • فسردگی

    40 سال فرصت و درآمد 1300 میلیارد دلاری فقط صدور نفت! متوسط سالی 32 میلیارد دلار، بایتس بدانید در دوران خاتمی، متوسط سالی 22 میلیارد دلار نفت بود، کل درآمد نفتی دوران جنگ کمتر از صد میلیارد دلار بود، در حالی آن دوران صادرات نفت ایران از سال 1356 از 5 ملیون بشکه به یک ملیون بشکه رسید. فرصت عظیمی سوخت. 8 سال بیهوده دوران احمدی نژاد (800میلیارد دلار) و حتی دوران 4 ساله حسن روحانی (340 میلیادر دلار) هنوز هم این کارهای اشتباه ادامه دارد. فرصت سوزی ازمشخصات این نظام است. اینها نشانه عدم اعتنای این حاکمیت به ملیت و منافع ملی ایران است. آخر مگر میشود حماقت تا این حد، مگر بپذیریم اساسا ارزشی برای ایرانیت قائل نیست. داعشی ها هم ارزشی برای سرزمینهای تحت تصرفشان نداشتند و دیدید یک زمین سوخته از خود باقی گذاشتند، وگرنه اگر واقعا اهمیتی به مردمان عمدتا عرب سنی تحت سلطه شان میدادند نیازی نبود تمام دنیا را با خود دشمن کنند و فرصت تاریخی استقلال اعراب سنی عراق و شام از بین ببرند! دولت عراق نازنازی نظام ولایی ایران در همین 14 سال بحرانی بعد سقوط صدام، تولید نفت خود به مرز 5 مییلون بشکه رساند! به نظرم همین دولت شیعیان عراقی و کردها به مراتب ملی تر از نظام ایران هستند.

  • راوی حق

    این مغلطه بزرگ دیکتاتوری ها است، ملی کردن اینها همان حکومتی-دولتی کردن اموال ملت/مردم است. ملی کردن واقعی یعنی سهام منابع ثروتزا مساوی و رایگان میان همه - اعم از غنی و فقیر- تقسیم شود. قطعا اگر این نوع ملی کردن یعنی واگذاری سهام منابع ثروت زا صورت میگرفت چه در ایران و چه ونزوئیلا... این اکثریت فقیر بوجود نمی آمد. تنها زمان احمدی نژاد 800 میلیارد تومان درآمد ارزی نفت بود، که به هر ایرانی 300 ملیون تومان میرسید/حتی نصف این مقدار میدانند تاکنون فقر ریشه کن میشد!، این سهام به صورت شرکتهای مولد ثروت و نه یارانه نقدی به ریال (با ترفند گران کردن ارز عملا ارزش 45 هزار تومان 70% کاهش دادند!) باید توزیع ثورتهای ارزی به صورت رازی یا سهام ارزشمند ثورت زا باشد، در اختیار مردم باید قرار گیرد. چون از محل سهام مولد ثروت است موجب تورم نمی شود و ماندگار خواهد بود. الان هم می توان این کار کرد ولی ذی نفوذان اشرافیت رانت خوار و حسودان و ضد ایرانیان نمی گذارند ملت از فقر نجات یابند!