ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح فرستادن پناهندگان نائورو و مانوس استرالیا به آمریکا در تعلیق

بر اساس توافقی دوجانبه قرار بود ۱۲۵۰ پناهجو به استرالیا در آمریکا اسکان مجدد داده شوند. اما واشنگتن می‌گوید به سقف نهایی پذیرش پناهجو رسیده و این فرآیند را متوقف کرده.

رویترز در گزارشی اختصاصی نوشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده وعده داده بود که پناهجویانی را که استرالیا به اردوگاه‌های دو جزیره اقیانوس آرام منتقل کرده است، بپذیرد. اکنون منابعی به خبرگزاری رویترز خبر داده اند که اجرای این توافق در پرده ابهام است.

گروهی از پناهجویان که به مائورو فرستاده شدند - عکس آرشیوی

برخی از پناهجویان محبوس در اردوگاه نائورو شنبه، ۱۵ ژوئیه به خبرگزاری رویترز گفتند که مقام‌های آمریکایی مسئول بررسی پرونده آنها و نظارت بر توافق ارسال این پناهجویان به ایالات متحده، ناگهان و دو هفته زودتر از موعد این اردوگاه را ترک کرده‌اند.

مقام‌های آمریکایی جمعه مصاحبه با پناهجویان را متوقف کردند؛ درست یک روز پس از آنکه واشنگتن اعلام کرد این کشور به سقف نهایی تعیین‌شده برای پذیرش پناهجو در خاک خود رسیده است.

یکی از این پناهجویان به رویترز گفت: «قرار بود مقام‌های آمریکایی نائورو را ۲۶ ژوئیه ترک کنند، اما جمعه رفتند.»

جیسون مارکز، یک مقام ارشد اتحادیه مأموران رسیدگی به پرونده‌های پناهجویی در آمریکا نیز به رویترز گفت که سفر او به نائورو به تعویق افتاده و «ممکن است اصلاً این سفر انجام نشود.»

مقام‌های استرالیا از اعلام نظر در این باره خودداری کرده‌اند. نظری رسمی از سوی اداره مهاجرت آمریکا نیز اعلام نشده است.

بلاتکلیفی ۱۲۵۰ پناهجوی محبوس

دونالد ترامپ اوایل امسال توافق به‌دست‌آمده در اواخر دوران باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده برای انتقال پناهجویان محبوس در اردوگاه‌های مائورو و مانوس متعلق به استرالیا را «معامله‌ای ابلهانه» خواند، اما پس از آن وعده داد که این پناهجویان را بپذیرد.

دولت استرالیا نوامبر سال گذشته اعلام کرد که ۱۲۵۰ پناهجوی کمپ‌های جزیره مانوس و نائورو در ایالات متحده آمریکا اسکان مجدد داده خواهند شد.

مالکوم ترنبول، نخست‌وزیر استرالیا توافق بین استرالیا و آمریکا برای انتقال پناهجویان مانوس و نائورو را توافقی «یک‌نوبتی» توصیف کرده بود که پس از این تکرار نخواهد شد.

اما اکنون اجرای این توافق معلق شده. و در صورت تعلیق نامحدود اجرای آن، استرالیا برای عمل به وعده خود برای بستن اردوگاه بدنام مانوس تا ۳۱ اکتبر امسال به مشکل برخواهد خورد.

تا کنون تنها کمتر از ۱۰ درصد پناهجویان محبوس در مانوس فرآیندهای اداری مربوط به اسکان مجدد در ایالات متحده را تکمیل کرده‌اند.

دولت استرالیا پیشتر اعلام کرده بود که پناهجویان محبوس در این اردوگاه‌ها شانسی برای پذیرفته‌شدن در خاک آن کشور ندارند.

از سال ۲۰۱۳ و تحت رهبری دولت محافظه‌کار ترنبول، پناهجویانی که در تلاش برای رسیدن به استرالیا هستند در مسیر حرکت خود با قایق به این کشور تحت سیاست‌های مهاجرتی بسیار سختگیرانه دولت این کشور بازداشت شده و به یکی از اردوگاه‌ها در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و یا در نائورو فرستاده می‌شوند.

تاکنون گزارش‌های متعددی درباره شرایط ناگوار و بکارگیری خشونت علیه پناهجویان در این اردوگاه‌ها منتشر شده است.

در حال حاضر حدود یک هزار و ۳۰۰ پناهجویی که به استرالیا آمده بودند در اردوگاه‌های دو کشور جزیره‌ای نائورو و پاپوآ گینه‌نو نگهداری می‌شوند. بیشتر این پناهجویان را مسلمانان کشورهای خاورمیانه، آفریقا و آسیا، تشکیل می‌دهند.

دستور اجرایی منع سفر ترامپ: مانع اصلی

دولت آمریکا پنج‌شنبه، ۱۳ ژوئیه اعلام کرد که سقف پذیرش پناهجو در این کشور ــ که برابر ۵۰ هزار تن بوده ــ رسیده است و تنها کسانی را که دارای «رابطه نزدیک و معنادار با شخص یا نهادی در آمریکا» باشند، استثنائاً خواهد پذیرفت.

این تصمیم در پی اجرای دستور اجرایی ترامپ مبنی بر منع سفر شهروندان شش کشور مسلمان از جمله ایران، و نیز منع پذیرش پناهجویان اتخاذ شد.

از آنجا که بسیاری از پناهندگان محبوس در مانوس و نائورو در سفری خطرناک با قایق خود را به آب‌های استرالیا رسانده‌اند، احتمالاً شرط وجود رابطه نزدیک و معنادار در مورد آنها صدق نمی‌کند. به علاوه، اکثریت کسانی که تاکنون برای اسکان مجدد در ایالات متحده مورد مصاحبه قرار گرفته اند، از کشورهای سودان، سومالی و افغانستان بوده‌اند.

در حال حاضر همچنین بیش از ۴۵۰ ایرانی که درخواست همگی آنها برای پناهندگی رد شده در اردوگاه‌های نائورو و مانوس به‌ سر می‌برند.

کشورهای سودان، سومالی و ایران جزء شش کشوری هستند که در فرمان منع سفر ترامپ به آنها اشاره شده.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • بهرام

      خیلی جالبه! دانشجویان نخبه ایرانی تو صف ویزای آمریکا چند سال معطل میمونند و آخرشه م به دلایل واهی ریجکت میشن. اونوقت این افراد به قول پناهنده که به دروغ دنبال پناهندگی و گرفتن پول یامفت از استرالیا هستند میخوان به آمریکا فرستاده بشند ! با این شرایط بایدانتظاری به بهبود اوضاع دنیا داشته باشیم؟! هیچ وقت... از طرف دانشجوی سابق شریف, پذیرش گرفته از داشنگاه مریلند و ریجکت شده ویزای آمریکا