ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ «سرد» عربستان به تلاش فرانسه برای میانجیگری در بحران قطر

وزیر خارجه فرانسه چندجمله را عیناً در دوحه و جده تکرار کرد: فرانسه خواستار رفع هر چه سریع‌تر تحریم‌هایی است که به‌ویژه بر مردم تأثیر می‌گذارند. عربستان اما بر موضعش پافشاری می‌کند.

فرانسه میانجیگری در بحران قطر را آغاز کرده است. وزیر خارجه این کشور در ادامه تلاش‌های دیگر قدرت‌های غربی برای حل بحران، پس از سفر به قطر و عربستان سعودی، از امارات متحده عربی و کویت نیز دیدار می‌کند.

کنفرانس خبری لودریان و شیخ محمد آل ثانی در دوحه - عکس: afp

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه شنبه، ۱۵ ژوئیه نخست به دوحه، پایتخت قطر و سپس به جده، یکی از شهرهای بزرگ عربستان سعودی سفر کرد تا در مورد حل بحران «محاصره قطر» دست به میانجیگری بزند.

بحران دوشنبه پنجم ژوئن آغاز شد. عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین در این تاریخ در اقدامی کاملاً غافلگیرکننده روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و مرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی این کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس بستند.

فرانسه، خواستار رفع سریع تحریم‌ها

لودریان پس از دیدار با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، همتای قطری خود در کنفرانسی خبری گفت که «فرانسه خواستار رفع هر چه سریع‌تر تحریم‌هایی است که به طور خاص بر مردم تأثیر می‌گذارند، بر خانواده‌های دوملیتی که از هم جدا شده اند یا بر دانشجویان.»

او پس از آن به جده پرواز کرد و در آنجا با همتای سعودی‌اش، عادل الجبیر به رایزنی پرداخت.

در کنفرانس خبری این دو که به صورت زنده پخش تلویزیونی شد، لودریان بر مواضع خود در دوحه پافشاری کرد و جملات یکسانی را در جده بر زبان آورد: «فرانسه خواستار رفع هر چه سریع‌تر تحریم‌ها است.»

پاسخ عربستان: مدارک را تحویل فرانسه می‌دهیم

اما پاسخ ابتدایی عربستان به میانجیگری فرانسه چندان امیدوارکننده نبود. عادل الجبیر در کنفرانس خبری مشترک با لودریان گفت که به باور او راه‌حل این بحران باید از دل شورای همکاری‌های خلیج فارس بیرون بیاید.

تمام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در تحریم قطر مشارکت ندارند. عمان و به‌ویژه کویت در حال میانجیگری برای حل بحران هستند.

وزیر خارجه عربستان در ادامه بر اتهام‌های پیشین تأکید کرد و گفت که قطر نباید از تروریسم تأمین مالی کند، اعضای تروریست‌ها را پناه دهد، یا از طریق رسانه‌ها دست به تحریک بزند. اتهام‌هایی که قطر همواره رد کرده.

عربستان، مصر، امارت و بحرین فهرستی از ۱۳ خواسته خود را ارائه داده‌اند که شامل کاهش روابط با ایران، بستن پایگاه نظامی مشترک با ترکیه، بستن شبکه خبری الجزیره، و پایان‌دادن به تمام روابط با گروه‌های اخوان‌المسلمین، «دولت اسلامی» (داعش)، القاعده، حزب‌الله و جبهه فتح‌الشام (شاخه سابق القاعده در سوریه) می‌شود.

این خواسته‌ها با انتقادهای بسیاری رویارو شده. سازمان ملل درخواست بستن الجزیره را نقض آزادی بیان دانسته و ایالات متحده خواستار مطالباتی «منطقی‌تر و معقول‌تر» شده‌است.

اما عادل الجبیر در کنفرانس خبری قطر را ملزم به رعایت عقلانیت دانست: «امیدواریم برادران‌مان در قطر خردمندانه رفتار کنند تا به خواسته‌های نه فقط چهار کشور، بلکه جامعه بین‌الملل پاسخ دهند.»

او در ادامه گفت که مدارک مربوط به مداخله قطر در امور داخلی کشورهای تحریم‌کننده و نیز حمایت از تروریسم را در اختیار فرانسه قرار خواهد داد.

قدرت‌های غربی در تلاش برای میانجیگری

لودریان آخرین دیپلمات ارشد غربی است که با هدف میانجیگری در بحران قطر به کشورهای حوزه خلیج فارس سفر کرده. او یکشنبه به امارات متحده عربی و کویت سفر می‌کند.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه ایالات متحده هفته پیش به دوحه رفت و سه‌شنبه با همتای قطری‌اش توافقی را برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم، یکی از اتهام‌های مطرح‌شده علیه قطر به امضا رساند.

اما پس از آن چهار کشور عربی اصلی تحریم‌کننده قطر در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که علی‌رغم توافق واشنگتن و دوحه بر سر مبارزه با تأمین مالی تروریسم، تحریم‌های آنان به قوت خود پابرجا خواهد ماند.

مقام‌های بریتانیا و آلمان نیز پیش از این از منطقه بازدید کرده‌اند تا به کاهش تنش‌ها کمک کنند.

پرونده ویژه بحران قطر را در زمانه دنبال کنید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.