شهیندخت مولاوردی: لایحه حمایت از حقوق کودکان در دستور کار مجلس قرار میگیرد
لایحه حمایت از کودکان ۶ سال است در مجلس معطل مانده. معاون امور زنان رییس جمهوری میگوید نگران کودکانی است که در حال حاضر قربانی میشوند، بی آنکه صدای آنها به گوش برسد.
قتل آتنا اصلانی، دختر بچه هفت ساله اهل پارس آباد مغان در استان اردبیل که گفته می شود به دنبال آزار جنسی او صورت گرفته است، صدای اعتراض درباره آسیب ها و معضلات اجتماعی را از هر طرف بلند کرده و هر دو طرف اصولگرا و اصلاح طلب، دو جریان عمده صاحبان قدرت در این ماجرا مدعی و منتقد هستند.
در حالی که حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان اردبیل و امام جمعه شهر اردبیل این ماجرا را محصول نگاه کردن به «برنامه های ماهواره» دانسته و از مردم خواسته با حضور در نمازهای جمعه به تربیت صحیح خود و فرزندان شان کمک کنند، شهیندخت مولاوردی، معاون رییسجمهوری در امور زنان و خانواده برنامه ها برای رفع آسیب های اجتماعی را «درمان محور» دانسته و روز چهارشنبه ۲۸ تیر به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است همیشه وقتی کار از کار گذشت، برنامههایی برای درمان ارائه می شود در حالی که جامعه نیازمند تدابیری ویژه برای پیشگیری از این اتفاقات است.
با وجود این انتقادها مشخص نیست کدام ارگان، نهاد یا سازمانی باید این «تدابیر ویژه» را بیندیشد و این در حالی است که به گفته مولاوردی بسیاری از آسیبهای اجتماعی رسانهای نمیشوند و در لایههای زیرین جامعه وجود دارند.
این مقام مسئول گفته است: «نگران بسیاری از کودکانی هستیم که در حال قربانی شدن هستند بدون اینکه صدایی داشته باشند و این جای تاسف دارد.»
شهیندخت مولاوردی در واکنش به قتل آتنا و تجاوز به کیمیا (دختر بچه ای که در کرج مورد آزار جنسی پدربزرگش قرار داشته) و دختر بچه دیگری که در دروازه غار تهران مورد تجاوز قرار گرفته، درباره برنامههای حمایتی برای این دختران گفته است: «روز گذشته با کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس جلسهای درباره لایحه حمایت از حقوق کودکان داشتیم و بنا شد این لایحه در دستور کار قرار بگیرد و امیدواریم هر چه زودتر تصویب و اجرایی شود.»
لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان شش سال است که در مجلس شورای اسلامی معطل مانده.
معاون رییسجمهوری در امور زنان و خانواده اما ادعای ریشهکن کردن آسیبهای اجتماعی را بلندپروازانه دانسته و ابراز امیدواری کرده است که بتوان این آسیبها را به حداقل رساند: «شورای اجتماعی کشور سند سلامت اجتماعی کشور را برای سال ۹۶ در دستور کار دارد. همچنین سند بهداشت و سلامت روان در دستور کار وزارت بهداشت است. اگر این اسناد به تصویب برسند، میتوانیم امیدوار باشیم با اجرای آنها برنامههای مشخصی را در بحث پیشگیری و بازدارندگی داشته باشیم و بتوانیم آسیبها را به حداقل برسانیم.»
این واقعیت که دستگاههای مختلف، جامعه مدنی، رسانهها، آموزش و پرورش و ...، در کاهش آسیب های اجتماعی نقش دارند در صحبت های مولاوردی مورد توجه قرار گرفته و تاکید شده است که آموزش های مربوط به مراقبت از خود و مرتبط با آزارهای جنسی باید از اعوان کودکی در اختیار کودک قرار بگیرند تا در او نهادینه شوند.
گرچه به گفته مولاوردی جای یک برنامه جامع که بتواند کار همه نهادها را پوشش داده و تقسیم کار کند، خالی است.
- در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.