روحانی: دولت دوازدهم فراجناحی اما تابع رأی اکثریت است
رئیس جمهوری اسلامی با یادآوری آرای ۲۴ میلیونیاش اعلام کرد که کسانی را در کابینه دوازدهم به کار میگیرد که شیوه تفکر او به عنوان نماینده اکثریت را کاملاً پذیرفته باشند.
مجلس شورای اسلامی تا روز تحلیف حسن روحانی در ۱۴ مرداد تعطیل شده است. در همان حال کشمکش بین اصلاحطلبان با ولایتمداران بر سر حضور در کابینه دوازدهم ادامه دارد. حسن روحانی به جناحهای درگیر اطمینان داد که ترکیب کابینه دوازدهم فراجناحیست، او اما در همان حال با یادآوری رأی ۲۴ میلیونیاش در انتخابات ریاست جمهوری به تأکید اعلام کرد که در دولت بعدی شیوه تفکری که مردم به آن رأی دادهاند حاکم خواهد شد.
در کشاکش با جناحها
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در جلسه چهارشنبه ۲۸ تیر هیأت دولت درباره ترکیب کابینه دوازدهم گفت که در حال رایزنی و گفتوگو با جناحهای مختلف است:
«همه بدانند که دولت دوازدهم فراجناحی خواهد بود. افرادی که در دولت دوازدهم عهدهدار مسئولیت میشوند باید خواسته و نظر اکثریت مردم که در انتخابات رأی دادند را به طور کامل باور داشته باشند.»
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری اسلامی ۲۱ تیر اعلام کرده بود که حسن روحانی در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی فهرست وزیران را هم ارائه میدهد. محمود واعظی، وزیر ارتباطات در جلسهای با نمایندگان فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی حامل پیام روحانی بود: سهمخواهی از کابینه دوازدهم بیفایده است. محمد رضا عارف هم از سوی فراکسیون امید با حسن روحانی در حال گفتوگوست.
حسن روحانی در جلسه هیأت دولت چندین بار به آرای ۲۴ میلیونی خود در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت:
«رییس جمهور نماینده همه ملت است هر چند که باید این نکته نیز مورد توجه قرار گیرد که ما در انتخابات، اندیشه، راه و تفکری را به رأی گذاشتیم و ما براساس آن اندیشه پیش خواهیم رفت.»
بعد از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آیتالله محمد علی موحد کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز بحث ۱۶ میلیون «رأی حلال» ابراهیم رئیسی در مقایسه با آرای روحانی را پیش کشیده بود. اما روز گذشته، محمد رضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام تلویحاً گفته بود که بخشی از آرای ابراهیم رئیسی به او تعلق ندارد.
در کشاکش با اخوان لاریجانی
رئیس جمهوری اسلامی موظف است بر اساس قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس در طی ۱۵ روز اعضای کابینهاش را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی معرفی کند. حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری اسلامی ۲۱ تیر اعلام کرده بود که حسن روحانی در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی فهرست وزیران را هم ارائه میدهد. روحانی در جلسه هیأت دولت گفت:
«معرفی کابینه به مجلس و در نهایت رأی نمایندگان محترم و تشکیل دولت، باید مایه امید، آرامش و وحدت بیشتر برای مردم ما باشد و نباید به یک اختلاف و فاصله تبدیل شود. این حق نمایندگان مجلس است که به وزرا رای بدهند و یا رای ندهند.»
بهروز تعمتی، یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی به خبرگزاریهای داخلی گفته است که علی لاریجانی از حضور دو گزینه در کابینه دوازدهم جلوگیری کرده است.
روز گذشته محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی اخوان لاریجانی را از کنایههای گزنده بینصیب نگذاشت. بحث بر سر بازداشت حسین فریدون به اتهام فساد مالی و آزادی او به قید وثیقه بود. نوبخت، با یادآوری نوار گفت وگوی فاضل لاریجانی با سعید مرتضوی و توقع او از دریافت رشوه از بابک زنجانی، از قوه قضائیه خواسته بود که عدالت را فقط شامل اخوی رئیس جمهوری اسلامی نکند، بلکه اخوی رئیس دستگاه قضائی را هم بینصیب نگذارد.
بیشتر بخوانید:
در همین زمینه:
- وزیر ارتباطات: هیچ جناحی سهمی در کابینه دوازدهم ندارد
- رئیس فراکسیون اصلاحطلبان: در پی سهمخواهی از دولت نیستیم
- یک نماینده اصلاحطلب: ابقای ۶ وزیر در کابینه دوازدهم قطعی است
- «روحانی در مراسم تحلیف فهرست وزیران را به مجلس ارائه میکند»
- احتمال تصدی یک زن بر وزارت دادگستری در کابینه دوازدهم
- پورمحمدی: هنوز از من برای حضور در کابینه بعدی دعوت نکردهاند
نظرها
Nader
فریدون احمدی نماینده مجلس از زنجان در جلسه علنی با بیان اینکه وزرای باسواد باید برای کابینه از سوی رئیسجمهور معرفی شوند، اظهار داشت: « آقای روحانی! شما با سوادها را معرفی کنید، زیرا بیسوادها پدر این مملکت را درآوردند.» وی گفت: «آقای روحانی متأسفانه دولت قبلی شما دولت کهنسالان بود و بیشتر به درد مباحثات بر سر کرسی میخورد تا اداره مملکت!... ترسوها و وادادهها را برای ادامه دولت معرفی نکنید.» وی ادامه داد: «آقای روحانی! با جوانها بازی نکنید، جوانها فقط در انتخابات مهم نیستند، بلکه بعد از انتخابات هم مهم هستند. کاری نکنید که مردم برای حل مشکلات به حضرت قابضالارواح پناه ببرند.» !
faryad
اعتراف به عجز محمود واعظی در مقابل فیلترینگ شبکههای اجتماعی وزیر ارتباطات روز چهارشنبه 28تیر 96 درجمع خبرنگاران با اعتراف به بیاثر بودن فیلترینگ گفت: «در طول چهار سال گذشته تعداد زیادی از شبکههای اجتماعی را بستیم، بلافاصله مردم به شبکههای اجتماعی دیگر منتقل شدند؛ «ویچت» را که چینی بود، بستیم، ظرف ۲۴ساعت 3و نیم میلیون نفر به واتسآپ منتقل شدند این در حالی است که میتوانستیم با مسئولان ویچت ارتباط بگیریم!. اما واتسآپ آمریکایی بود و در واقع از چاله به چاه افتادیم!». وی با نگرانی از گسترش پیامرسان تلگرام نیز گفت: مردم از وایبرنیز به تلگرام منتقل شدند. در حال حاضر با مدیران تلگرام در ارتباط هستیم، اما مدیران تلگرام کانالهای سیاسی را نمیبندند!.
شاهد
جناح اصلی که هژمونی قدرت حکومتی در ایران در اختیار دارد رهبری تمامیت خواه شیعه خامنه ای و همه انانی است که زیر خمیه او گرد امده اند اینان می کوشند فرهنگ سیاست و اقتصاد را در اختیار بگیرند تا امکان هرگونه مخا لت با حکومت سلب کنند.کابوسی که با شورش شبه توتا لیتر سال 57 شروع شد تا نابودی ولایت فقیه و عادی شد ن حکومت می تواند پایان یابد