ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: مراجع تصمیم‌گیری موافق توزیع مواد مخدر دولتی‌اند

به گفته حسن نوروزی، طرح توزیع مواد مخدر دولتی مشابه همان روش و شیوه ای است که پیش از انقلاب در ایران وجود داشته است.

تمامی مراجع تصمیم‌‌گیرنده با پیشنهاد توزیع مواد مخدر دولتی در ایران موافق‌اند. کاری که پیش از انقلاب سال ۵۷ در ایران انجام می‌شده و اجرای آن با نقص خاصی هم همراه نبوده است: بازگشت به پیش از ۵۷.

اعتیاد در ایران به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی فراگیر شناخته می شود

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ضمن اعلام این موضوع از تصویب نهایی پیشنهاد توزیع مواد مخدر دولتی در کمیسیون حقوق و قضایی خبر داده است.

خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، روز جمعه ۳۰ تیر از قول حسن نوروزی نوشته است توزیع مواد مخدر دولتی با هدف قطع کردن رابطه میان معتادان و قاچاقچیان انجام خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:

«با توجه به تاکید ویژه‌ای که در سیاست‌های کلی نظام بر لزوم انقطاع رابطه معتادان و قاچاقچیان شده است، مقرر کردیم دولت مواد مخدر رقیق در اختیار معتادان قرار دهد تا بتوانند به‌ تدریج ترک کرده و به جای آنکه جلب قاچاقچیان مواد مخدر شوند، به‌ سمت نظام آمده و از طریق مجاری رسمی نیاز خود را برطرف کنند.»

به گفته نماینده رباط کریم در مجلس، طرح توزیع مواد مخدر دولتی مشابه همان روش و شیوه‌ای است که پیش از انقلاب در ایران وجود داشته است.

در صورت تصویب نهایی این طرح در مجلس، مواد مخدری که در اختیار افراد گرفتار اعتیاد قرار خواهد گرفت متادون و موادی رقیق‌تر خواهد بود. تصمیم‌گیری نهایی درباره این موضوع اما بر اساس آیین‌نامه‌ای خواهد بود که از سوی وزارت دادگستری و سازمان مبارزه با مواد مخدر تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران اجرایی خواهد شد.

درباره جایگزین مواد مخدر صنعتی هم همین آیین‌نامه تصمیم خواهد گرفت.

این که شیوه توزیع این مواد چگونه خواهد بود و تفاوت آن با پیش از انقلاب که این مواد به صورت کوپنی در اختیار افراد قرار می‌گرفت چه خواهد بود، پرسشی است که حسن نوروزی در پاسخ به آن گفته است طرح جدید تقریباً‌‌ همان چیزی است که پیش از انقلاب انجام می‌شده چون آن طرح مشکلی نداشته است.

نوروزی درباره میزان موفقیت احتمالی این طرح هم گفته است: «قطعاً شاهد موفقیت آن خواهیم بود. نمایندگان همه مراجع و قوای دخیل در این مسأله در جلسه کمیسیون قضایی مجلس حضور داشتند و همگی نظر مثبت داشتند.»

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به آخرین تصمیم‌ها درباره نحوه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر هم اشاره کرده است: «درباره کسانی که هم‌اکنون به‌خاطر جرایم مواد مخدر [به اعدام محکوم شده‌اند] مقرر کردیم اگر جرم‌شان حمل، توزیع یا نگهداری تریاک تا زیر ۱۰۰ کیلوگرم باشد یا همین جرایم را در مورد تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی تا مقدار کمتر از ۲ کیلوگرم یا حمل و نگهداری آن تا زیر پنج کیلوگرم داشته باشند، در صورتی که سوءپیشینه مؤثر نداشته باشند، اعدام‌شان به حبس درجه یک تبدیل شود.»

این موضوع با تاکید بر «عطف به ما سبق» شدن اصلاحات جدید در قانون مبارزه با مواد مخدر است اما کسانی که از این به بعد مرتکب جرایم مربوط به مواد مخدر شوند، برای تولید و توزیع مواد صنعتی تا ۲ کیلوگرم یا حمل و نگهداری سه کیلوگرم از همین نوع مواد مخدر، با حکم اعدام رو به رو خواهند شد.

کلیات طرح اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر برای ایجاد تخفیف در مورد مجازات اعدام در صحن علنی مجلس تصویب شده است: تصویب کلیات طرح تخفیف مجازات اعدام در جرایم مربوط به مواد مخدر

در عین حال اما اللهیار ملکشاهی، رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفته است مجلس به هیچ عنوان به دنبال حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر نیست.

سازمان دیدبان حقوق بشر اما به تازگی از مقام های جمهوری اسلامی خواسته است مجازات اعدام را از تمامی جرایم مرتبط با مواد مخدر بردارد.

همچنین سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشر، روز پنج‌شنبه ۲۰ ژوییه/ ۲۹ تیر، با اشاره به احتمال تصویب طرح تخفیف مجازات اعدام در جرایم مربوط به مواد مخدر در مجلس، از قوه قضاییه ایران خواسته است اعدام چنین محکومانی را تا زمان تصویب نهایی این طرح متوقف کند.

ایران یکی از بالاترین نرخ‌های اعدام را در جهان دارد و بیشتر اعدام شدگان در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر دار زده می شوند.

شمار اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر در سال گذشته میلادی دست‌کم ۵۶۷ مورد بوده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • naseem

    اگر جماعتی با پیوستن پسرم اباذر به مجاهدین، در پی داغ ننگی اند بر پیشانیِ من، این داغ ننگ در هرکجای این سرزمینِ سوخته و به غارت رفته دم دست است. در هرکجا. در اتاق سرداران سپاه که امروزِ این سرزمین را روفته اند و برای فردایش بساط ها آراسته اند. در اتاق وزیر دادگستریِ رهبری بطور مثال، که یک ملای قاتل اما کارکشته و حرفه ای است و پینه ی سوراخ سوراخ کردنِ چندهزار بی گناه را بر پیشانی نشانده است. در اتاق امام جمعه های پیاده، که هم پخمگی را و هم حوادثی چون اسید پاشی را ورز می دهند. در زندان ها و سلول های انفرادیِ شکنجه، در اتاق آیت الله ها و مراجع تقلیدی که به تجارتِ شیرین شکر و بحث اصولِ فقهیِ دیاثت مشتاق و مشغول اند. در کنار سجاده ی حضرت رهبری، و نقشِ مغرورانه و مقتدرانه اش در قبال کشته ها و پول های بی نشان، و مدیریتِ قمار مفتضحانه ی هسته ای، و پروراندنِ جماعتِ سراسیمه و بالا رونده از دیوار سفارتخانه ها، و هزار هزار آسیب و تاراجِ خاموش بیت رهبری. در اطوار مجتبی خامنه ای و نقش محوری اش در مدیریت و هدایت کودتا و کشتار 88. در شخصِ شهردار تهران که سردار پاسدار است، و فرشی که همو پیش پای سرداران برج ساز سپاه می گستراند. در خسارت هایی که ملاهای نا آگاه و حواریون ناکارآمدشان در مسندهای اشغالی بجای می نهند و هیچ نیز مسئولیت این خسارت ها را نمی پذیرند. در صورت های سیلی خورده و تحقیر شده ی مردمان اسیر و بی پناه. در آبروهای رفته. در دودمان های محو شده. در نقش سپاه و شخص سیدعلی خامنه ای در آشوب ها و تخریب ها و کشتارهای منطقه ای و تخریبِ وجهه ی بین المللیِ کشور. در ترسِ مردمان ترسیده. در بکارتِ دخترکان بناچار. در حسرتِ جوانان مبهوت و معتاد و بیکار. در فروشکستنِ اوضاع زیستیِ کشور. در آسمانی که از سلامت تهی است و کسی نگاهش نمی کند. در زمینی که رمقش مکیده شده و کسی جز برادرانِ زمین خوار بدان نمی نگرد. به کدامین سو سرک می کشیم؟ داعشیان اینجایند. بمب گذاران اینجایند. دزدان و دین روبان و وطن فروشان و مزدوران اینجایند. و داغ ننگ نیز البته. بله، من محمد نوری زاد هستم. با پذیرشِ مسئولیتِ کارهایم

  • hasani

    خجالت داره دم از دست آورد 38 ساله میز نند ! میخواهی دست اوردتان را برشمارم بله فلاکت هر چه بیشتر مردم چه از لحاظ فرهنگی وچه از لحاظ اقتصادی گسترش فحشا در جامعه گسترش سن اعتیاد وو جود 12 الی 18 میلیون بیمار روانی صدور فاحشه به دبی چپاول واختلاس به حد نجومی وبی سابقه در تاریخ از قاجار به این ور رانت خواری زمین خواری بذل وبخشش دریای خزر باز هم بگم یا کافی داد وبیداد راه میانداتید اشرف پهلوی جوانان را معتاد کرده الان خوب اشرف نیست لابد کار اقدستونه این است دستاورد 38 ساله پولمون که نگو ارزش پشگل گوسفندم نداره شرکتهای تولیدیمون در مواد خوراکی همه کلاهبردار وجالب اینه استانداردشونم حق حساب میگیره مهر میزنه اگر دستاوردی ازقلم افتاده وذکر نکردم باید ببخشید فعلا همین کافیه برای نابودی ایران از قبل آباد شده مان!

  • faryad

    چرا علی ربیعی وزیر کار و سردار اسماعیل کوثری کارتن خواب و گورخواب نیستند؟ چرا پول پاسدار صادق محصولی از پارو بالا می‌رود و اصلاً نمی‌داند گورخوابی یعنی چه؟ چرا قبر خمینی 6میلیارد دلار خرج و مخارج دارد اما مردم ما در گور می‌خوابند؟ ابعاد واقعی گورخوابی و کارتن خوابی در این مملکت چقدر است؟ این یادداشت کوتاه، نگاهی است به همین سوال‌ها و یکی دو راهنمایی برای درک ابعاد این مساله. روز 12 دی 95 (همین دیروز) علی ربیعی وزیر کار برای تخفیف شوک اجتماعی ناشی از برملا شدن پدیده گورخوابی طی یادداشتی گفت: ”من خودم روز پنجشنبه 9 دی 95 راهی نصیر آباد شدم تا گورخوابها را ملاقات کنم، فلان گورخواب را دیدم و با او صحبت کردم او قربانی لذتجویی از مواد مخدر شده“ (یعنی تقصیر خودشه که گورخواب شده!) بعد هم گفت: ”اگر بخواهید بدانید 8نفر اونجا بودند، حداکثر بین 5 الی 88نفر بودند!“ روزنامه شهروند که خبر گورخوابها را منتشر کرد خبر از وجود 50 زن و مرد و کودک که در گورهای نصیر آباد شهریار می‌خوابیدند، داد. ظاهراً علی ربیعی (همان عباد سربازجوی بیرحم وزارت اطلاعات و همدوره سعید امامی و قتل‌های زنجیره‌ای) فراموش کرده یا خبر نداشته که 4روز پیش از این رحمانی فضلی وزیر کشور و همریشش در کابینه روحانی از آمار7500نفر بی‌خانمان مشابه گورخواب‌ها در آمار اماکن؟! دولت و گرم‌خانه‌های شهرداری سخن گفته. (ایرنا 8 دی 95) هفت هزار‌و‌پانصد نفری که رحمانی فضلی و نهادهای تابعه‌اش به اسم هرکدامشان طبق همان مصاحبه‌ ، ماهانه 450000 تومان یعنی سرجمع چیزی حدود سه میلیارد و چهارصد میلیون تومان هزینه دریافت می‌کنند!