ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اردوغان: آلمان باید متوجه رفتار خود باشد

در پی بازداشت‌ها در ترکیه و شکل‌گیری بحران تازه‌ در روابط برلین و آنکارا، در حالی‌که نخست‌وزیر و وزیر اقتصاد ترکیه تلاش می‌کنند تنش را کاهش دهند اردوغان به‌شدت به برلین حمله کرد.

پس از هشدار برلین به شرکت‌های آلمانی درباره فعالیت اقتصادی در ترکیه، نخست‌وزیر و وزیر اقتصاد ترکیه تلاش کردند تا اوضاع را آرام کند. اما اردوغان بار دیگر به آلمان تاخت.

اردوغان: دستگاه قضایی ما نیز به اندازه دستگاه قضایی آن‌ها مستقل است. ما یک دولت قبیله‌ای و چادرنشین نیستیم.

تنش در روابط ترکیه و آلمان بر سر بازداشت یک فعال حقوق بشر آلمانی در ترکیه شدت گرفت و با اعلام بازنگری سیاست آلمان در قبال ترکیه، دولت آلمان از جمله به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران این کشور برای فعالیت اقتصادی در ترکیه هشدار داد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه ۲۱ ژوئیه / ۳۰ تیر طی سخنانی با اشاره به اظهارات روز گذشته زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان، با محکوم کردن شدید این سخنان، گفت: «برخی افراد گاهى تجارت را با سیاست قاطی می‌کنند. لطفاً تروریسم و عوامل مربوط به آن را با سیاست قاطی نکنید.»

زیگمار گابریل پنج‌شنبه ۲۰ ژوئیه / ۲۹ تیر در برلین به شهروندان آلمانی نسبت به سفر به ترکیه هشدار داد و گفت اطمینان حقوقی برای سرمایه‌گذاری در ترکیه وجود ندارد و سرمایه‌گذاران خارجی ممکن است به اتهام همکاری با تروریست‌ها بازداشت شوند.

این سخنان در پی بازداشت پتِر اشتویتنر، فعال حقوق بشری آلمانی و ۹ فعال دیگر در ترکیه بیان می‌شد. اشتویتنر و پنج فعال حقوق بشری دیگر، از جمله خانم ایدل اِسر، مدیر بخش ترکیه عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه ۱۸ ژوئیه / ۲۷ تیر توسط دادگاهی در ترکیه به زندان محکوم شدند.

اردوغان با تأکید بر این‌که آلمان باید متوجه رفتار خود باشد و به هیچ وجه نمی‌تواند ترکیه را بترساند، افزود: «دولت آلمان باید پیش از هر چیز در مورد تروریست‌هایی که از ترکیه به این کشور گریخته‌اند پاسخگو باشد.»

او همچنین تأکید کرد که دستگاه قضایی ترکیه نیز «به اندازه» دستگاه قضایی آلمان مستقل است: «ما یک دولت قبیله‌ای و چادرنشین نیستیم.»

این سخنان اردوغان در حالی بیان می‌شود که نیهات زیبکچی، وزیر اقتصاد ترکیه روز جمعه به رویترز گفت: «امنیت همه سرمایه‌گذاران آلمانی در ترکیه توسط دولت و قانون صددرصد تضمین شده است.»

بن‌‌علی ییلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه نیز ضمن درخواست کاهش تنش‌ها بین دو کشور گفت: «اگر به روابط دو کشور آسیبی برسد نه آلمان و نه ترکیه چیزی به‌دست نخواهند آورد.»

هم ییلدیریم و هم زیبکچی این گزارش را که دولت ترکیه فهرستی از شرکت‌های آلمانی را به برلین داده و گفته است این شرکت‌ها در کودتای نافرجام ترکیه دخالت داشته‌اند، رد کرده‌اند. زیبکچی گفت: «این خبر جعلی و بحران موجود با آلمان موقتی است». ییلدیریم نیز این گزارش‌ها را رد کرد: «این کاملاً یک دروغ است، چنین چیزی وجود ندارد.»

در این گزارش‌ها گفته شده بود که دولت ترکیه فهرستی را به اداره فدرال پلیس جنایی آلمان ارائه داده که نام ۶۸ شرکت آلمانی و فرد متهم به همکاری با فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی مخالف اردوغان در آن آمده است.

ییلدیریم گفته است که دولت ترکیه همچنان آلمان را یک «شریک استراتژیک در اروپا» می‌داند. او به روابط دور دو جانبه بازگشت و به اتحاد نظامی آلمان و امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول اشاره کرد.

دولت آلمان اعلام کرده که گام‌های بعدی در برابر ترکیه را مورد بررسی قرار خواهد داد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مهرداد

    این مرتکه نان به نرج روز خور هم ادم شده خط نشان برای اورپا میکشه برو بابا کشگتو بساب