اوپک افزایش تولید نفت برخی اعضا را بررسی میکند
روسیه از اوپک خواست تا سقف تولید نفت نیجریه و لیبی را مشخص کند. افزایش عرضه جهانی نفت تولیدکنندگان این محصول را نگران کاهش قیمت آن کردهاست.
روسیه از سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک خواست که افزایش تولید نفت لیبی و نیجریه را محدود کند. عربستان سعودی نیز وعده داد اوپک به سرعت پیروی اعضا از قرارداد کاهش تولید این سازمان با برخی غیراوپکیها را بررسی میکند.
نشست کمیته ناظر بر توافق کاهش تولید نفت بین اوپک و تولیدکنندگان نفت غیراوپکی دوشنبه، ۲۴ ژوئیه در روسیه آغاز شد.
خالد الفلیح، وزیر نفت عربستان سعودی در این دیدار گفت که این گروه فوراً «پیروی ضعیف» برخی از اعضای این سازمان از توافق کاهش تولید نفت را بررسی میکند و افزایش تولید نیجریه و لیبی، دو عضو معافشده از این توافق را تحت نظر دارد.
روسیه از اوپک خواسته تا سقف تولید لیبی و نیجریه، دو عضو این سازمان را مشخص کند.
الکساندر نواک، وزیر نفت روسیه یکشنبه گفته بود که باید میزان افزایش تولید لیبی و نیجریه را در آینده نزدیک محدود کرد، زیرا تولید نفت جهانی در ماههای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.
۳۰ نوامبر گذشته برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸، اوپک به توافقی درباره کاهش تولید نفت دست یافت. به دنبال آن، قیمت نفت برنت ۸ درصد افزایش یافت و به بالای ۴۰ دلار برای هر بشکه رسید. پس از آن کشورهای غیراوپک نیز در دسامبر به این توافق پیوستند تا در نیمه نخست امسال حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز از مجموع تولید نفت بکاهند.
اما کشورهای جنگزده لیبی و نیجریه که توان تولید سابق را از دست دادهبودند، از این توافق معاف شدند.
هراس اوپک از افزایش تولید جهانی
اگرچه توافق اوپک در ابتدا به افزایش قیمت جهانی نفت دامن زد، اما افزایش تولید نفت شیل ایالات متحده پس از انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری این کشور و نیز رونق دوباره صنعت نفت در لیبی و نیجریه عرضه این کالا در بازار جهانی را افزایش داد.
لیبی و نیجریه تولید نفت خود را از زمان توافق بر سر کاهش تولید بین اوپک و غیراوپکیها، حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دادهاند.
افزایش عرضه نفت به کاهش دوباره قیمت آن انجامیدهاست.
دیپلماتهای اوپک به رویترز گفته اند که لیبی برای حفظ تولید خود بالای یک میلیون بشکه در روز دچار مشکل است و بنابراین نیازی به تعیین سقف تولید برای این کشور نیست.
به گفته آنها، نیجریه نیز وعده داده که پس از تثبیت تولید نفت بر ۱.۸ میلیون بشکه در روز برای سه ماه، نسبت به کاهش آن اقدام میکند.
خالد الفلیح در نشست کمیته ناظر بر توافق کاهش نفت گفت که «باید قبول کنیم که قیمتها در بازار نفت به خاطر چندین عامل کلیدی رو به کاهش است.»
در کمیته ناظر بر توافق کاهش تولید نفت علاوه بر عربستان کشورهایی همچون روسیه، کویت، ونزوئلا، الجزایر و عمان نیز حضور دارند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.