افزایش قیمت نفت پس از اعلام کاهش صادرات نفت عربستان
عربستان به میزان قابل توجهی از صادرات نفت خود کم میکند.نیجریه داوطلبانه تعیین حداکثر سقف تولید را پذیرفت. عراق اما از توافق کاهش تولید نفت سر باز زد.
نشست اعضای اصلی تولیدکنندگان نفت خام اوپک و غیراوپک در روسیه برگزار شد. عربستان در این نشست وعده داد که صادرات نفت خود را کاهش میدهد. علاوه بر این میران پایبندی دیگر اعضای اوپک به توافق کاهش تولید بررسی خواهد شد. سپس قیمت نفت افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، قیمت نفت خام برنت برای تحویل در ماه سپتامبر سهشنبه، ۲۵ ژوئیه با ۱.۱ درصد افزایش به نزدیک ۴۹ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت آمریکا نیز با ۲۸ سنت افزایش در هر بشکه اکنون کمی بیش از ۴۶.۵ دلار است.
قیمت نفت پس از پایان نشست کمیته ناظر بر توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپکیها در سنپترزبورگ روسیه افزایش یافت.
۳۰ نوامبر گذشته برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ تاکنون اوپک به توافقی درباره کاهش تولید نفت دست یافت. به دنبال آن، قیمت نفت برنت ۸ درصد افزایش یافت و به بالای ۴۰ دلار برای هر بشکه رسید. پس از آن کشورهای غیراوپک نیز در دسامبر به این توافق پیوستند تا در نیمه نخست امسال حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز از مجموع تولید نفت بکاهند.
در نشست سنپترزبورگ مقرر شد که توافق کاهش تولید در صورت نیاز برای مدت زمانی طولانیتر تمدید شود؛ حتی برای ماههای پس از مارس ۲۰۱۸.
کاهش صادرات نفت عربستان، تثبیت تولید نیجریه
خالد الفلیح، وزیر نفت عربستان در اجلاس سن پترزبورگ وعده داد که کشورش صادرات نفت خام خود را به ۶.۶ میلیون بشکه در روز کاهش دهد. عربستان سال گذشته در این موقع نزدیک به ۷.۶ میلیون بشکه در روز نفت خام صادر میکرد.
او همچنین گفت که اوپک افزایش تولید نیجریه و لیبی، دو عضو معافشده از این توافق را تحت نظر دارد.
روسیه که از افزایش تولید نفت در دو کشور جنگزده نیجریه و لیبی نگران است از اوپک خواسته تا برای این کشورها هم سقف تولید تعیین کند.
این دو کشور عضو اوپک از توافق کاهش تولید معاف شدهب ودند. آنها تولید نفت خود را از زمان توافق بر سر کاهش تولید بین اوپک و غیراوپکیها، حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دادهاند.
نیجریه همزمان با این نشست به شکل داوطلبانه تعیین سقف تولید را پذیرفت. این کشور وعده داد که پس از تثبیت تولید نفت بر ۱.۸ میلیون بشکه در روز برای سه ماه، آن را افزایش ندهد یا نسبت به کاهش آن اقدام کند.
نیجریه در این اواخر نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید میکرد.
سرپیچی عراق از توافق اوپک
خالد الفلیح در اجلاس سن پترزبورگ همچنین وعده داد که اوپک فوراً «پیروی ضعیف» برخی از اعضای این سازمان از توافق کاهش تولید نفت را بررسی میکند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه نیز گفت که اگر پیروی از قرارداد کاهش تولید اوپک «۱۰۰ درصد» میبود، ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز از بازار جهانی حذف میشد.
اگرچه توافق اوپک در ابتدا به افزایش قیمت جهانی نفت دامن زد، اما اکنون افزایش عرضه آن در بازار خطر کاهش دوباره قیمت این محصول را افزایش داده.
مشخص نیست کدام اعضای اوپک به طور کامل از قرارداد کاهش تولید پیروی نمیکنند، اما عراق یکی از آنها معرفی شده است.
عراق در ابتدا میخواست به علت درگیری در نبرد با گروه «دولت اسلامی» (داعش) از توافق کاهش معاف شود، اما در آوریل سال جاری آن را رضایتبخش خواند و گفت که از توافق تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک پیروی میکند.
به گزارش رویترز، بانک بارکلیز بریتانیا در این زمینه گفته است: «به نظر ما نشستهای اینچنینی صرفاً برای حفظ آبرو هستند و هدفشان این است که توجه بازار را از تبعیت ضعیف عراق از توافق کاهش تولید، افزایش میزان تولید نفت سبک ایالات متحده آمریکا و نیز افزایش تولید نفت سنگین در نیجریه و لیبی منحرف کنند.»
اگرچه افزایش تولید نفت سبک آمریکا در دوران ریتست جمه.ری دونالد ترامپ دیگر تولیدکنندگان نفت را نگران کرده، اما کارشناسان از توقف افزایش شمار تأسیسات نفتی در آمریکای شمالی خبر میدهند.
در کمیته ناظر بر توافق کاهش تولید نفت علاوه بر عربستان کشورهایی همچون روسیه، کویت، ونزوئلا، الجزایر و عمان نیز حضور دارند.
نظرها
نظری وجود ندارد.