ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جنگل‌های بلوط زاگرس در آستانه نابودی قرار گرفته‌اند

یک فاجعه زیست محیطی دیگر ایران را تهدید می‌کند. ۴۰ درصد از آب ایران به جنگل‌های بلوط در منطقه زاگرس وابسته است. درختان زاگرس پیر و پیرتر می‌شوند.

جنگل‌های بلوط زاگرس پیر می‌شوند و از بین می‌روند. تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، آتش‌سوزی‌های عمدی و غیر عمدی، انواع آفت‌ها جنگل‌های زاگرس را در معرض نابودی قرار داده. درختان زادور نیستند و این موضوع باعث شده که جنگل‌های بلوط در کوهستان زاگرس به تدریج پیر شوند.

جنگل‌های بلوط زاگرس در آستانه نابودی قرار گرفته‌اند

رحیم ملک‌نیا، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نسبت به وقوع یک فاجعه زیست‌محیطی در جنگل‌های زاگرس هشدار داده. او گفته است:

«آفات و یا بیماری در میان درختان بلوط به تنهایی نمی‌تواند علت وقوع چنین فاجعه زیستی باشد و قطعاً عواملی نظیر تخریب جنگل، خشکسالی‌های پی در پی، گرد و غبارهای اخیر و نوع خاک در زوال و خشکیدگی بلوط‌ ‌های منطقه زاگرس نقش مؤثری داشته‌اند.»

جنگل‌های زاگرس با وسعت بیش از پنج میلیون هکتار یکی از مهمترین رویشگاه‌های ایران است. بلوط گونه غالب درختان جنگل‌های زاگرس را تشکیل می‌دهد. تامین ۴۰ درصد از آب ایران به جنگل‌های بلوط زاگرس وابسته است. تنوع زیستی جانوری و گیاهی بالا، اهمیت در تعدیل آب و هوا و اثرات اقلیمی، حفظ منابع خاک و جلوگیری از فرسایش از دیگر کارکردهای این جنگل‌هاست.

۱۰ الی ۳۰ درصد از معیشت خانوارهای روستایی در زاگرس به جنگل‌های بلوط وابسته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.