عفو بینالملل: بمبگذاری کابل جنایت جنگی است
پژوهشگر عفو بینالملل: «حمله طالبان در کابل عمداً غیرنظامیان را هدف گرفت. کشورهای اروپایی باید دست از این ادعای سنگدلانه بردارند که افغانستان برای بازگرداندن پناهجویان امن است»
سازمان عفو بینالملل بمبگذاری انتحاری در محله هزارهها کابل را مصداق «جنایت جنگی» خواند و از کشورهای اروپایی خواست که از «ادعای سنگدلانه» خود مبنی بر امنبودن افغانستان دست بکشند.
حوریا مصدق، پژوهشگر بخش افغانستان عفو بینالملل دوشنبه، ۲۴ ژوئیه در واکنش به حمله انتحاری در کابل گفت که «این حمله دهشتناک عمداً غیرنظامیان را هدف گرفت و تحت قوانین بینالمللی جنایت جنگی محسوب میشود. دیروز مردم کابل در حال سوگواری برای سالگرد یکی از خونینترین حملات در تاریخ این شهر بودند. اما امروز آنها باید برای کشتهشدگان بیشتری سوگواری کنند.»
دوشنبه صبح در یک حمله انتحاری در کابل در حوالی خانه محمد محقق، رهبر هزارهها، دستکم ۲۴ نفر کشته و ۴۲ نفر مجروح شدند.خبرگزاری رویترز تعداد کشتهشدگان را ۳۵ نفر اعلام کرد.
طالبان افغانستان مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت. رهبر هزارهها در این حمله آسیبی ندید.
یک سال پیش نیز بر اثر چند انفجار انتحاری در راهپیمایی هزارهها در کابل ۶۱ تن کشته و ۲۰۰ تن مجروح شدند. گروه «دولت اسلامی» (داعش) مسئولیت آن انفجار را پذیرفت.
بالاترین شمار قربانیان غیرنظامی در ششماه نخست امسال
پژوهشگر بخش افغانستان عفو بینالملل همچنین نوشت که شمار قربانیان غیرنظامی در نیمه نخست امسال بالاترین میزان ثبتشده از سوی سازمان ملل است.
بنابر آمار سازمان ملل، ۱۶۶۲ غیرنظامی بین یکم ژانویه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۷ بر اثر درگیریها در افغانستان جانشان را از دست دادهاند. به گفته حوریا مصدق، زنان و کودکان بیشترین آسیب را در این حملات دیدهاند.
طالبان افغانستان حملات خود را افزایش داده و در ماههای اخیر چند منطقه را به کنترل خود درآورده است. تا اکنون چندین بار تلاش دولت افغانستان برای پیشبرد مذاکرات صلح با طالبان به شکست انجامیده.
بیش از یکسوم کشور در اختیار نیروهای دولتی نیست و در بسیاری از ولایتها نبرد جریان دارد.
«افغانستان امن نیست»
مصدق همچنین کشورهای اتحادیه اروپا را خطاب قرار داد و گفت که این کشورها «باید دست از این ادعای سنگدلانه بردارند که افغانستان برای بازگرداندن پناهجویان امن است.»
آلمان، یکی از مقاصد اصلی پناهجویان افغان گفته بود که ۱۲ هزار پناهجوی افغان را اخراج میکند.
آلمان افغانستان را کشوری امن میشناسد در حالیکه مدافعان حقوق پناهجویان و فعالان حقوق بشر معتقدند افغانستان همچنان ناامن است و بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان برخلاف موازین حقوق بشری است.
بین دولت آلمان و افغانستان از پاییز سال گذشته توافقنامهای امضا شده که مجوز بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان را میدهد. از زمستان سال گذشته تا کنون در چندین نوبت پناهجویان افغان به کشورشان بازگردانده شدهاند.
این روند پس از انفجار مهیبی در حوالی سفارت آلمان در کابل که بیش از ۸۰ کشته بر جای گذاشت، موقتاً متوقف شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.