عربستان سعودی و متحدانش ۱۸ فرد و سازمان مورد حمایت قطر را به تروریسم متهم کردند
سازمانها و افرادی که به حمایت از تروریسم متهم شدهاند اغلب در لیبی و یمن مستقرند. دو شبکه تلویزیونی لیبی هم که از حمایت الجزیره برخوردار است فهرست شده.
عربستان سعودی و متحدانش فهرست دیگری از افراد و سازمانهایی منتشر کردند که مورد حمایت قطرند. عربستان این افراد و سازمانها را به حمایت از تروریسم متهم کرده است.
در فهرستی که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی منتشر کرده نام ۳ سازمان در یمن و ۶ سازمان دیگر در لیبی به چشم میخورد. عربستان سعودی و متحدانش این سازمانها را متهم کردهاند که با شبکه القاعده در ارتباطاند.
علاوه بر این عربستان سعودی و متحدانش ۳ شهروند قطری، ۳ شهروند یمنی و دو شهروند لیبایی و یک شهروند کویتی را متهم کردهاند که از جبهه النصره در سوریه حمایت مالی میکنند.
در بیانیه دولت سعودی که در خبرگزاری رسمی عربستان (واس) منتشر شده آمده است:
«این اشخاص و نهادها به طور مستقیم یا با واسطههایی با مقامات قطری در ارتباط قرار دارند.»
عربستان سعودی و متحدانش از آغاز ژوئن سال جاری تاکنون قطر را تحت محاصره قرار دادهاند. آنها قطر را متهم به گسترش تروریسم کردهاند و فهرستی از درخواستهایشان از جمله کاهش سطح روابط دیپلماتیک با ایران را در اختیار قطر قرار دادهاند.
مقامات قطری هنوز به فهرستی که عربستان سعودی و متحدانش منتشر کردهاند واکنشی نشان ندادهاند. قطر اما از آغاز این بحران بارها اتهام حمایت از تروریسم در خاورمیانه را «بیپایه و اساس» خوانده است.
میانجیگری کشورهای کویت، ترکیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان و آمریکا در بحران قطر تاکنون بیثمر بوده است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز گذشته سفر دو روزهاش به قطر را پایان داد، بدون آنکه بتواند راهکاری برای تنشزدایی در رابطه بحرانی عربستان سعودی و متحدانش با قطر بیابد. یکی از درخواستهای عربستان سعودی و متحدانش این است که پایگاه نظامی طارق بن زیاد ارتش ترکیه در دوحه تعطیل شود.
در فهرستی که عربستان سعودی و متحدانش منتشر کردهاند، دو شبکه تلویزیونی که با شبکه الجزیره همکاری میکنند نیز مشاهده میشوند. این دو شبکه تلویزیونی در لیبی مستقرند.
در بیانیه عربستان سعودی گفته شده که شبکههای تلویزیونی «نبأ» و «التناصح» منابع مالی مورد نیازشان را از قطر تأمین میکنند و «نقش مؤثری در ایجاد اغتشاش و ویرانی لیبی ایفا کردهاند.»
۹ ژوئن گذشته، چهار کشور عربی، ۵۹ نفر و ۱۲ نهاد، ازجمله «سازمان خیریه قطر» را تحریم کرده بودند.
در سفر رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به قطر، دوحه و واشنگتن یک قرارداد مشترک امنیتی برای مبارزه با تروریسم در خاورمیانه را به امضاء رساندند. آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه خواهان یکپارچگی شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس هستند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.