ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ قصد دارد لایحه تحریم روسیه، ایران و کره شمالی را امضاء کند

ترامپ که پیش از این گفته بود لایحه تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه، ایران و کرده شمالی را ممکن است وتو کند، اکنون می‌گوید این لایحه را با امضای خود تبدیل به قانون خواهد کرد.

دونالد ترامپ قصد دارد لایحه‌ای را که این هفته در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید و تحریم‌های بیشتری را علیه روسیه، ایران و کره شمالی مقرر می‌کند، امضاء کند.

عکس از آرشیو

کاخ سفید شامگاه جمعه ۲۸ ژوئیه/ ۶ مرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا گفته است که لایحه تازه تصویب‌شده در سنا و مجلس نمایندگان را امضاء خواهد کرد و به موجب آن تحریم‌های بیشتری علیه روسیه، ایران و کره شمالی تصویب می‌شود.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: «رئیس‌جمهوری دونالد جی ترامپ، پیش‌نویس لایحه را خوانده و درباره جزئیات مهمی مذاکره کرده است. اکنون او نسخه نهایی را بررسی کرده و بر اساس پاسخ به مذاکرات، این لایحه را تصویب کرده و قصد دارد آن را امضا کند.»

مشخص نیست که متن لایحه در مذاکرات ترامپ و دو مجلس سنا و نمایندگان چه تغییراتی کرده است.

چرا ترامپ لایحه را وتو نکرد؟

ترامپ گزینه وتوی لایحه «طرح جامع تحریم روسیه، ایران و کره شمالی» را همچنان داشت و هفته گذشته سخنگوی دولت گفت که ممکن است از این حق استفاده کند. اما با توجه به اینکه این لایحه روز پنجشنبه ۲۷ ژوئیه با بیش از دو سوم آرا  هم در مجلس سنا و دو روز قبل  هم در مجلس نمایندگان، تصویب شده بود، دو مجلس قدرت لغو وتوی رئیس‌جمهوری را در رای‌گیری مجدد داشتند.

لایحه روسیه را به خاطر جنگ سایبری و مداخله در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، جنگ اوکراین و سوریه و با اشاره به فساد، نقض حقوق بشر و فروش اسلحه تحریم می‌کند. این لایحه همچنین تحریم‌های مشابهی را علیه کره شمالی و ایران مطرح کرده است: در مورد کره شمالی برای برنامه موشکی و برنامه هسته‌ای این کشور و نقض حقوق بشر؛ در مورد ایران برای برنامه موشک‌های بالستیک، فعالیت‌های نظامی سپاه پاسداران و حمایت از تروریسم در منطقه.

در سیاست داخلی آمریکا این لایحه بیشتر به خاطر تحریم روسیه مطرح شده است. لایحه ۱۸۴صفحه‌ای، نزدیکان پوتین و کسانی که به واسطه این نزدیکی رانت اقتصادی دارند را هدف قرار داده است - از جمله بخش صادرات اسلحه، تجهیزات نظامی و انرژی.

اگر ترامپ لایحه‌ای که چنین حمایت عمومی را در کنگره آمریکا دارد وتو می‌کرد، موضوع روابط او و کابینه‌اش با روسیه بار دیگر سوژه رسانه‌ای می‌شد و در نهایت هم امکان این را نداشت که لایحه را عملا لغو کند.

سدی در برابر روابط بهتر روسیه و آمریکا

لایحه مقرر کرده که رئیس‌جمهوری آمریکا نمی‌تواند به صورت یک طرفه تحریم‌های مقرر شده را لغو کند. بر اساس این لایحه ترامپ باید هرنوع تغییر پیشنهادی در مورد تحریم‌ها را ابتدا به کنگره پیشنهاد کند و کنگره به بازنگری قانون، رای بدهد.

این ماده توانایی ترامپ را برای بهتر کردن روابط با ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، کاهش می‌دهد.

تحریم‌های علیه روسیه، نمایندگان مردم در کنگره را متحد کرده است. نمایندگان از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات باهم بر سر لایحه «طرح جامع تحریم روسیه، ایران و کره شمالی» توافق دارند. شواهد قوی در مورد دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ مهم ترین اتحاد بین دو حزب بر سر این لایحه است.

مسکو پیش از بیانیه کاخ سفید مبنی بر امضای ترامپ، با کاهش تعداد دیپلمات‌های ایالات متحده در روسیه و مسدود کردن یک ویلای تفریحی متعلق به وزارت خارجه آمریکا، واکنش نشان داد - مشابه واکنش باراک اوباما در ماه دسامبر ۲۰۱۶ وقتی او دستور داد که دو مکان تفریحی دیپلمات‌های روس را در آمریکا برای مداخله روسیه در انتخابات نوامبر ۲۰۱۶، تعطیل کنند.

روسیه هنوز به امضای دونالد ترامپ واکنش نشان نداده است اما سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بنا به بیانیه‌ای که وزارت خانه‌اش منتشر کرده، روز جمعه با همتای آمریکایی‌اش رکس تیلرسون گفت‌وگو کرده و گفته است که «مسکو اکنون گزینه‌ای جز پاسخ دادن ندارد.»

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه به رسانه «راشیا تودی» گفته است که روسیه به «روس‌هراس‌های کاپیتال هیل [ساختمان کنگره]» واکنش نشان خواهد داد.

فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا از تحریم‌های اقتصادی جدید علیه روسیه انتقاد کرده‌اند و می‌گویند که این تحریم‌ها ممکن است بر اقتصاد مرتبط به صنعت انرژی در اروپا تاثیر منفی بگذارد - از جمله شغل‌های مرتبط به خط لوله گاز روسیه به آلمان.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، در واکنش به تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه گفته است که «"آمریکا اول" نمی‌تواند این مفهوم را داشته باشد که منافع اروپا آخر است.»

با همه فشارهای کنگره آمریکا، روابط سیاسی دو دولت روسیه و آمریکا هنوز برقرار است. در مکالمه روز جمعه‌شان، لاروف و تیلرسون توافق کرده‌اند که در مورد طیف وسیعی از مسائل دوجانبه گفت‌وگو‌ها را  همچنان حفظ کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.