فرانسه، بریتانیا و آلمان در کنار آمریکا: ایران برنامه موشکی را متوقف کند
چهار کشور غربی گروه ۱+۵ تلاش ایران برای توسعه موشکهای بالستیک را اقدامی «بیثباتکننده» برای خاورمیانه دانستند و پرتاب ماهوارهبر سیمرغ را نیز نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت.
چهار کشور غربی در گروه «پنج بهعلاوه یک» از ایران خواستند تا برنامه موشکی بالستیک خود را متوقف کند.
فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایالات متحده در بیانیهای مشترک، شنبه، ۲۹ ژوئیه در واکنش به پرتاب موشک ماهوارهبر «سیمرغ» نوشتند که «ما این اقدام را محکوم میکنیم.»
تهران پنجشنبه از پرتاب موشک سیمرغ به مناسب افتتاح پایگاه فضایی «امام خمینی» خبر داد. ماهوارهبر سیمرغ میتواند ماهوارههایی تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد.
به گفته چهار کشور غربی، پرتاب این موشک نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بودهاست. ایران پرتاب موشک ماهوارهبر غیرنظامی را نقض این قطعنامه نمیداند.
قطعنامه ۲۲۳۱ پس از دستیابی ایران و کشورهای پنج بهعلاوه یک به توافق هستهای و امضای «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) صادر شد. علاوه بر چهار کشور غربی ذکرشده، روسیه و چین نیز بخشی از این توافق هستند.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، ایران از دستیابی به فنآوری ساخت موشکهایی که قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند، منع شده. تهران تأکید کرده که هیچ قصدی برای ساخت موشک دارای کلاهک هستهای ندارد.
چهار کشور غربی گروه پنج بهعلاوه یک تلاش ایران برای توسعه موشکهای بالستیک را اقدامی «بیثباتکننده» برای خاورمیانه دانستند و از این کشور خواستند تا فعالیتهایش در این زمینه را متوقف کند.
تهران گفته که برنامه موشکیاش تنها جنبه دفاعی دارد و از آن دست نمیکشد.
این چهارکشور در مارس گذشته نیز در نامهای به بان کی مون، دبیر کل پیشین سازمان ملل گفته بودند آزمایشهای موشکی ایران ناقض برجام است.
پرتاب موشک ماهوارهبر سیمرغ پس از تصویب تحریمهای قانون «مبارزه با اقدامات بیثباتکننده ایران» در کنگره صورت گرفت.
پیش از صدور بیانیه چهار کشور غربی نیز وزارت خزانهداری آمریکا شش شرکت ایرانی وابسته به گروه صنعتی «شهید همت» را به فهرست تحریمهای خود علیه تهران افزود.
نظرها
نظری وجود ندارد.