ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه اظهارنظرها درباره توزیع مواد مخدر دولتی: وزارت بهداشت موافق است

قائم مقام وزیر بهداشت گفته است طرح‌ توزیع مواد مخدر دولتی در جهت کاهش آسیب، کاهش مواجهه با قاچاقچی، کاهش رفتارهایی مانند رفتارهای جنسی پرخطر، دزدی، خشونت و ... است.

قائم مقام وزیر بهداشت گفته است رویکرد طرح‌ توزیع مواد مخدر دولتی در جهت کاهش آسیب است. این اظهارنظر ایرج حریرچی را می‌توان به عنوان موافقت ضمنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با طرح توزیع مواد مخدر دولتی تلقی کرد.

مصرف مواد مخدر در ایران در میان زنان گسترش چشمگیری یافته است

دهم مرداد ماه اما علی مویدی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به بحث‌های اخیر درباره کنترل استفاده از مواد مخدر از طریق توزیع دولتی آن گفته بود: «قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و شرایط ژئوپولتیک کشور اجازه توزیع مواد مخدر دولتی را نمی‌دهد و این موضوع در مجلس شورای اسلامی رد شده است.»

این در حالی است که موضوع توزیع مواد مخدر دولتی اولین بار از سوی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مطرح شد. حسن نوروزی ضمن اعلام این موضوع در تاریخ ۳۰ تیر، از تصویب نهایی پیشنهاد توزیع مواد مخدر دولتی در کمیسیون حقوق و قضایی خبر داد و گفت همه مراجع مراجع تصمیم‌گیری با توزیع مواد مخدر دولتی موافق هستند: سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: مراجع تصمیم‌گیری موافق توزیع مواد مخدر دولتی‌اند

طرح موضوع توزیع مواد مخدر دولتی از سوی نوروزی اما با واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی همراه شد. این واکنش‌ها از «تریاک را خدا آزاد کرد» (وام گرفته شده از جمله مشهور روح الله خمینی درباره آزادی خرمشهر: خرمشهر را خدا آزاد کرد) بود تا تصویرسازی از مقام‌های دولتی و حکومتی که از این خبر به وجد آمده بودند:

روز جمعه ۱۳ مرداد ماه اما ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است رویکرد طرح توزیع مواد مخدر دولتی در جهت کاهش آسیب‌ مواد مخدر و برای کاهش مواجهه با قاچاقچی، کاهش رفتارهای پرخطر مانند رفتارهای جنسی پرخطر، دزدی، خشونت و...، و همچنین «بازگشت افراد معتاد به اجتماع» است.

حریرچی با اشاره به حاشیه‌ها و اظهارنظرهای موافق و مخالف گفته است: «طبق سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر و موازین علمی روز دنیا، یک قسمت از تلاش‌های وزارت بهداشت و سایر ارکان نظام در جهت عدم مصرف مواد مخدر، پرهیز از مصرف و ترک آن است.»

این مقام عالی وزارت بهداشت در عین حال گفته است ثابت شده این روش‌ها و اهداف نمی‌توانند در تمام موارد موفقیت‌آمیز باشند: «بنابراین برای رسیدن به هدف باید به استفاده از رویکرد کاهش آسیب روی آورد. البته این رویکردها در تمام دنیا و از جمله کشور ما وجود دارد.»

رویکرد کاهش آسیب نسبت به مواد مخدر در ایران سابقه‌ای طولانی (چند دهه‌ای) دارد. به گفته ایرج حریرچی در این رویکرد شکل عمل به این صورت است که افراد معتاد تحت نظر پزشک، از مصرف مواد مخدر با آسیب‌رسانی شدید مانند هروئین یا مواد مخدر تزریقی، به سمت مصرف مواد مخدر دارویی خوراکی می‌روند.

استفاده از مواد مخدر دارویی و خوراکی می‌تواند رفتارهای پرخطر افراد را کاهش دهد و زمینه را برای ترک‌ مصرف مواد مخدر فراهم کند.

قائم مقام وزیر بهداشت گفته است طرحی که اخیرا در این باره مطرح شده نیز در همین راستاست. حریرچی در عین حال گفته است که اصل طرح را ندیده است: «البته ما اصل طرح را ندیده‌ایم اما با توجه به چکش‌کاری‌های علمی و نظرات کارشناسی که از سوی مجلس و دولت روی آن اعمال می‌شود، قاعدتا این طرح هم به سمت رویکردهای کاهش آسیب مواد مخدر می‌رود.»

به گفته حریرچی این تصور که گفته می‌شود عده‌ای می‌خواهند مصرف مواد مخدر را در جامعه ترویج دهند غلط است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.