کره شمالی گفتوگوی «ریاکارانه» با کره جنوبی را رد کرد
وزرای خارجه دو کره در حاشیه نشست آسهآن دیدار کوتاهی داشتند که در آن وزیر خارجه کره جنوبی مذاکرات نظامی را پیشنهاد کرده اما همتای او آن را رد کرده است.
در رویدادی که این روزها بهندرت پیش میآید، وزرای خارجه کره جنوبی و کره شمالی در حاشیه یک کنفرانس منطقهای با هم دیداری داشتند که در این دیدار کره جنوبی خواهان مذاکرات نظامی شده اما کره شمالی آن را رد کرده است.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی بهنقل از یک نماینده وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که در حاشیه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) در مانیل، پایتخت فیلیپین، کانگ کیونگ وا، وزیر خارجه کره جنوبی با ری هونگ یو، وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرده است.
در این دیدار کوتاه خانم کانگ به وزیر خارجه کره شمالی پیشنهاد گفتوگوی نظامی دو کشور را مطرح کرده اما ری هونگ یو آن را رد کرده است.
بنا به این گزارش، وزیر خارجه کره شمالی این پیشنهاد را بهدلیل همکاری کره جنوبی با آمریکا و تشدید تحریمهای سازمان ملل علیه کره شمالی «ریاکارانه» خوانده است.
وانگ یی، وزیر خارجه چین نیز در اینباره گفته است که کره شمالی با این واکنش چنین پیشنهادی را بهکلی رد نکرده است و این امید وجود دارد که روابط دو کره بهبود یابد.
این نخستین بار پس از روی کار آمدن مون جه ـ این، رئیس جمهوری جدید کره جنوبی در ماه مه سال جاری است که نمایندگان دو کره در سطح دو دولت با هم دیدار میکنند.
این دیدار یک روز پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت تحریمهای خود علیه کره شمالی را تشدید کرد. بدین ترتیب کره شمالی از صادرات زغالسنگ، آهن، سنگ آهن، سرب، سنگ سرب و غذای دریایی منع شد و دیگر کشورها نیز موظف شدند که کارگران کره شمالی را بیش از میزان فعلی استخدام نکنند و پروژههای مشترک جدید و یا سرمایهگذاری جدید در پروژههای مشترک موجود با کره شمالی را پیش نبرند.
«کره شمالی، تهدیدی مستقیم، جدی و رو به رشد»
از سوی دیگر رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در مانیل گفت رأی شورای امنیت نشان میدهد که قدرتهای جهانی بر آنند که شبهجزیره کره از سلاحهای هستهای پاک شود.
تبلرسون در حاشیه نشست آسهآن افزود پیونگیانگ اگر میخواهد با آمریکا درباره پایان دادن به بحران گفتوگو کند باید به برنامه موشکی خود پایان دهد.
در همین حال کاخ سفید پس از گفتوگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و مون جه ـ این، رئیس جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که رهبران دو کشور، کره شمالی را «تهدیدی مستقیم، جدی و رو به رشد» میدانند. واشنگتن افزوده است که این موضوع برای ژاپن و دیگر کشورها نیز چنین است.
با این حال بهگفته دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی، مون جه ـ این در گفتوگوی تلفنی گفته است که باید «راه حلی مسالمتآمیز و دیپلماتیک» برای این بحران یافت و کره جنوبی نمیتواند اجازه دهد که «جنگ دیگری به راه افتد». اشاره او به جنگ کره در سال ۱۹۵۳ است.
چین خواهان بازگشت به مذاکرات شش کشور شد
ترامپ از تصمیم شورای امنیت سازمان ملل استقبال کرد و در صفحه توئیتر خود نوشت از تحریمهای جدید کره شمالی بسیار راضی است.
در تنش هستهای با کره شمالی، چین بهعنوان مهمترین متحد پیونگیانگ فشار خود را بر کره شمالی بیشتر کرد و به قطعنامه شورای امنیت علیه آن رأی مثبت داد. چین روز یکشنبه ۶ اوت / ۱۵ مرداد بهطور غیرمستقیم از این کشور خواست تا به آزمایشهای هستهای و موشکی خود پایان دهد.
وانگ یی، وزیر خارجه چین همچنین پیشنهاد مذاکره مستقیم شش کشور، شامل آمریکا، روسیه، ژاپن، چین و دو کره شد که از سالها پیش برگزار نشده است.
کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به این سو به دلیل برنامه تسلیحات اتمی و نیز موشکهای بالستیک خود تحت تحریمهای شورای امنیت قرار دارد.
این کشور در ماههای اخیر نیز با دستزدن به چندین آزمایش موشک بالستیک ایالات متحده را نگران کرده است. پیونگیانگ پس از آزمایش آخرین نمونه از موشک قارهپیمایش اعلام کرد که اکنون سرتاسر آمریکا را تحت تیررس خود دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.