ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۷۰ درصد چشمه‌های لرستان خشک شده‌اند

لرستان با بحران ‌خشکسالی روبه‌روست. هم باران در این استان کم باریده، هم سفره‌های آب زیرزمینی کاهش یافته و هم آب چشمه‌ها و رودخانه‌ها خشک شده است.

لرستان پس از حوضه آبریز دریای خزر دومین حوضه پرباران ایران است اما با بحران ‌خشکسالی روبه‌روست. هم باران در این استان کم باریده، هم سفره‌های آب زیرزمینی کاهش یافته و هم آب چشمه‌ها و رودخانه‌ها خشک شده است.

نادر مختاری، معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای استان لرستان به خبرگزاری تسنیم گفته است بارندگی در این استان از مهرماه سال آبی ۹۵-۹۶ تا پایان خردادماه نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته حدود ۲۸ درصد کاهش داشته است.

در مجموع شش هزار و ۸۱۷ حلقه چاه با حجم تخلیه ۷۲۱. ۳۱۸ میلیون مترمکعب در استان لرستان وجود دارد که از منابع آب زیرزمینی استان برداشت می‌شود.

رودخانه کشکان در خردادماه سال آبی ۹۵- ۹۶ در ایستگاه پل‌دختر نسبت به خردادماه سال گذشته ۷۱ درصد و رودخانه تیره‌رود در همین بازه زمانی ۲۱ درصد کاهش داشته‌اند.

علیرضا کاکاوند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان گفته که بیش از ۷۰ درصد چشمه‌های استان خشک‌شده، حدود ۵۰ روستای استان لرستان با مشکل کمبود آب شرب مواجه است و محصولات آب‌دوست نه تنها کم نشده بلکه کشت مزارعی مانند برنج در استان گسترش نیز پیدا کرده است.

در استان لرستان حدود ۲۸ درصد هدر رفتِ آب ‌وجود دارد که بیشترین علت تلفات آب در روستاها، انشعابات غیرمجاز و فرسودگی شبکه است. در این میان بیش از ۹۲ درصد آب را جهاد کشاورزی مصرف می‌کند و عمده روش کشاورزی نیز غرقابی ۱۰۰ سال پیش است.

به‌گفته کاکاوند، کمبود آب سبب کاهش جمعیت در روستاهای لرستان شده و بر اساس سرشماری سال ۹۵ جمعیت روستایی این استان ۴۰ هزار نفر کاهش ‌یافته است.

مقامات ایران بارها درباره احتمال بروز جنگ آب در کشور هشدار داده‌اند.

کم‌آبی و خشکسالی در ایران و سوء مدیریت در بخش آب، اعتراض‌ها و همچنین نزاع‌های فراوانی در استان‌های مختلف ایران پدید آورده است.

ایران بیش از یک دهه و نیم است که با خشکسالی مستمر مواجه است. افزون بر این خشکسالی، برداشت‌های بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی و توسعه فزاینده کشاورزی سبب کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و بحران آب شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.