مخالفت پارلمان ونزوئلا با احکام مجلس مؤسسان
بحران ونزوئلا عمیقتر میشود. پارلمان که در دست اپوزیسیون است مجلس مؤسسان را غیرقانونی دانست و تصمیمات آن را رد کرد. احتمال میرود آمریکا تحریمهای جدیدی را اعمال کند.
در ونزوئلا، پارلمان که اکثریت آن در دست اپوزیسیون است از تصویب احکام مجلس مؤسسان جلوگیری کرد و این مجلس تازهتأسیس را غیرقانونی خواند. منابع آگاه واشنگتن نیز از تحریمهای تازه علیه اطرافیان مادورو خبر دادهاند.
نشست نمایندگان پارلمان ونزوئلا دوشنبه ۷ اوت / ۱۶ مرداد بهوقت محلی برگزار و در آن تصمیمات مجلس مؤسسان رد شد.
نمایندگان پارلمان به اتفاق آرا با تصمیم مجلس مؤسسان مبنی بر عزل لوئیزا اورتگا، دادستان کل، مخالفت کرد.
لوئیزا اورتگا مخالف نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا است. از ماه آوریل که اعتراضات به عملکرد مادورو گسترش یافت، این اورتگا بود که از درون حکومت او را محکوم و به نقض حقوق بشر متهم میکرد. مجلس مؤسسان در نخستین اقدام خود پس از تأسیس، یک سیاستمدار طرفدار مادورو را جایگزین اورتگا کرد.
افزون بر این، نمایندگان پارلمان ونزوئلا آنچه را مجلس مؤسسان «کمیته حقیقتیاب» نامیده تا مسائل موجود را روشن سازد، رد کردند. اپوزیسیون تشکیل این کمیته را ابزاری برای رهبری سیاسی میداند تا به این وسیله دگراندیشان را در مورد تعقیب قرار دهد.
مادورو گفته بود که این کمیته باید مسئولیت رهبران اپوزیسیون در ایجاد بحران در کشور را روشن سازد.
یکشنبه ۳۰ ژوئیه / ۸ مرداد در ونزوئلا انتخابات مجلس مؤسسان برگزار شد که متضمن اختیارات بیشتر برای نیکولاس مادروست. دولت بر خلاف اپوزیسیون این انتخابات را موفقیتآمیز خواند اما این بیم وجود دارد که مجلس مؤسسان جایگزین پارلمان شود و سوسیالیستها به تنها قدرت حاکم بدل گردند.
اپوزیسیون ونزوئلا انتخابات مجلس مؤسسان را تحریم کرده و کاندیدایی برای شرکت در این انتخابات معرفی نکرده بود.
مجلس مؤسسان از روز جمعه گذشته ۴ اوت / ۱۳ مرداد جلسات خود را آغاز کرده و قرار است قانون اساسی جدید را تدوین کند. در مقابل آن پارلمان ونزوئلا قرار دارد که از آغاز سال ۲۰۱۶ نیروهای اپوزیسیون در انتخابات پارلمانی اکثریت آن را بهدست آوردند.
شامگاه روز گذشته، دوشنبه ۷ اوت / ۱۶ مرداد، حدود دو هزار نفر از طرفداران دولت به خیابانها آمدند و در حمایت از مجلس مؤسسان جدید تظاهرات کردند. آنها در مقابل ساختمان کنگره گرد آمدند و خواهان پایان بخشیدن به اعتراضات اپوزیسیون شدند. این اعتراضات از چهار ماه پیش آغاز شده و بهطور مداوم ادامه داشته است. در این اعتراضات تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
بازداشت عوامل حمله مسلحانه به یک پادگان
فردی گوارا، از سیاستمداران اپوزیسیون نسبت به حمله مسلحانه به یک پادگان نظامی اظهار نگرانی کرد و گفت: «این موضوعی بود که همه را نگران کرد.» با این حال دولت ونزوئلا مخالفان را عامل این حمله میداند.
سحرگاه یکشنبه، ۶ اوت / ۱۵ مرداد مهاجمان در والنسیا به نظامیان یک پادگان حمله کردند. این اقدام توسط ۲۰ نفر انجام شد و دو تن از این افراد کشته، یک نفر زخمی و ۸ نفر نیز بازداشت شدند.
ارتش ونزوئلا اعلام کرده که روز دوشنبه یک افسر سابق و یک سرجوخه ارتش را به اتهام حمله به پادگان نظامی والنسیا دستگیر کرده است.
نیکولاس مادورو کشورهای خارجی را مسئول این حمله مسلحانه میداند. ولادیمیر پاردینو لوپز، وزیر دفاع ونزوئلا میگوید مهاجمان نیروهای راست افراطی بودند که با دولتهای خارجی ارتباط داشتند.
حمله سایبری به وبسایتهای دولتی
در همین حال گزارشهایی از یک حمله سایبری گسترده به دهها وبسایت دولتی ونزوئلا منتشر شد.
مهاجمان سایبری که خود را «نگهبانهای مضاعف» نامیدهاند پشتیبانی خود را از حملهکنندگان به پادگان نظامی والنسیا اعلام کردهاند.
آنها پورتالهای دولتی، دادگاه عالی و مجلس ونزوئلا به همراه چند وبسایت دیگر دولتی و وبسایتهای شرکتها را هدف حمله سایبری خود قرار دادند.
مهاجمان سایبری گفتهاند: «شما خیابانها را میبندید، ما شبکههای اینترنتی و وبسایتها را.»
«تحریمهای بیشتر در راه است»
از سوی دیگر رویترز بهنقل از منابع آگاه در دولت آمریکا نوشته است که واشنگتن در نظر دارد تحریمهای جدیدی را علیه گروهی از مسئولان نزدیک به نیکولاس مادورو اعمال کند.
بنا به این گزارش، این تحریمها در پاسخ به ایجاد مجلس مؤسسان بهاجرا گذاشته خواهند شد.
تحریمهای جدید شامل توقیف داراییهای افراد و ممنوعیت سفر آنها به آمریکا میشود و شهروندان آمریکایی را از تجارت با آنها ممنوع میکنند.
بهگفته منابع آگاه فهرست افراد مورد نظری که هدف تحریمها قرار خواهند گرفت هنوز قطعی نشده است، اما تعداد زیادی از نامها را شامل میشود.
این تحریمها ظاهراً در این هفته اعلام خواهند شد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نظرها
نظری وجود ندارد.