اعلام بیطرفی چین در جنگ احتمالی بین کره شمالی و آمریکا
روزنامه رسمی چین اعلام کرده که پکن در حمله موشکی کره به گوام بیطرف میماند اما اگر آمریکا و کره جنوبی بخواهند حکومت پیونگیانگ را سرنگون کنند، در برابرشان میایستد.
گلوبال تایمز، روزنامه دولتی چین که بیانگر نظر رسمی رهبری چین در موضوعات سیاسیست، جمعه، ۱۱ اوت نوشته است که چنانچه کره شمالی به پایگاه نظامی آمریکا در جزیره گوام حمله موشکی کند، چین در این درگیری بیطرف میماند: هشداری به رهبر کره شمالی.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در واکنش تهدید کره شمالی به حمله موشکی به گوام گفت که شاید اصطلاح «خشم و آتش» به قدر کافی «محکم و مقتدرانه» نبوده. به گفته رئیس جمهور آمریکا، کره شمالی میبایست «سراپا مضطرب» شود اگر به آمریکا و منافعش خدشهای وارد کند. ترامپ همچنین خاطرنشان کرده که ارتش آمریکا پشت او ایستاده است.
چین به عنوان مهمترین متحد و شریک کره شمالی، طرفین درگیری را به آرامش دعوت کرده است. پکن از آزمایشهای مکرر کره شمالی و تهدیدات پیونگیانگ نسبت به کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا خشنود نیست. گلوبال تایمز، رسانه رسمی جمهوری خلق چین در سرمقاله جمعه ۱۱ اوت خود نوشته است:
«اگر کره شمالی پیشدستی کند و پایگاه آمریکا در گوام را مورد حمله موشکی قرار دهد و آمریکا در پی تلافیجویی برآید، چین در این درگیری اعلام بیطرفی میکند. اما اگر ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی قصد داشته باشند حکومت پیونگیانگ را ساقط کنند و ساختار سیاسی شبهجزیره کره را تغییر دهند، آنگاه چین وارد عمل میشود و مانع از تحقق این برنامه میگردد.»
خبرگزاری رسمی کره شمالی گزارش داده که تا اواسط هفته آینده ارتش کره شمالی طرح حمله موشکی به گوام را آماده میکند. ترامپ در نیوجرزی - محل استراحتش - در جمع خبرنگاران گفته است:«بگذارید ببینیم با گوام چه میکند. آنگاه خواهد دید که چه بر سر کره شمالی میآید.»
ایالات متحده آمریکا ۲۸ هزار و ۵۰۰ سرباز در کره جنوبی مستقر کرده. در ژاپن هم ۵۴ هزار نیروی ارتش آمریکا مستقر شدهاند. مقامات دفاعی کره جنوبی اعلام کردهاند که بمب افکنهای آمریکایی اوایل این هفته در آسمان کره جنوبی تمرین نظامی کردهاند.
نماینده روسیه در سازمان ملل واشنگتن را به آرامش و خویشتنداری دعوت کرده و گفته است مسکو با رهبری کره شمالی تماسهایش را حفظ کرده و اگر لازم باشد میتواند برای آغاز مذاکرات پادرمیانی کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از زبان خصمانه طرفین درگیری عمیقاً اظهار نگرانی کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
آمیز
از کارشناسان و مطلعین تقاضا دارم امثال ما روشن کنند که: 1- واقعا وجود نظام کره شمالی برای چین چه اهمیتی دارد که تا این قدر حمایت میکند، به طوری بالاخره این نظام به قدرت بمب اتمی دست یافته است؟! 2- حقیقتا آمرکیا چرا به سمت چین درهای اقتصاد و سرمایه و فناوری اش باز کرد و این شد ابرقدرت اقتصادی ولی چین اینگونه علیه امنیت آمریکا عمل میکند؟ 3- هر چند نقش لولو بازی کردن امثال کره شمالی برای رونق تسلیحات فروشی میگویند است، ولی واقعا صنایع تسلیحاتی به چنین لولو باالقوه خطرناک نیاز دارند؟! 4- واقعا چین و روسیه و دیگر حامیانظام کره شمالی از رنج وبدبختی مردم کره شمالی احساس شرم نمیکنند و احساس نمیکنند باید انسانیت داشته باشند؟! آیا رازهایی است که مردم عادی بی خبرند؟!