اعتراض زندانیان سیاسی به محدودیتهای شدید در زندان رجاییشهر
بیش از ۵۰ نفر از زندانیان سیاسی زندان رجاییشهر که عمدتاً تبعیدی هستند به سالنی منتقل شدهاند که بر آن نظارت شدید حاکم است و آنها از بسیاری امکانات اولیه محروم هستند.
سالن شماره ۱۰ زندان رجاییشهر کرج بازسازی و بهشدت امنیتی شده. بیش از ۵۰ نفر از زندانیان سیاسی را به این بند منتقل کردهاند. آنها از امکانات اولیه محروم شدهاند و به همین دلیل دست به اعتصاب غذا زدهاند.
بهگزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز هشتم مردادماه با حضور پرشمار گارد زندان، بدون اطلاع قبلی حدود ۵۳ زندانی سیاسی - امنیتی محبوس در سالن ۱۲ زندان رجاییشهر کرج بدون اجازه برداشتن لوازم شخصی، از جمله دارو به دستور ریاست سازمان زندانهای کشور به سالن شماره ۱۰ منتقل شدند.
وضعیت این سالن چنان است که در بدو ورود زندانیان دست به اعتراض زدند. ۱۲ زندانی اعتصاب غذا کردند و شش زندانی معترض به سلولهای انفرادی منتقل شدند. حسن صادقی، سعید ماسوری، رضا اکبری منفرد، امیر قاضیانی، ابوالقاسم فولادوند و جعفر اقدامی، از جمله زندانیانی هستند که کماکان در اعتصاب غذا در سلولهای انفرادی بهسر میبرند.
سالن ۱۰ زندان رجاییشهر کرج پیشتر محل نگهداری جمعی از زندانیان اهل سنت بود که سال گذشته بهشکل دسته جمعی در این زندان اعدام شدند. این سالن با دستور و نظارت نهادهای امنیتی بازسازی شد و توسعه یافت؛ دربها جوش داده شدند، دوربینهای مداربسته که گفته میشود شمار آنها ۴۰ دوربین است به هر اتاق و حمام و سرویسهای بهداشتی نصب شدند و تمام منافذ بند مانند پنجرهها جوشکاری و پوشانده شدند، و احتمالاً تعداد زیادی دستگاه شنود نیز تعبیه شدند.
این سالن فاقد امکان تهویه هواست و به دلیل عدم اجازه انتقال دستگاههای تصفیه آبی که زندانیان سیاسی با هزینه خود تهیه کرده بودند و لوازم شخصی محسوب میشد، زندانیان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم شدند.
بهدلیل عدم دسترسی به داروها، حال شماری از زندانیان سیاسی وخیم میشود و روز ۹ مرداد به بهداری زندان مراجعه میکنند، از جمله این زندانیان میتوان به حمید بابایی، پیمان کوشک باغی، عادل نعیمی، فرهاد فهندژ و سعید پورحیدر اشاره کرد. داروهای زندانیان پس از چند روز سرانجام به آنها تحویل داده شد اما هنوز لوازم اولیه از جمله لباسها به دست آنها نرسیده است.
زندانیان همچنین از زمان انتقال از هواخوری و استفاده از تلفن محروم ماندهاند. آنها اجازه ملاقات نیز نداشتند اما سرانجام روز چهارشنبه ۱۸ مرداد خانوادههایشان موفق شدند پس از دو هفته با آنها ملاقات کنند.
زندانیان حتی از امکان خرید مواد خوراکی و لوازم بهداشتی از فروشگاه زندان هم محروم شدهاند.
زندانیان سیاسی منتقل شده به سالن شماره ۱۰ زندان رجاییشهر بهطور عمده از شهرهای دیگر ایران هستند که به این زندان تبعید شدهاند. این زندانیان معتقدند که پس از محکومیت، تفاوتی بین آنها و سایر زندانیان وجود ندارد و لازم است طبق قوانین سازمان زندانها با همه به یک شکل برخورد شود.
مهدی محمودیان، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر در گفتوگو با وبسایت کلمه رفتار با این زندانیان سیاسی را «وحشیانه» و «غیرانسانی» خواند و گفت شرایط آنها هیچ تطبیقی با مفاد موجود در آییننامه زندانها ندارد.
محمودیان افزود: «زندانیان سیاسی و عقیدتی رجاییشهر احکام طولانیمدت دارند و شاید بتوان گفت میانگین حکم آنها ۸ تا ۱۰ سال است. چنین افرادی باید از حقوق جاری و مصرح در آییننامه سازمان زندانها و از همه امکانات موجود و قابل دسترسی از جمله امکانات درمانی و بهداشتی، امکانات غذایی و امکانات فرهنگی و ورزشی برخوردار باشند.»
نظرها
نظری وجود ندارد.