بازرسان اداره کار به کارخانه چسب هل اعزام شدند
پس از درخواست فعالان کارگری و شوراهای اسلامی کار در آذربایجان شرقی، اداره کار بازرسان خود را به کارخانه چسب هل فرستاد. ستاد اقامه نماز کشور نیز به مدیر کارخانه تذکر داد.
واکنش گسترده به انتشار تصاویری از پارچهنوشتههای مربوط به «نماز اجباری» در کارخانه چسب هل باعث شد تا مقامهای مسئول نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند. فرماندار تبریز از این کارخانه بازدید کرده، ستاد اقامه نماز کشور به آن تذکر داده، و شوراهای اسلامی کار آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی به وضع کارگران در آنجا شدهاند. به همین دلیل بازرسان اداره کار به این کارخانه اعزام شدند.
میراحد حسینی، مدیرکل کار استان آذربایجان شرقی شنبه، ۲۸ مرداد به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت که بازرسان این اداره برای بررسی شرایط کاری کارگران کارخانه چسب هل به آنجا اعزام شده اند.
او این شرایط کاری را «شرایط کاری متفاوت و تعجب برانگیز کارگران کارخانه چسب هل» توصیف کرد.
چنگیز اصلانی، مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی نیز شرایط کاری کارگران چسب هل را «شگفتانگیز» خواند و گفت « این کارخانه مدرن صنعتی با داشتن شمار زیادی از کارگران؛ فاقد نهاد صنفی است و همین مسئله در کنار اخبار منتشر شده از وضعیت کارگران این کارخانه، باعث تعجب بیشتر و افزایش نگرانیها شده بود.»
در پی این نگرانیها شوراهای اسلامی کار آذربایجان شرقی از اداره کار خواسته بودند تا با اعزام بازرسان به وضع کارگران چسب هل رسیدگی کنند.
ناصر چمنی، مسئول کانون انجمنهای صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی نیز به ایلنا گفته بود که شرایط کاری در کارخانه چسب هل با «حداقل استانداردهای قانون کار مغایرت دارد» و از بازرسی اداره کار خواهان رسیدگی به این موضوع شده بود.
جنجال در توئیتر
کارخانه چسب هل چند روز پیش با انتشار عکسهایی از دیوارنوشتههای آن مربوط به نماز اجباری به موضوع جنجالی شبکههای اجتماعی بدل شد.
این جنجال باعث شد تا ستاد اقامه نماز کل ایران به این کارخانه تذکر بدهد. محمود مظفر، قائم مقام ستاد کل اقامه نماز کشور ادعا کرده است که به خلیل نظری، مدیر این کارخانه گفته در زمینه نحوه اقامه نماز «کجسلیقگی» داشته است.
خلیل نظری پس از انتشار عکسهای مربوط به نماز اجباری ادعا کرده بود که «اصلاً برای اقامه نماز این کارخانه را زدهام و ادامه میدهم والا به پول نیازی ندارم.»
کیش شخصیت
پس از انتشار این عکسها، دیگر جنبههای مدیریتی این کارخانه نیز از سوی کاربران شبکههای اجتماعی به خصوص در توئیتر برجسته شد.
بسیاری از این کاربران نسبت به مقررات کاری جنسیتزده، سختگیرانه و عجیب کارخانه چسب هل معترض بودند: بازشدن دستشوییها ۲۰ دقیقه پس از به صدادرآمدن زنگ، استخدام مردان متأهل و زنان مجرد، مقررات سختگیرانه برای مرخصی و غیره.
برخی دیگر از کاربران نیز با انتشار عکسهایی از راهروهای مملوء از تصاویر بزرگ رئیس کارخانه و نیز عکسهای جشن تولد او با حضور کارگران، خلیل نظری را به ایجاد کیش شخصیت متهم کردند. برخی نیز کارخانه چسب هل را «یک کره شمالی کوچک» دانستند.
توصیههای فرماندار تبریز
ایلنا شنبه از قول نهادهای صنفی کارگری آذربایجان شرقی از بازدید رحیم شهرتی فرد، فرماندار تبریز از کارخانه چسب هل خبر داد.
به گفته روابط عمومی فرمانداری تبریز، این بازدید «هفته گذشته و بر اساس دعوت قبلی مدیریت کارخانه» صورت گرفته است. فرماندار تبریز نیز «توصیههای لازم» را درباره شرایط کاری به کارفرمای چسب هل ارائه داده است.
نظرها
کارو
البته در کرۀ شمالی کارخانه ها اینگونه نیستند، حتی در کرۀ جنوبی سرمایه دار یهم چنین چیزی وجود ندارد، این پدیده مختص «کرۀ اسلامی» است، جایی که به جای ایدئولوژی جوچه یا لیبرالیسم، اسلام به ایدئولوژِ مشروعیت بخش به روابط تولیدی تبدیل شده است. این بهشت و اتوپیای زنده یاد هاشمی رفسنجانی است، شک نکنید.
lawer
اصل انتقادها به کار زشت و ضد بشری این کارفرما وارد است، ولی با مطالعه سخنان کارفرما در اینترنت نکته بسیار مهمی اشاره شده، که در این قیل و قال نادیده میگیرند فعالان کاررگی و حقوق بشری!، و آن»: امنیت روانی و جنسی بانوان است. کارفرما شاید راه درستی برای حفظ حرمت و امنیت زنان انتخاب نکرده. او با عدم استخدام زنان متاهل، بگمانش سعی کرده امنیت بانوان متاهل و کانون خانواده را نگه دارد، و شاید اگر تعرض و یا انحرافی صورت میگیرد بین زن مجرد با دیگران باشد و دست کم حرمت تاهل و تعهد زناشویی حفظ شود! این اشاره به وضعیت تلخ و وحشتناک سوءاستفاده گسترده جنسی در اماکن کاری از زنان و دختران است که حتی کار به تعرض یا خیانت زناشویی کشیده میشود گاهی! در همین سایت زمانه جستجویی بزنید حتما کامنتهایی در سالها پیش خواهید یافت که کامنت گذارانی اشاره دارند به سوءاستفاده جنسی کارکنان مرد و حتی کارفرمایان از زنانهای شاغل در آن مکانها. متاسفانه این مورد در این هیاهو نادیده گرفته شده است! ایکاش فعالان دفاع حقوق بشر این مورد را هم متذکر شوند و راه حل درست ارائه دهند.