ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قوانین دست و پاگیر پست‌های مدیریتی برای زنان: دانشگاه‌ها استاد زن نمی‌خواهند

مشاور امور زنان وزارت علوم می‌گوید قوانین برای اشتغال زنان در پست‌های مدیریتی دست‌و‌پا گیر است. او گفته: «گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ها برای جذب بانوان در چارچوب هیات علمی مقاومت می‌کنند.»

مشاور امور زنان وزارت علوم می‌گوید قوانین برای اشتغال زنان در پست‌های مدیریتی دست‌و‌پا گیر است. الهه حجازی گفته: «گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ها برای جذب بانوان در چارچوب هیات علمی مقاومت می‌کنند.»

الهه حجازی، مشاور امور زنان وزارت علوم درباره تعداد کم زنان در هیات علمی دانشگاه‌ها و پست‌های مدیریتی گفته: «یکی از علت‌هایی که فقط ۱۷ درصد زنان در اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هستند، این است که در ۱۰ سال گذشته و قبل از آن تعداد دانشجویان زن در دوره‌های ارشد و دکتری کم بود، بنابراین زمانی که تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی زن کم باشد، متقاضی هیات علمی خانم نیز کم می‌شود، اما در پنج سال اخیر روندی شروع شده که نسبت دانشجویان دکتری در حال به تعادل رسیدن است و نتیجه آن شده که در سال ۹۳ و ۹۴، ۴۸ درصد فارغ‌التحصیلان دوره دکتری زنان هستند.»

بخشی از این ۴۸ در هیات علمی دانشگاه‌ها فعالیت خواهند کرد اما به گفته مشاور امور بانوان وزارت علوم، فرایند جذب هیات علمی فقط به وزارت علوم مربوط نیست و بخش بزرگی از آن به وسیله دانشگاه‌ها انجام می‌شود، یعنی تقاضای جذب از طریق سامانه‌های دانشگاه‌ها انجام می‌شود و شخص متقاضی بعد از ثبت‌نام وارد گروه‌های آموزشی می‌شود که در آن‌جا هم‌چنان نسبت به استخدام زنان مقاومت وجود دارد.

حجازی می‌گوید که دانشگاه‌ها نسبت به استخدام عضو هیات علمی زن تمایل ندارند: «در گروه‌های آموزشی فنی یا گروه‌هایی که مردانه تعریف شده، دانشگاه‌ها حضور زنان را نمی‌پذیرند یا ترجیح می‌دهند مردان را استخدام کنند. این مسئله باور غلطی است که هنوز تصحیح نشده است و اگر این باور اصلاح شود، زنان هم جذب می‌شوند و توانمندی‌هایشان را نشان خواهند داد و این آمار رشد خواهد کرد.»

مشاور امور زنان وزارت علوم گفته برای بالا رفتن تعداد اعضای هیات علمی زن نمی‌توان در سطح وزارت‌ برنامه‌ریزی کرد، زیرا بخش بزرگی از جذب هیات علمی در گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ها انجام می‌شود.

او همچنین گفته چون پست‌های مدیریتی،‌ مسئولیتی سنگینی دارند که در آن به مسائل زنان بی توجهی شده، اکثر زنان به خاطر نقش‌های چند‌گانه‌ای که دارند،‌ نمی‌توانند در این پست‌ها فعالیت کنند.

حجازی تاکید کرده قوانین برای اشغال پست‌های مدیریتی توسط زنان، دست و پا گیر است: «به طور مثال زنان برای فرصت‌های مطالعاتی نمی‌توانند خانواده‌هایشان را همراه ببرند در صورتی که مردان می‌توانند همراه با خانواده به فرصت‌های مطالعاتی بروند.»

مشاور امور زنان وزارت علوم گفته: «در گذشته در وزارت علوم و دانشگاه‌ها مهدکودک وجود داشت اما امروز وجود ندارد، این یکی از مسائلی است که برای بسیاری از مادران و کارمندان زن مشکل ایجاد کرده است. البته حوزه امور زنان وزارت علوم در تلاش است، موارد تبعیض را بشناسد و آن‌ها را برطرف کند.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.