آرتیکل ۱۹ گزارش میدهد:
محدودیت اینترنت: آزادیهای آنلاین پس از انتخابات ۱۳۹۶
تازهترین گزارش سازمان آرتیکل ۱۹ درباره اینترنت ایران که محدودیت اینترنت پس از انتخابات ۱۳۹۶ و انتخاب مجدد حسن روحانی در ایران را مورد بررسی قرار داده است، منتشر شد.
تازهترین گزارش سازمان آرتیکل ۱۹ درباره اینترنت ایران که محدودیت اینترنت پس از انتخابات ۱۳۹۶ و انتخاب مجدد حسن روحانی در ایران را مورد بررسی قرار داده است، منتشر شد.
گزارش تازه آرتیکل ۱۹ که با عنوان «محدودیت اینترنت: آزادیهای آنلاین پس از انتخاب مجدد حسن روحانی در ایران» منتشر شده است، برخی از تحولات و دغدغههای حقوق اینترنت در دولت اعتدالگرای حسن روحانی در طی انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ تا پایان تیرماه ۱۳۹۶ را مورد کنکاش قرار داده است.
آرتیکل ۱۹ موسسهای غیر دولتی است که در سال ۱۹۸۷ در کشور انگلستان تا سیس شده و هدف و نام خود را برمبنای اصل ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد قرار داده است. این اصل عنوان میکند که «هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد و این حق مستلزم آن است که کسی از داشتن عقاید خود بیم و نگرانی نداشته باشد و در کسب و دریافت و انتشار اطلاعات و افکار، به تمام وسایل ممکن بیان و بدون ملاحظات مرزی آزاد باشد.»
این گزارش، دومین بخش از مجموعه گزارشهای فصلی موسسه آرتیکل ۱۹ در مورد اینترنت ایران از مجموعه «محدود کردن شبکه» (Tightening the Net) است. هدف از این گزارشها مستند سازی تغییراتی است که بر حقوق اینترنت در ایران اثر گذار هستند.
بیشتر بخوانید: محدودیت اینترنت: آزادیهای آنلاین پیش از انتخابات ۱۳۹۶
حسن روحانی کمپین انتخاباتی خود را با وعدههایی درباره سیاستهای جدید اینترنتی پیش برد. در اولین مناظره انتخاباتی به مخاطبانش پیشرفتهایی را که در زمینه آزادیهای اینترنتی در اولین دوره ریاست جمهوریاش ایجاد شده بود، یادآوری کرد و به کاندیداهای رقیب طعنه زد که اگر اقدامات دولت او نبود، حتی آنها هم نمیتوانستند کمپینهای اینترنتی راه بیندازند.
حال که حسن روحانی پیروز انتخابات شده است آرتیکل ۱۹ در گزارش تازه خود به دو مساله که در طول انتخابات مطرح شده، پرداخته است:
۱. مبارزههای دولت با سیاستها و عملکردهای سرکوبگرایانه تندروهای کشور؛ شامل رهبری، سپاه پاسداران و قوه قضاییه با آزادیهای اینترنت.
۲. کاستیها و قصور دولت روحانی در سیاستهایش برای عمل به وعدههای خود در مورد آزادی اینترنت.
در این گزارش، تحولات در دسرتسی به اطلاعات (به ویژہ نبود کنترل اطلاعات در دوران انتخابات)، اظهارات دولت و رهبر درباره آزادی اینترنت پس از پیروزی روحانی٬ تحولات شبکه اطلاعات ملی و بیطرفی اینترنت (Neutrality Net) و همچنین بازداشت و تهدید کاربران تلگرام بررسی شده است.
متن کامل این گزارش از اینجــا در دسترس شماست.
نظرها
نظری وجود ندارد.