ادامه اعتصاب غذای زندانیان سیاسی رجاییشهر و برخورد با خانوادههای آنها
مسئولان زندان جز تحویل ناقص بعضی از وسایل زندانیان سیاسیِ اعتصابی اقدامی نکرده و نامه اعتراضی خانوادههای آنها را هم نپذیرفتهاند. وضعیت جسمانی برخی از زندانیان اعتصابی وخیم است.
بهگزارش کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران، با وجود آنکه نزدیک به سه هفته از اعتصاب غذای گروهی از زندانیان سیاسی و عقیدتی زندان رجاییشهر کرج میگذرد مسئولان زندان به خواستههای صنفی آنها رسیدگی چندانی نکردهاند و اعتصاب آنها همچنان ادامه دارد.
منابع آگاه به این کمپین گفتهاند وضعیت سلامت سعید ماسوری، محمد بنازاده، امیر خیزی، رضا اکبری منفرد، چهار زندانی سیاسی اعتصابی بهدلیل آنکه اعتصاب غذای تر خود را زودتر شروع کردند وخیم است.
مسئولان زندان رجاییشهر به جز تحویل ناقص بعضی از داروها و وسایل اقدام خاصی در راستای برآورده کردن خواستههای زندانیان اعتصابی انجام نداده و در بند جدید گرمای تابستان و مشکل تهویه هوا همچنان باقی است و دوربینهای مداربسته و دستگاههای احتمالی شنود هم وجود دارد.
این گروه از زندانیان در قالب یک گروه ۵۳ نفره در روز ۸ مرداد، با خشونت به بند ۱۰ زندان رجاییشهر منتقل شدند. شرایط این بند خفقانآور توصیف شده است: اتاقهایی که با پنجرههایش با ورق فلزی پوشانده شده، تخت کافی در آنها وجود ندارد، تهویه و کولر ندارند و زندانیان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم و غذای مناسب نیز محروم هستند.
بند ۱۰ زندان رجاییشهر، محل نگهداری زندانیان اهل سنت بود که سال گذشته دستهجمعی اعدام شدند و پیش از شروع بازسازی آن، مخروبه شده بود. این بند بر خلاف آییننامه زندان به دوربین مدار بسته مجهز است و حتی سرویسهای بهداشتی آن هم دوربین مداربسته دارند و گفته میشود وسایل شنود نیز در آن کارگذاری شده است.
گروهی از زندانیان سیاسی و عقیدتی که بنا به گزارشهای منتشرشده شمار آنها ۱۸ تا ۲۲ نفر است در پی انتقال به این بند دست به اعتصاب غذا زدهاند.
یک منبع نزدیک به خانواده زندانیان به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفته است که جمعی از خانوادههای این زندانیان قصد داشتند نامهای درباره برخوردهای غیرقانونی با زندانیان را به سازمان زندانها تحویل دهند ولی حراست دادستانی با آنها خشن و توهینآمیز برخورد کرده و نامه را هم تحویل نگرفته است.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، روز گذشته، چهارشنبه یکم شهریور گفته بود: «به برخی زندانیان که به اعتصاب غذا و سایر تهدیدها روی میآورند اعلام میکنیم که این اقدامات، اموری شکست خورده است و دستگاه قضایی تسلیم این موارد نمیشود. مجازات زندانیان باید بهطور کامل اجرا شود و قرار نیست ما تحت تأثیر برخی اقدامات زندانیان از جمله اعتصاب غذا قرار گیریم.»
در نامه خانوادههای زندانیان سیاسی خطاب به ریاست سازمان زندانها، از بیتوجهی مسئولان به اعتراضات زندانیان و خانوادههایشان انتقاد و نسبت به سلامت جسمی زندانیانِ در حال اعتصاب غذا ابراز نگرانی شده است.
در همین حال آرش صادقی، زندانی سیاسی که در زندان رجاییشهر بهسر میبرد نامهای در پیوند با رویدادهای جدید این زندان نوشته و در آن گفته است چنین اقداماتی بیسابقه نبوده و «تکرار این موارد این تصور را در ذهن متبادر میکند که این وقایع قطعاً تخلف موردی نبوده و ارادهای خاص و قاهر پشت این برخوردها است.»
او افزوده است که در شرایط فعلی «هیچ مرجعی که پناهگاه و مأمن تظلمخواهی این زندانیان باشد وجود ندارد» و «چنین رفتارهایی با منتقدان، آن هم در زندان مؤید این گزاره است که نظام مستقر در ایران تحمل هیچ نوع منتقد و مخالفی را ندارد.»
آرش صادقی از سال ۱۳۸۸ تاکنون سه بار بازداشت شده که آخرین بار آن خردادماه ۱۳۹۵ بود. او در آبانماه ۱۳۹۵ در اعتراض به محکومیت و بازداشت همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی دست به اعتصاب غذا زد. این اعتصاب ۷۱ روز به طول انجامید و با اعزام گلرخ ابراهیمی به مرخصی پایان یافت.
سازمان عفو بینالملل بهتازگی با انتشار بیانیهای ضمن ابراز نگرانی درباره وضعیت زندانیان سیاسی در زندان رجاییشهر اعلام کرد که این زندانیان باید از غذای مناسب، آب آشامیدنی سالم، خدمات درمانی و پزشکی و شرایط بهداشتی مناسب بهرهمند شوند.
عفو بینالملل گفت: «در میان این زندانیان، زندانیان عقیدتی از جمله مدافعان حقوق بشر، فعالان حقوق کارگری، روزنامهنگاران، دانشجویان، مخالفان سیاسی مسالمتجو و اعضای اقلیت تحت ستم بهایی دیده میشوند.»
جامعه جهانی بهائی گفته است ۱۵ تن از زندانیان انتقالی به بند ۱۰ زندان رجاییشهر از زندانیان بهائی هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.